Connect with us

Istaknuto

Navijači iz Livna prebili orjunaše koji su osramotili Hrvatsku

Objavljeno

on

Prema informacijama koje smo saznali iz Saint-Étiennea, osmorica izgrednika zasulo je travnjak bakljama i topovskim udarom te tako uzrokovali višeminutni prekid utakmice između Hrvatske i Češke na Euru (2-2).

[ad id=”93788″]

Igrala se 86. minuta kad je šačica huligana bez navijačkih obilježja iza gola Petra Čecha ubacila desetak baklji na travnjak i topovskim udarom ozlijedila jednog vatrogasca koji je čistio travnjak od pirotehničkih izuma naših huligana. Sve je bilo pomno isplanirano…

Nakon nereda na tribinama huligani su se presvukli te napustili tribine.

baklje_slikaNo, prije toga neki od njih pobrali su opasne batine.

Od prijatelja iz Berlina koji su došli u Saint Etienne bodriti Hrvatsku primili smo informacije i što se događalo na tribinama kad kad je počela bakljada koja je uzrokovala prekid utakmice i kumovala remiju Hrvatske i češke.

“Bili su to momci bez kockastih obilježja i likovi bez dresova, odjeveni uglavnom sive ili crne majice, Nisu gledali utakmicu, zujali si okolo i čekali moment da naprave nered. Nitko od tih koji su pravili sranja nije bio u dresu hrvatske reprezentacije…. Jednoga od njih čak znam, porijeklom je iz Čapljine…

Kad su počeli neredi, i kad smo shvatili što se događa, a bio sam dvadesetak metara od tih razbojnika, pravi navijači krenuli su na njih. Najbliže im je bila skupina hrvatskih navijači koji su imali kockaste zastave i natpise Livno. na jednom transparentu je pisalo “Livno-Berlin”. E, kad su ih oni dohvatili. Zgazili su ih, satrali do bola. Ubili su boga u njima ….

Ja sam inače vatreni navijač Hrvatske. Bio sam i u Italiji kad su napravili nered. Slično ponašanje kao i na ovoj utakmici.

Pogledjate im lica, prepoznajete li ih:

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 116308,116307,116306″][/images_grid]

[ad id=”93788″]

Na facebooku je ranije objavljen ‘plan’:

plannapada

Za Slobodnu Dalmaciju, prof.dr. Ante Ćorušić, inače ravnatelj KBC-a Zagreb, koji je došao s prijateljima bodriti naše momke, kaže kako su svi u šoku i sat nakon utakmice umjesto o igri razgovaraju o tome kako se sve dogodilo.

– Ti su huligani cijelo prvo poluvrijeme razgovarali i nešto se došaptavali. Uopće nisu gledali igru. U jednom su trenutku izvukli kape, navukli ih preko lica i krenuli s neredima. Baklje, topovski udari i kako li se sav taj arsenal zove poletjelo je na teren. Uplašio sam se za igrače i redare da ne na stradaju od tih manijaka s tribina. A onda je zagrmljelo- cigani, cigani dosta! Tisuće hrvatskih navijača krenulo je vrijeđati huligane – opisuje nam Ćorušić.

Dodaje kako su potom stigli i redari i odveli rušitelje hrvatske  reprezentacije inzdravog razuma na policiju.

Na društvenim mrežama proširila se informacija da su huligani s tribina uhićeni:
uhiceni

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari