Pratite nas

Komentar

NAVIK ON ZGINE KI ŽIVI KO JANJE

Objavljeno

na

Ništa se nije promijenilo osim imena države. Povijest kako su ju onda tumačili, tumače ju i danas. Njihove heroje su proglasili našima a naše junake i danas smatraju zločincima.

[ad id=”93788″]

Udbinim ubojicma su pružili zaštitu, utočište i nagradu a junake domovinskog rata potrpali u tamnice i izručili u Haag. Ovo nije Hrvatska država dok god njom vladaju učesnici, nasljednici i sljedbenici Jugoslavije, jugoslavenstva, njene ideje i ideologije. Zato rezultati njihove vlasti danas uništavaju Hrvatsku jedanako kao što ju je uništavala Jugoslavija, uključujući pljačku, osiromašenje i iseljavanje.

Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com

Sluganski element u hrvatskoj državi se uspio uhljebiti u kraljevini Jugoslaviji, u komunističkoj Jugoslaviji i jednako je tako uspio zajašiti na vlast i izmanipulirati tzv. Hrvatsku demokraciju u svoju korist.

Ideali hrvatskih boraca za samostalnost su bili sloboda, pravda, jednakost, napredak i sreća za hrvatski narod u samostalnoj hrvatskoj državi. Nakon 20 godina postojanja Hrvatske države i 20 godina njihove vlasti, koji su od ovih ideala ostvareni? Što god nam se događalo u Jugoslaviji, događa nam se i danas.

Netko će reći da tamnice nisu pune hrvatskih političkih zatvorenika kao što su bile u vrijeme Jugoslavije. To je samo zato što su se Hrvati u vrijeme Jugoslavije bunili i kao pobunjenici su bili trpani u zatvore a danas se nitko ne buni, nego svi trpe postojeće stanje, nepravdu, laž, pljačku, besposlicu, iseljavanje i općenito održavanje Hrvatske na razini trećesvjetske korumpirane banana republike, ogrnute plaštem europske demokracije.

Nakon 20 godina postojanja Hrvatske države i 20 godina njihove vlasti, koji su od ovih ideala ostvareni? Što god nam se događalo u Jugoslaviji, događa nam se i danas.

Pobunite se danas pa ćete vidjeti kako će nastupiti hapšenja i batinanja, kako će ljudi morati spašavati glavu bježanjem preko granice.

Hrvatska politička emigacija i oni hrabri sinovi u domovini kojima ponos nije dozvoljavao trpiti taj zulum, u vrijeme jugoslavenske stahovlade rušili su Titove spomenike, simbol hrvatske tragedije onda i danas.

Danas Hrvati ne pružaju nikakav otpor ovome što se događa. Tablu kojom se svakom posjetitelju obznanjuje da najljepši zagrebački grb nosi Titovo ime, nitko neće ni dotaktnuti. Pokornim ljudima nitko neće ništa. Samo će ih pustiti da polako i u tišini tonu i nestaju.

ulica puniše račićaNajbolji dokaz da se ništa nije promijenilo, je slučaj Darka Pajčića koji je izgubio glavu jer jer razbio ćiriličnu tablu u Vukovaru. Hrvati su u tisućama otišli na sprovod ali se njegovovom ubojici nije dogodilo ništa. U Hrvatskoj državi ti i takvi prolaze bolje nego za vrijeme stare Jugoslavije. Puniša Račić, ubojica Stjepana Radića je makar simbolično osuđen na kućni pritovor.

Agresori na Hrvatsku državu su abolirani a hrvatski branitelji proskribirani. Sam predsjednik Hrvatske države je najveći zločin protiv hrvatskog naroda, bleiburšku tragediju, proglasio opravdanom. Hrvati su slegli ramenima i na vlast ga izabrali još jednom.

Ubojice i organizatori ubojstva Brune Bušića i još sedamdesetak Hrvata koji su zastupali ideju Hrvatske samostalnosti slobodni su u Hrvatskoj i nikome nikada nije pala ni dlaka s glave. Umjesto da oni nakon tolikih desetljeća zločina drhte za svoju sigurnost, u strahu drhte Hrvati da i oni nebi ušli u statistiku udbinih zločina.

Kad je zatraženo izručenje dvojice zločinaca u Njemačku, izdajnička hrvatska vlast je poduzela sve što je bilo u njenoj mogućnosti da ih zaštiti. Popustili su tek pod prijetnjom kazni od stotina milijuna eura.

Hrvati su odlučili sve svoje težnje staviti u ruke pervertiranog i korumpiranog tzv. demokratskog procesa i nakon 20 godina neuspjeha, niti danas ne odustaju, dok kroz to vrijeme država tone na svim poljima, sudstvo predstavlja karikaturu pravde a država tone u dugove i nalazi se na rubu bankrota. Istvremeno vlastodšci lažu u oči tumačeći da je Hrvatska pravna država, da gospodarski napreduje, da nezaposlenost samo što nije počela opadati itd.

Cijeli svijet vidi u kakvoj je Hrvatska situaciji, strane investicije su presušile i spustile se na nekih 400 milijuna eura, na razinu manjeg zapadnog gradića.

Ubojstvom Darka Pajčića nisu prvi puta pokazali da su spremni svim sredstvima braniti svoje ideale. Na što su Hrvati spremni? Od 800 u Hrvatskoj uhljebljenih udbaša, da li je i jednom ikad pala dlaka s glave? Sve što čujem od ovih koje krste fašistima, ekstremistima i ustašama su pozivi na molitvu. I Bogu je moralo dojaditi, jer molitva ima smisla za one koji nešto rade a ne oni koji sjede na guizici i poput prosjaka oplakuju svoju sudbinu.

Navik on zgine ki živi ko janje!

Dinko Dedić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željko Glasnović: Histerija u EU protiv Orbana

Objavljeno

na

Objavio

Kako se usuđuje pitati imena donatora nevladinih udruga??

Iz Bruxellesa stižu nove prijetnje za Mađarsku Viktora Orbana, kojeg je visoka birokracija Europske unije ponovno pozvala zbog zakona kojeg smatraju „prestrogim“ i kojim Mađarska „riskira da ugrozi temeljne slobode na kojima se temelji Europska unija“.

Sigurno se pitate što je opet učinio „diktator“ Viktor Orban? Zapravo ništa, ali se na udaru našao zbog novog mađarskog zakona koji nevladine organizacije obvezuje da otkriju imena svojih stranih financijera.

Najrazumniji potez vlasti bilo koje zemlje koja drži do svog suvereniteta i čijim novcem se na nacionalnom teritoriju promiču raznorazne ideje, od kojih neke nisu u skladu s nacionalnim interesima ovaj put Mađarske. Ali to je za Bruxelles „rizik da se ugroze temeljne slobode na kojima počiva Europska unija“.

Prema mađarskom zakonu, izvore bi morale navesti sve nevladine udruge koje dobivaju donacije veće od oko 1700 eura.

Cilj Orbanove vlade je znati koja tijela financiraju te organizacije, prvo zbog pitanja nacionalne sigurnosti, a drugo da bi mogle platiti porez, komentirao je Željko Glasnović

Orban: George Soros utječe na europsku politiku putem svoje mafijaške mreže

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Odbojno Sinčićevo vrijeđanje u Strasbourgu

Objavljeno

na

Objavio

Kao i većini u životu na selu obitelj mi je bila svetinja, pa ako je u njoj bilo svađa i nepodopština, selo za to nije trebalo znati, osobito ne presuđivati.

S odbojnošću koja proistječe iz takva odgoja doživio sam bjesomučni napad europarlamentarca Sinčića na premijera Plenkovića u Europskom parlamentu, i to zbog gotovo trivijalnog razloga – Vlada mu dvije godine nije odgovorila na neki upit.

Izvrijeđao je “sitnog prevaranta” Plenkovića i optužio ga za nepodnošljivu korupciju. Sinčić je to govorio za uši europarlamentaraca od kojih mnogi iz obzira prema svojoj državi nikad ne bi učinili što slično. A veseli li se hrvatska država takvom Sinčiću?

Rejting mu je stranke pao daleko ispod izbornog praga, na 2,1 posto, za što je uvelike i sam kriv jer je bio na čelu Živog zida dok je tonuo i dok su ga napuštali poznati članovi od koji su neki tvrdili da ga je Sinčićeva supruga pretvorila u privatno vlasništvo.

Kako bi osoba koja tako vodi stranku vodila Hrvatsku? Netko je u izvještaju iz Europskog parlamenta napisao “cirkus u Strasbourgu”, pa zamislite da je Plenković Sinčiću odgovorio na isti način i opisao pad Živog zida – kakav bi to tek hrvatski cirkus bio za europsku publiku!

Milan Ivkošić / Večernji list

Prodajući maglu i populizam do saborskog zastupnika i europarlamentarca

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari