Connect with us

BiH

Nazire se izlaz iz krize u vlasti Federacije BiH

Objavljeno

-

Čelnici Stranke demokratske akcije i tri manje stranke potpisali su 1. kolovoza u Sarajevu, „sporazum o političkoj suradnji“, čime se nazire rješenje krize u Federaciji nastale nakon što je vladajuću koaliciju HDZ BiH i SDA napustila Demokratska fronta Željka Komšića.

[ad id=”68099″]

Stranka demokratske akcije potpisala je sporazum o političkoj suradnji, zajedničkom djelovanju i jedinstvenom nastupu u trogodišnjem razdoblju s Bosanskohercegovačkom patriotskom strankom (BPS), Strankom za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i Strankom demokratske aktivnosti A-SDA.

„SDA i HDZ bi s njima trebali imati natpolovičnu potporu u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Te će se stranke zauzimati za političku borbu za cjelovitost Bosne i Hercegovine i jačanje njezinih institucija, kao i za provođenje ekonomskih i društveno-političkih reformi“, stoji u sporazumu.

„Usuglasit će pojedinosti oko podjele pozicija u Vladi Federacije BiH i izvršnoj vlasti u sljedećih pola mjeseca“, pojasnio je predsjednik SBiH-a Amer Jerlagić. On očekuje da će do polovice kolovoza biti predložena četiri kandidata za ministre koji će nasljediti dužnosnike DF-a.

„Četiri stranke trebale bi zajedno uspostaviti i vladu Hercegovačko-neretvanske županije, kao i županija sa sjedištima u Tuzli, Bihaću i Goraždu“, dodao je Jerlagić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari