Connect with us

Komentar

Ne boji se Zapad ruske agresivnosti, nego – moći

Objavljeno

-

Evo jedne jednostavne istine – Zapad ne podnosi Ruse pa ih ocrnjuje, a za to su osnovane i specijalne službe.

Pa je jedna agencija provela anketu među građanima u zemljama NATO-a i pitala ih bi li poduprli svoju vojsku u obrani članice toga saveza koju bi Rusi napali. Evo kako je prošla “napadnuta” Hrvatska.

Najviše bi je branili Danci, od 1008 ispitanika 48 posto podržalo bi vojnu intervenciju, samo 17 posto ne bi, a 34 posto “ne zna”.

Na vrhu je hrvatskih “saveznika” Velika Britanija, u kojoj bi 43 posto anketiranih skočilo u pomoć Hrvatskoj, isto kao i u Norveškoj.

Zacijelo nikome iz NATO-a ne prijeti opasnost od Rusije, pa ni Hrvatskoj, u prvom redu zato što jedna od nekoliko najvećih svjetskih sila ne bi htjela tu poziciju ugroziti.

Ne boji se Zapad ruske agresivnosti, nego ruske moći. Ako od koga Hrvatskoj prijeti opasnost, onda prijeti od države u kojoj se uvijek iznova proizvode “razlozi” za neprijateljstvo prema Lijepoj Našoj koji su doveli do agresije prije 30 godina.

Riječ je o Srbiji, a hvala Bogu ni kad nas je napala, zemlje članice NATO-a nisu se pretrgle da nam pomognu, dapače, iz nekih je Milošević bio huškan i podupiran. I to puno više nego iz Rusije, komentirao je Milan Ivkošić/VL

 

Marija Pejčinović Burić: Rusija nije neprijatelj i s njom treba otvarati moguće ‘piste’ za razgovor

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari