Connect with us

Kronika

Nastavljaju se saslušanja uhićenih u velikoj akciji u kojoj je pao i šef HRT-a

Objavljeno

-

U velikoj akciji USKOK-a uhićen je šef HRT-a Kazimir Bačić i neki od najbližih Bandićevih suradnika.

Osim Bačića, uhićena je bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, Denis Mohenski, poznat pod nadimkom “kralj Adventa”, i Ana Stavljenić-Rukavina, koja je bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

Kako se zasad čini, a DORH još nije objavio priopćenje o tome za što uhićene tereti, radi se o tri kraka odnosno tri različite afere. Sve tri afere imaju zajedničku osobu – pokojnog Milana Bandića.

Jedan krak vezan je za namještanje dobivanja elitnih lokacija na zagrebačkom Adventu, drugi za mito koji je, na što sumnjaju istražitelji, glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić nosio bivšem vlasniku Tvornice električnih žarulja, a treći za namještanje natječaja za ravnatelja bolnice Srebrnjak.

Policijska pretraga trajala je cijeli dan, a u sinoć još uvijek nisu svi uhićeni dovedeni u USKOK na ispitivanje. Očekuje se da će to biti danas.

Iako su praktički svi uhićeni javnosti poznate osobe, najviše se ističe ime Kazimira Bačića, HDZ-u bliskog dugogodišnjeg šefa HRT-a, piše N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari