Pratite nas

Pregled

NE DAJ ME MAJKO!

Objavljeno

na

Udruga Mlado Sunce vodeći se kršćanskim i općeljudskim vrijednostima i idealima između ostalog promiče dostojanstvo ljudskog života od trenutka začeća do prirodne smrti.

Ovih dana u medijima čitamo i slušamo o brojnim raspravama koje se vode na temu novog zakona o pobačaju u kojem se ubojstvo djeteta praktički legalizira.

U saveznoj američkoj državi New York ovih dana donesen je zakon koji pobačaj definira kao „temeljno pravo“ svake trudnice te omogućuje pobačaj do 9 mjeseca trudnoće. Čvrsto smo uvjereni da oni koji o tome hladno raspravljaju ili takve zakone donose ili sudjeluju u izvršenju pobačaja na bilo koji način duboko u sebi nisu uopće svjesni zla koje čine.

Ovih dana u organizaciji naše Udruge, naš suradnik g.Mijo Barada, predstavio je svoju novu knjigu te u jednom dijelu knjige govori o zlu pobačaja i njegovim posljedicama na živote svih onih koji u njemu sudjeluju te ga povezuje s mnogobrojnim ratovima i stradanjima.

Donosimo par riječi koje su nam također bile dodatni poticaj da ovaj projekat realiziramo:„U mnogim muzejima možemo vidjeti razna oružana sredstva korištena u ratovima u povijesnim razdobljima. Bilo bi dobro da se podigne muzej gdje će se pokazati ubojito oružje kojim liječnici, unatoč Hipokratovoj zakletvi, nemilosrdno ubijaju nevinu djecu pod majčinim srcem… Ne možemo poput Poncija Pilata prati ruke i ne činiti ništa, nego trebamo odlučno stati u obranu dostojanstva života.“

Majka Terezija je još 1979. godine primivši nagradu za mir u svom obraćanju istaknula kako je najveći rušitelj mira danas krik nerođenog djeteta, već tada je ova svetica čula nebrojene krikove male djece zato jer je imala zdrave duhovne uši i srce. Mi možemo ubijati glas savijesti u nama ali nikada potpuno, često nas neka slika, priča ili događaj može protresti i potaknuti naš um i duh da se vrati onom iskonskom dobru koje je u nas utkano prilikom našega začeća.

Vodeći se poznatom izrekom da slika govori tisuću riječi odlučili smo na više lokacija u našoj Hercegovini postaviti ove plakate zato što želimo da ozdrave naše duhovne oči i uši te da svatko za sebe čuje u srcu ono što mu ova slika govori. Uvjereni smo da će ovaj projekt potaknuti mnoge da stanu u obranu života i ako samo jedna beba bude spašena naša zemlja će biti obogaćena jednim novim životom, jednim novim svijetom.

Stoga srdačno zahvaljujemo svima onima koji čuvaju život, koji brane život od samog začeća do prirodne smrti, obiteljima koje su otvorene životu i rađanju, majkama kojima je karijera majčinstvo i svima onima koji su nam pomogli konkretno u ovom projektu te velikodušno darovali svoj doprinos.

Svima od srca veliko HVALA

Udruga Mlado Sunce

 

Duh Gospodnji objavio je ove riječi Jeremiji: “Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh” (Jer 1,5). Ali to je istina o svakome od nas: prije nego smo oblikovani u utrobama svojih majki, Gospodin nas je poznavao. Gospodin nas je želio. Mi smo volja Božja. Ti i ja smo Božja želja. Tu je naš početak. U Bogu. Važno je živjeti iz ove spoznaje.

Prof.dr.sc. Tonči Matulić: ‘Legalno inducirani pobačaj je namjerno ubojstvo nevinoga ljudskog bića!’

Što vi mislite o ovoj temi?

Pregled

Darko Milinović teško ozlijeđen u padu s motocikla

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Ličko-senjski župan Darko Milinović teže je ozlijeđen u padu s motocikla na Automotodromu na Grobniku.

Kako piše Novi list, nesreća se dogodila u nedjelju, a prema prvim informacijama, Milinović je slomio ključnu kost i zadobio kontuzije.

Nesreća se desila u zavoju poznatom kao jedinica, a prema informacijama s Automotodroma Grobnik, Milinović je u njega uletio brzinom većom od 200 kilometara na sat.

Liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, gdje se trenutačno nalazi.

Ličkom županu ovu nije prvi pad s motocikla na Grobniku – prije dvije godine u lipnju je u padu sa Suzukija GSXR 1000 na Grobniku ozlijedio zapešće, piše Novi list.

Inače, ovo je nakon stanke uzrokovane koronavirusom bio prvi takav susret motociklista na Grobniku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Mike Pompeo čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Objavljeno

na

Objavio

Državni tajnik Sjedinjenih Američkih Država Michael Pompeo čestitao je Hrvatskoj Dan državnosti u ime Vlade SAD-a i američkog naroda.

“Sjedinjene Države više no ikada cijene hrvatsko vodstvo i naše snažno bilateralno partnerstvo. Kao NATO saveznica i članica EU, Hrvatska je kamen temeljac stabilnosti, sigurnosti i gospodarskog prosperiteta u regiji , ali i unutar cijele Europe.

Sjedinjene Države čestitaju Hrvatskoj na uspješnom predsjedanju EU-om koje se odvijalo usred globalne pandemije bez presedana. I dok obilježavate ovaj praznik, hrvatskom narodu želim sreću i dobro zdravlje u ovim neobičnim i izazovnim vremenima za sve nas. Radujemo se budućoj suradnji na ostvarenju naših zajedničkih ciljeva”, stoji u čestitki američkog državnog tajnika.

Američke zastave zasvijetlile na Kosači – simbol protiv korupcije

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari