Connect with us

Vijesti

Navalni optužio Putina – pokušao me ubiti

Objavljeno

on

Kritičar Kremlja Aleksej Navalni rekao je njemačkom časopisu da iza njegova trovanja stoji ruski predsjednik Vladimir Putin i naglasio da se nije bojao.

Navalni je u kolovozu prebačen iz Rusije u Berlin nakon što mu je pozlilo na lokalnom letu. Podvrgnut je liječenju u bolnici Charité zbog onoga što je Njemačka nazvala trovanjem potencijalno smrtonosnim nervnim otrovom prije nego što je pušten u rujnu.

“Tvrdim da je Putin iza zločina i nemam drugih verzija toga što se dogodilo”, izjavio je Navalni Der Spiegelu, prema isječku intervjua koji će biti objavljen kasnije u četvrtak.

Zapad je tražio objašnjenje od Kremlja, koji je zanijekao bilo kakvu umiješanost u incident i rekao da tek mora vidjeti dokaz o zločinu.

“Ne osjećate nikakvu bol, no znate da umirete”, opisao je Navalni trenutak kad je osjetio da nervni otrov počinje djelovati.

Najavio je da će se vratiti u Rusiju, dodavši: “Moj zadatak je da ostanem neustrašiv. Ne bojim se!”

Politički aktivist koji je pomogao da se Navalni preveze u Njemačku rekao je 24. rujna da će ruskom opozicijskom čelniku biti potrebno barem mjesec dana da povrati snagu, dodavši da je jasno da se planira vratiti u Rusiju i nastaviti političku aktivnost.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari