Connect with us

Vijesti

Nastavak kampanje širenja mržnje prema HDZovcima, hoće li reagirati HND?

Objavljeno

on

I danas ponovno svjedočimo agresiji, uvredama i diskriminaciji jednog portala, što je nastavak kampanje širenja mržnje kojoj smo proteklih dana izloženi kao hrvatski građani samo zbog političke pripadnosti.

Pritom, važno je napomenuti da ne reagiramo iz osjećaja povrijeđenosti ili osobne pogođenosti ovakvim uvredama i diskvalifikacijama zbog našeg političkog opredjeljenja.

Nakon 10-dnevnog javnog prešućivanja govora mržnje ugostitelja iz „Tri majmuna“, uslijedio je novi čin diskriminacije prema članovima i simpatizerima jedne političke stranke.

Ako izostaje šira društvena reakcija na takve i slične izljeve mržnje i isključivosti, oni se sutra mogu dogoditi i nekome drugom u Hrvatskoj. A to nije ispravan odabir za društvo koje želimo graditi kao moderno, kulturno, napredno, uključivo i tolerantno.

S obzirom da je u Hrvatskoj zabranjeno korištenje audio i/ili audiovizualnih medijskih usluga za poticanje mržnje ili diskriminacije na osnovi političkog ili drugog uvjerenja, očekujemo odgovarajuću reakciju nadležnih tijela i Hrvatsko novinarsko društvo, a Hrvatska demokratska zajednica će poduzeti odgovarajuće pravne korake, objavili su iz HDZa na facebooku.

Podsjetimo, danas je na naslovnici Indexa postavljen pop-up s pitanjem “Ako želite pristupiti Indexu molimo vas da nam potvrdite da ste čovjek!” Ponuđeni odgovori bili su “Ne, ja sam član HDZ-a” i “Da, ja sam čovjek”.

Index je prozor postavio u znak podrške riječkom kafiću ‘Tri majmuna

Andrej Plenković ljut zbog poteza riječkog kafića: To je na korak do fašizma

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari