Connect with us

Kronika

“Slučaj Budimir”: Nastavak akcije kodnog naziva „Pravda“

Objavljeno

-

U nastavku akcije kodnog naziva „Pravda“, postupajući po nalozima Suda i Tužiteljstva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uz asistiranje pripadnika MUP-a ŽS i MUP-a ŽZD, danas, 2.6.2013.godine, izvršili su pretrage objekata na ukupno tri lokacije na području Sarajeva i Zenice.

U okviru navedenih aktivnosti, u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) bit će saslušane četiri osobe, za koje postoje osnovi sumnje da su izvršile KD „Dogovor za učinjenje kaznenih djela“ iz članka 247.KZ BiH u svezi sa kaznenim djelima „Protuzakonito posredovanje“ iz članka 219. KZ BiH, „Davanja dara i drugih oblika koristi“ iz članka 218. KZ BiH i „Primanje dara ili drugih oblika koristi“ iz članka 217. KZ BiH.

Nad osumnjičenim osobama bit će izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputama nadležnog tužitelja, odlučiti o njihovom daljem statusu.Tijekom današnjih pretraga pronađena je i privremeno izuzeta određena količina dokumentacije koja se odnosi na sudske presude, mobilni telefoni, računari, razne bilješke, ceduljice, rokovnici i drugi predmeti koji se dovode u svezu sa izvršenjem gore navedenih kaznenih djela.
Podsjećanja radi, akcija kodnog naziva „Pravda“ započeta je 26.4.2013.godine, zajedno sa akcijama kodnih naziva „Patriot“ i „Memory“, kada je u okviru ove akcije slobode lišen H.H., a dalje aktivnosti po ovom predmetu bit će nastavljene, o čemu će javnost biti naknadno informirana.

SIPA

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari