Connect with us

Pregled

Natječaj za godišnju nagradu “Nikola Tesla – Genij za budućnost” na Teslinim danima

Objavljeno

-

U okviru tradicionalnih Dana Nikole Tesle, u utorak, 30. siječnja, bit će otvoren natječaj za godišnju nagradu “Nikola Tesla – Genij za budućnost” u kojem će moći sudjelovati i najmlađi.

Natječaj udruge “Nikola Tesla – genij za budućnost” ide devetu godinu zaredom  i organiziran je u tri kategorije  – prijave na natječaj primaju se za najbolji kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle odnosno za repliku Teslinog izuma, kao i za projekte iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije, a za djecu i mlade priređen je kviz na kojem će moći provjeriti svoje znanje iz fizike i opće znanje o Tesli.

Otvorenjem natječaja će i započeti ovogodišnji Dani Nikole Tesle koje već tradicionalno u povodu obljetnice Tesline smrti organizira Tehnički muzej “Nikola Tesla” u Zagrebu.

Iz programa koji počinje u tom muzeju u 17 sati organizatori su izdvojili panel diskusiju pod nazivom “Nikola Tesla jučer, danas, sutra i izazovi mladim generacijama”.

Drugog dana manifestacije u srijedu, 31. siječnja, u 18 sati predavanje na temu “Nikola Tesla u oku mladih inovatora” održat će jedan od najuspješnijih mladih hrvatskih inovatora Ivan Kožar, dobitnik godišnje nagrade “Nikola Tesla – Genij za budućnost”.

U četvrtak 1. veljače predavanje o “Novom licu Tesline genijalnosti” održat će poznati fizičar, akademik Vladimir Paar.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari