Pratite nas

Naša domovina je grad, selo, zabit, more, planine, ravnica, brda, šume i livada …i zove se Hrvatska.

Objavljeno

na

Žene u mojoj domovini su lijepe, najljepše, malo lijepe, pametne, manje pametne, crne, crvene, plave, sive, velike, male, vjernice, ne vjernice, debele mršave, vrijedne, manje vrijedne, sposobne i manje sposobne … i zovu se Hrvatice.

Muškarci u mojoj domovini su visoki, niski, sposobni, manje sposobni, dostojanstveni, manje dostojanstveni, uporni i manje uporni, debeli i jako debeli, ćelavi i sa grivama, bradati ili bez dlake, pametni i manje pametni, bogati, siromašni, vrijedni, leni … i zovu se Hrvati.

Sve, tako puno i tako malo … što smo od domovinskog rata do danas željeli i htjeli je da se pojedinci ne smiju kada živeći u našoj domovini i s nama, našu domovinu zovu ova zemlja, žene u njoj građanke a, muškarce građani.

Ovdje žive Hrvati!.

oprtalj645

Samo to … godinama su to bile samo riječi koje su se izgovarale sa mržnjom, cinizmom, ni poštovanjem … Zašto i sada? …Što smo vam učinili i zašto nam namjerno nanosite bol gledajući na nas s visoka … s visokih položaja na kojima ste zahvaljujući zemlji Hrvatskoj, Hrvaticama i Hrvatima … Na «visokoj nozi» živite zahvaljujući zemlji Hrvatskoj, Hrvaticama i Hrvatima. Visoka obrazovanja imate zahvaljujući zemlji Hrvatskoj, Hrvaticama i Hrvatima.

Spustite se sa svojim visina … hodajte ovom prekrasnom zemljom i pomirite se već s istinom … ovo je Hrvatska i tako će i ostati.

Ne nanosite nam bol svojim zmijskim, okrutnim jezicima, svojim bahatim postupcima, svojim nepotrebnom bahatošću, svojim ne postojećim visinama koje govore koliko ste u stvari mali i kako ste u stvari jadni … i … ne bojte nas se iako nas, ne prihvaćate i ne razumijete.

Ne prišivajte nam uvrede i imena koja su svijetlosnih godina daleko od nas … nismo mi ni primtivci, ni jadnici, ni bijednici, ni maloumni, ni ustaše, ni fašisti, ni homofobi, ni zatucani, ni klerofašisti.

U našoj domovini ima mjesta za sve ljude dobre volje i sve prekrasne različitosti i prestanete nas ponižavati i nevine optuživati …Vrijeme vašeg svjetonazora, vaših pravila ponašanja, vaših vrijednosti je prošlo svršeno vrijeme. Prilagodite se i zatvorite vrata prošlosti i kumrovečke škole … zauvijek!

Molimo vas … prestanite !

Hrvatice i Hrvati iz zemlje Hrvatske

SamoNera/Kamenjar.info

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

VELIKO FINALE: Državni vrh zasad skloniji izraelskom F-16, ali Gripen spušta cijenu

Objavljeno

na

Objavio

Amerikanci i Grci otpali – Izraelci i Šveđani ostali u užem izboru na natječaju za kupnju hrvatske borbene eskadrile

Švedski proizvođač SAAB uz potporu švedske vlade odlučio se na završno lobiranje i uvjeravanje hrvatske strane da je izbor njihova Gripena JAS 39 C/D za novu borbenu eskadrilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) jedini racionalan izbor.

Pa je, na prilično iznenađenje, “u zadnji čas” na studijsko putovanje u Švedsku pozvao i novinare desetak hrvatskih redakcija koje je potom primio sam vrh kompanije, čak i vlasnik iz moćne obitelji Wallenberg te ministar obrane Peter Hultqvist, piše Večernji list

Prošlo je mjesec i pol dana od kako su u Ministarstvu obrane otvorili četiri pristigle ponude, a prema najavama, vrednovanje tih ponuda, posao koji rade razna stručna povjerenstva u MORH-u, trebao bi biti završen do 30. studenog, kada bi trebalo biti objavljeno čija je ponuda najbolja za Hrvatsku.

Premda se detalji još ne mogu saznati, neke su se informacije u proteklim tjednima počele probijati u stručniju javnost tako da se brzo saznalo kako su dvije ponude – ona najskuplja iz SAD-a, koji je ponudio potpuno nove lovce F-16 blok 70/72 koji su samo korak do aviona 5. generacije, te ponuda iz Grčke koja nudi već islužene F-16 blok 30 – pale u drugi plan.

Američka je ponuda navodno skupa, a Grčke rabljene F-16, premda su navodno najjeftiniji, trebalo bi još modernizirati.

Ostaju u finalu, ako je vjerovati “dobro upućenima”, dvije ponude, ona izraelska, za njihove ponajbolje rabljene lovce F-16 Barak, te švedska koja nudi potpuno nove Gripene Jas 39 C/D.

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka

Što će u novu eskadrilu: F-16 Barak ili Gripen?

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari