Pratite nas

Kolumne

Nastavlja li Vučić Titovu politiku ucjena „lezi lebe da te jedem“!

Objavljeno

na

VUČIĆ, LOŠA KOPIJA TITA!?

Iz svih izjava srpskih čelnika, koji su u Srbiji legalizirali četništvo upravo iz razloga kako bi mogli legalizirati sami sebe, kristalno jasno se može iščitati srpsko loše kopiranje Titove politike u vrijeme hladnog rata. Diktator Tito, na isti je način jednom nogom na zapadu, a drugom na istoku manipulirao ovim važnim geostrateškim područjem kupujući jeftine kredite koji su doveli do ekonomskog sloma diktatorske tvorevine Jugoslavije. Taj ekonomski slom doveo je do krvave srpske agresije na Hrvatsku s krajnjim ciljem ekonomski opljačkati Hrvatsku, a zauzimanjem cijelog Jadranskog mora geostrateški ovladati hrvatskim prostorom i nastaviti Titovu politiku ucjena „lezi lebe da te jedem“! Piše: Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Ako do sada svima nije bila dovoljno bistra  konačna strategija velikosrpske politike, nakon najnovijih verbalnih napada na Hrvatsku zbog blokade jednog pregovaračkog poglavlja, valjda je sada konačno jasno da su „kocke bačene“!? Zar sada nije potpuno razvidno zbog čega beogradski „baštovani“ i nadalje s punom pažnjom njeguju cvijeće u „kući cveča“, zar sada nije jasno zbog čega Beograd ljubomorno čuva Tita kao simbol politika propale Jugoslavije. Iz povijesnih dokumenata vidljivo je da je Tito u Srbiji poslije „Drugog svjetskog rata“ dao ubiti, bez suđenja, između 50 i 67 tisuća srpskih građana obilježivši  ih kao klasne neprijatelje naroda, a srpska politika o tome šuti i u sinergiji s hrvatskim titoistima i jugoslavenima u svim drugim republikama bivše Jugoslavije čuvaju Tita kao najsvetiju relikviju. Tito im je i nadalje simbol „divne Jugoslavije“, a postojanje bilo kakvog oblika buduće Jugoslavije, regiona ili pod unije u EU, jednostavno nije moguće bez Tita kao simbola i Titovih politika koje su vješto mešetarile i s Istokom i sa Zapadom. Vučić, Nikolić i Dačić upravo igraju tu partiju bleferskog pokera prijeteći Hrvatskoj i EU moćnom Rusijom, Turskom i nemoćnom Republikom srpskom. Na žalost tu i takvu politiku podupiru i unitarističke bošnjačke političke snage što se vidi iz monstruozni i seksističkih napada na našu Predsjednicu. U jedno, „užičko kolo“ uhvatili su se  zajedno s njima i mentalno komunističke snage u Hrvatskoj razvlačeći legitiman i zakonit HOS-ov pozdrav „Za dom spremni“ po „vasceloj regiji“ i međunarodnoj zajednici, proizvodeći fašizam i ustaštvo u Hrvatskoj na svakom „ćošku“, ne bili dokazali da Titov „antifašizam“  jedini ima pravo živjeti bez ikakvog povijesnog  i znanstvenog propitkivanja. Jer, dok ima ustaša i fašizma u Hrvatskoj, Tito je Bog.

Trovači Hrvatske, kvazi povjesničari tipa Goldstein, Jakovina, Klasić i mnogi drugi, potpomognuti trovačima u mainstream medijskom prostoru, grčevito se drže svojih povijesnih falsifikata, grčevito se drže svoje ništarijske povijesne mitomanije i žele nam reći kako je njihova jednoumna povijest prva i posljednja, kako su jedino oni donositelji pravih istina. Žele nam reći da mi bespogovorno moramo prihvatiti diktatorsku, jednoumnu povijest, diktatorsku zbog toga jer upravo im je diktator Tito diktirao tu povijest od slova do slova. Žele nam reći kako je čisto ustaštvo znanstveno propitkivati višestruko uvećan broj žrtava u Jasenovcu, kako je čisti nacizam i fašizam tražiti istinu o Bleiburgu i Hudim jamama, kako je čisti fašizam podizati blaženog Alojzija Stepinca na čast oltara.

Glede Jasenovca, pozivaju se na Tuđmanova istraživanja, na Žerjavićeva istraživanja koja se podudaraju s Tuđmanovim!? A prava je istina sljedeća! Da su kojim slučajem Tuđman i Žerjavić napisali istinu o Jasenovcu, a Tuđman je bez ikakve sumnje istinu znao, u ono vrijeme završili bi na vješalima ili na doživotnoj robiji. Tuđman je u svojim istraživanjima za deset puta smanjio mitološke žrtve Jasenovca, a danas nas „ugledni“ regionski političari i domaći veleizdajnici vraćaju ponovno na 700 000 mitomanskih žrtava genocidnog hrvatskog naroda. I mi ne smijemo biti uvrijeđeni, jer ako jesmo onda smo ustaše, a oni su do bola uvrijeđeni HOS-ovom pločom poginulim braniteljima. I baš je dobro što ta ploča stoji u Jasenovcu kako bi o Jasenovcu konačno otvorila znanstveno utemeljena rasprava bez obzira na rezultate koje bi ta rasprava iznjedrila. Hrvatski suverenisti, ako ih ima u vladajućim političkim strukturama, moraju znati da u takvoj civiliziranoj raspravi Hrvatske jednostavno ne može izgubiti.

Trovači Hrvatske  nam žele kazati kako bespogovorno jednom i zauvijek moramo prihvatiti njihove otrovne povijesne falsifikate, ili „povijesno smeće“ kako ga je jednom prigodom nazvao i sam Dušan Bilanđić, prihvatiti samo zbog toga, jer bi u protivnom njihov cjelokupan povijesni opus bio ni zašta drugo nego za potpaljivanje logorske vatre. Njihovi znanstveni radovi, doktorati, katedre, pretvorile bi su u pravo povijesno ruglo, a posljedica toga bilo bi neminovno micanje takovih likova iz javnog života i prostora. Naravno, protiv sam spaljivanja knjiga, lomača i kristalnih noći. Naprotiv, doći će vrijeme otvoriti muzej „povijesnih sramota“, neka novi hrvatski naraštaji vide kako se mitovima i manipulacijama može desetljećima, kulturocidno uništavati jedan cijeli narod pretvarajući ga u genocidni narod.

Bez tih povijesnih mitova beogradska velikosrpska politika nema opstanka i ugušit će se u svojoj mržnji na beogradskom pašaluku stiješnjena činjenicama i poražavajućim rezultatima svih izgubljenih osvajačkih ratova koje su proizveli na ovim prostorima. Srbi i Srbija, s obzirom da nikoga nikada nisu i ne će moći vojno poraziti, mogu ponovo biti veliki i jaki jedino u nekim novim jugoslavenskim „titoističkim“ okvirima i to dobiti za „zelenim stolom“ uz pomoć hrvatskih veleizdajnika. Upravo igraju tu igru novog beogradskog prijestolja!

Hrvatskoj i međunarodnoj zajednici, nakon zadnjih istupa srpskih čelnika, mora konačno biti kristalno jasno da Srbija nikada ne će pristati na ovaj političko-povijesni minimalizam pa makar bio i u EU okvirima. Ta borba za prepotentnu, geostrateški dominantnu Veliku Srbiju trajati će vječno kako je „vekovima“  i trajala. Zadatak Hrvatske politike je prvorazredan. Prepoznati te ugroze, prepoznati simbole na kojima počivaju sve hrvatske nedaće i zakonski do kosti ogoliti komunističku, diktatorsku politiku bivše Titove Jugoslavije, kako bi svim neprijateljima Hrvatske, unutra i vani, izbili jednom zauvijek ideološke temelje i platforme na kojima počivaju oni isti imperijalistički ciljevi kakvima smo svjedočili u krvavom Domovinskom ratu.

Ogoliti Titovu politiku do kosti, značilo bi srušiti sve mitove na kojima počiva veliko srpski politički ekspanzionizam, ogoliti Titovu diktatorsku politiku značilo bi osloboditi Hrvatsku mitoloških okova prošlosti!

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kolumne

Svi oni koji su bili protiv referenduma o braku sada podržavaju ratifikaciju IK

Objavljeno

na

Objavio

Svjedoci smo toga kako je nasilje nad ženama u Hrvatskoj u porastu, što su svakako zabrinjavajući podaci koji govore o tome da smo kao društvo zakazali. Paradoksalno je, međutim, da su najglasniji u povicima kako sustav ne funkcionira, oni koji su iz proračuna plaćeni za borbu protiv tog problema. Sada tvrde da će biti bolje ako se njihov nerad nagradi s više novca.

Dok se tako vodi rasprava o ratifikaciji IK, nitko ne govori o tome koliko će nas ona koštati. U javnosti se čak licitira s proračunskim iznosom od milijardu kuna. Kada bi se mjesečno isplaćivalo 5000 kn, iznos od milijardu kuna bio bi dostatan za 16.500 osoba. U tom slučaju svaka žrtva nasilja u Hrvatskoj bi dobila po 60.000 kn godišnje. Ali, ne. Na ovakvu mogućnost je Vlada najavila rezervu.

Umjesto sustava koji bi nagrađivao hrabrost i dodatno motivirao žrtve nasilja da prijavljuju nasilnike, sav taj novac ići će onima koji su zakazali. Umjesto pomoći zlostavljanima u lakšem preživanju traume, oni će novac bacati udrugama. To je, pak, članak na koji se u IK ne može staviti rezerva. Blokirati se može novac koji trebaju dobiti direktno žrtve nasilja, ali ne može onaj koji ide udrugama. To je mudrost Konvencije.

Očito je da se ovakvim načinom financiranja stvara jedno moćno parapolitičko tijelo nevladinih udruga, koje će na ovaj način dobiti dovoljno sredstava za svoje ideološke bitke. Logika takve računice je ova: što više drvlja i kamenja na vlastitu zemlju, to više novca od GREVIA. Ne treba sumnjati kako je to disciplina u kojoj su ove udruge pune iskustva.

O tome da ratifikacija sama po sebi neće voditi smanjenju nasilja u obitelji svjedoče primjeri Srbije i BiH. Dok mi srljamo kao guske u maglu, zemlje poput Irske, Švicarske i Velike Britanije su oprezne, jer smatraju kako znaju raspolagati svojim novcem i same mogu zaštititi vlastite građane od nasilja.

Ideja jednakopravnosti žena i muškaraca općeprihvaćeno je načelo u vremenu u kome živimo. Potkopava li sam naziv konvencije ovaj princip, jer ako su nasilju skloni samo muškarci, ispada kako je nasilje rodno uvjetovano. Zar žrtva nije žrtva bez obzira na spol? Što se događa ako je nasilnik žena? Radi li se prema toj logici o rodno neosviještenom muškarcu, muškarcu bez brkova? Odvajanje roda od spola navodi nas na sklizak teren. Hoće li roditelji u budućnosti kad dobiju dijete čekati dok ono ne progovori kako bi znali kojeg je roda?

To je zbrkana logika modernog feminizma, koji polazi od stava da je žena slobodna kada služi svom poslodavcu, ali je rob kada pomaže svome mužu.

Vlast tvrdi da u IK nema rodne ideologije. Zatim nam kažu kako će se izjavom ograditi od ideologije roda. Zašto se ograđivati od nečega čega nema? Ako se ipak pokaže da ju sadrži, nikakva interpretativna izjava nema pravnu težinu protiv te ideologije. Zato postavite pitanje vladajućima: Štiti li konvencija osobe muškog spola koje se osjećaju kao žene ili osobe ženskog spola koje se osjećaju kao muškarci? Odgovor na to pitanje će reći sve o ideološkoj čistoći konvencije.

Svi oni koji su bili protiv referenduma o braku sada podržavaju ratifikaciju IK. Svi oni koji inače ne mogu smisliti HDZ, sada su oduševljeni Plenkovićem. Sada postaje jasnija ona Milanovićeva izjava kako on ne zna što Plenković radi na čelu HDZ-a, jer on svjetonazorski pripada liberalnoj struji SDP-a. Isti taj Milanović koji je bio sklon vrijeđanju glasača iz suprotnog tabora, sada je nadmašen još većom razinom intelektualne oholosti, gdje se vlastite glasače proziva kako ne znaju čitati.

Dodatno ih se vrijeđa kako nisu dobri kršćani jer ne prihvaćaju njegovo apokrifno istanBULJsko evanđelje. Valjda su loši kršćani briseloslužja? Ne kaže uzalud mudri Chesterston kako “pukim statiranjem u crkvi ne postajemo kršćani, kao što ni stajanjem u garaži nećemo postati auto”.

Što se tek događa sa stajanjem na vlasti? Dok tako gledamo ideološku macanizaciju koja se provodi nad našim društvom, vođin medijski savjetnik otvoreno poziva na unutarstranački obračun riječima: “ako se Plenković ne riješi njih, riješit će se oni njega”.

Tako u politički život vraća poznatu maksimu iz Josipovićeve kampanje: “mi ili oni”. Mudro je imati savjetnika suprotnog svjetonazora, ali što o našem svjetonazoru govori kad te savjete primijenimo doslovno, nesvjesni kardinalne greške koju činimo, pa to onda peglamo tragikomičnim imendanskim čestitkama? E, to se zove biti vjere-dostojan! I dok veliki vođa čitavu državu pretvara u karnevalski show “tvoje lice zvuči poznato”, baza mu ponavlja Isusove riječi upućene Pilatu: “Ne bi ti imao nikakve vlasti nada mnom da ti nije dano odozgo”.

Borislav RIstić/Večernji List

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Kolumne

PROMOTOR FAŠISTIČKO-KOMUNISTIČKIH METODA NA DJELU

Objavljeno

na

Objavio

Često slušam o nekim “moćnicima” kojima nitko ništa ne može. Tada postavim pitanje: “Jeste li uopće nešto i pokušali, osim izražavanja nezadovoljstva?” Tu često sve zastaje, jer malobrojni su oni koji se doista prihvate posla, a njihovi rezultati ruše mit o moćnicima.

Čitajući tekstove u kojem Pupovac i podanici mu u glasilu koje „masno“ plaća hrvatski narod iz svog džepa, kako sve što nije u njegovim zamišljenim granicama dopustivog djelovanja kao pripadnik komunističke, a zagovaratelj fašističke (ne zaboravimo kako je četništvo fašizam) diktature, Pupovac, svjedoci smo zagovara i provodi težnju obje diktature, a to je nadzor državnih i društvenih institucija naravno po njegovoj mjeri.

Pri tome se, ovaj čovjek kojemu je mjesto u zatvoru, a ne na sveučilištu služi najgnjusnijim metodama od plasiranja neistina, blaćenja vlastite države, obračunavanja sa neistomišljenicima, progonom i pozivima na otvoreni linč svih koji zagovaraju slobodno demokratsko društvo u kojemu za govor mržnje, kriminal, pljačku državnog proračuna, nepotizam i protudržavno djelovanje nema mjesta.

Milorade mi ne želimo i nećemo dopustiti društvo i primitivne standarde koje namećeš jednoj mladoj demokraciji.

Stoga je jako važno upravo ono što godinama promičem, osobna odgovornost i društvena angažiranost, odnosno građanski aktivizam. Svi smo pozvani i svi smo dužni djelovati.

Što je zapravo građanski aktivizam? Možemo ga promatrati kroz dva aspekta – negativni i pozitivni. Negativni aspekt građanskog aktivizma očituje se kada zajednicu žele ograničiti i spriječiti da utječe na društvene aktivnosti, ulazi u djelokrug zajednice i upija u sebe društvenu inicijativu građana i njihove potencijale.

Pozitivni pak aspekt građanskog aktivizma postoji kroz nezavisne grupe samoorganiziranih građana u zajednici, preko kojih se rješavaju zajednički problemi te na taj način predstavljaju mrežu kanala javnog mnijenja i pritisaka na vlast, a kada je potrebno i zaštitu od pokušaja vlasti da prekorači svoje zakonom propisane granice.

U Hrvatskoj danas imamo paradoks. Iako se građanski aktivizam sramežljivo probija, baštinici totalitarnih režima nasrću poput bijesnih pasa na malobrojne odvažne aktiviste, pokušavajući ih osporiti i denuncirati, kako kroz njihove uspješne plodove rada, jednako tako i diskreditirati ih na osobnoj razini.

Sve su to već okušane, a na mnogima od nas i prokušane metode koje bi trebale imati za svrhu zastrašivanje. Zadivljuje me upornost tih hijena od kojih ostaje još jedino “ceketav lavež”.

No glavna zadaća bi nam trebala biti pozabaviti se upravo promotorima govora mržnje i mrziteljima svih koji su različiti. Jedan od njih je upravo Milorad Pupovac kojem treba pristupiti i tretirati ga kao projekt, jer on to i jest. A projektu se pristupa studiozno i metodološki.

Stoga pokrenimo se, mnoga su područja pred nama koja treba istražiti i koja zahtijevaju konkretnu akciju, a to je zaštiti nezavisnu i suverenu državu Hrvatsku od nasrtaja ove i sličnih osoba koja ne odustaju od svojih fašističko-komunističkih metoda.

Zorica Gregurić

Fra Mario Knezović: Pisci “Novosti” šire mržnju, a izluđena i otuđena hrvatska vlast to uredno plaća

 

Ivan Ćelić: NE DIRAJTE U NAŠE SVETINJE!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati