Pratite nas

Pregled

Natječaj za godišnju nagradu “Nikola Tesla – Genij za budućnost” na Teslinim danima

Objavljeno

na

U okviru tradicionalnih Dana Nikole Tesle, u utorak, 30. siječnja, bit će otvoren natječaj za godišnju nagradu “Nikola Tesla – Genij za budućnost” u kojem će moći sudjelovati i najmlađi.

Natječaj udruge “Nikola Tesla – genij za budućnost” ide devetu godinu zaredom  i organiziran je u tri kategorije  – prijave na natječaj primaju se za najbolji kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle odnosno za repliku Teslinog izuma, kao i za projekte iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije, a za djecu i mlade priređen je kviz na kojem će moći provjeriti svoje znanje iz fizike i opće znanje o Tesli.

Otvorenjem natječaja će i započeti ovogodišnji Dani Nikole Tesle koje već tradicionalno u povodu obljetnice Tesline smrti organizira Tehnički muzej “Nikola Tesla” u Zagrebu.

Iz programa koji počinje u tom muzeju u 17 sati organizatori su izdvojili panel diskusiju pod nazivom “Nikola Tesla jučer, danas, sutra i izazovi mladim generacijama”.

Drugog dana manifestacije u srijedu, 31. siječnja, u 18 sati predavanje na temu “Nikola Tesla u oku mladih inovatora” održat će jedan od najuspješnijih mladih hrvatskih inovatora Ivan Kožar, dobitnik godišnje nagrade “Nikola Tesla – Genij za budućnost”.

U četvrtak 1. veljače predavanje o “Novom licu Tesline genijalnosti” održat će poznati fizičar, akademik Vladimir Paar.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Crvena zvezda osudila napad kod Knina, a zaboravila spomenuti nasilje svojih navijača koje se odvilo istog dana

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što je u srijedu navečer u selu Uzdolje kod Knina skupina maskiranih huligana upalau kafić i napala ljude koji su gledali utakmicu Zvezde u play-offu Lige prvaka protiv Young Boysa, oglasila se i Crvena zvezda.

”FK Crvena zvezda je duboko razočaran činjenicom da su njegovi navijači u mjestu Uzdolje kod Knina napadnuti dok su pratili utakmicu našeg kluba s Young Boysima. Crvena zvezda je klub koji se uvijek zalagao za fair-play, a samim tim da svakom navijaču bude dozvoljeno da iskaže navijačku pripadnost. Naš klub ovim putem šalje podršku svom ozlijeđenim navijačima i nudi svu neophodnu pomoć, a od nadležnih organa traži da što prije budu otkriveni i procesuirani počinitelji ovog kukavičkog napada”, stoji u priopćenju.

Jasno je da nasilju nema mjesta i svako nasilje treba osuditi, ali ta ista Zvezda koja osuđuje jedno nasilje ne spominje huliganski ipad svojih navijača koji se odvio prije utakmice.

(Narod.hr/Kamenjar.com)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Lete MiG-ovi, moguće probijanje zvučnog zida

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH / J. Kopi

Borbeni zrakoplovi i ovoga će tjedna provoditi redovite letačke aktivnosti, tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da će Eskadrila borbenih aviona iz sastava 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva od 20. do 23. kolovoza u vremenu od 10 do 15 sati provoditi redovite letačke aktivnosti.

Letovi će se provoditi na području teritorija istočne i kontinentalne Hrvatske na visini od 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari