Connect with us

Religija i Vjera

Glasnović: Naši izgledi za preživljavanje uvelike ovise o našoj duhovnoj bojnoj opremi

Objavljeno

-

Danas slavimo Sv. Mihaela arkanđela – Generala svih generala i Zapovjednika nebeske vojske.

Zaštitnik je policajaca i vojnika. Njegovo ime na hebrejskom znači „Tko je kao Bog“. Duhovni rat s našim najvećim neprijateljem Sotonom vodi upravo Sv. Mihael svojom poniznošću, svojom vjerom u Boga i svojom ljubavlju. Sotonina glavna bit je neposluh, mržnja i odsutnost ljubavi a svaki čin poniznosti, vjere, ljubavi i posluha je jači od svih sila tame.

I mi smo vojnici u duhovnom ratu, i pozvani smo na borbu. Naši izgledi za preživljavanje uvelike ovise o našoj duhovnoj bojnoj opremi kako bismo se mogli istinom suprotstaviti lažima, jedino tako možemo pobijediti zlog neprijatelja.

Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništva, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta i protiv zlih duhova na nebesima.

Sv.Pavao daje potpun opis vojne spremnosti za borbu koja je potrebna da bi se očitovala silna Božja snaga: “Opašite bedra istinom, obucite oklop pravednosti, potpašite noge spremnošću za evanđelje mira! U svemu imajte uza se štit vjere: njime ćete moći ugasiti ognjene strijele Zloga. Uzmite i kacigu spasenja i mač Duha, to jest Riječ Božju.” (Ef 6,13-17)

Slijedimo ovog nepobjedivog Generala nebeske vojske protiv vođe oholosti tako da Jaganjac nagradi pobjedu svog vjernog naroda krunom vječnog života. Sv.Mihaele moli za nas!

Željko Glasnović

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari