Pratite nas

Pregled

NE DAJ ME MAJKO!

Objavljeno

na

Udruga Mlado Sunce vodeći se kršćanskim i općeljudskim vrijednostima i idealima između ostalog promiče dostojanstvo ljudskog života od trenutka začeća do prirodne smrti.

Ovih dana u medijima čitamo i slušamo o brojnim raspravama koje se vode na temu novog zakona o pobačaju u kojem se ubojstvo djeteta praktički legalizira.

U saveznoj američkoj državi New York ovih dana donesen je zakon koji pobačaj definira kao „temeljno pravo“ svake trudnice te omogućuje pobačaj do 9 mjeseca trudnoće. Čvrsto smo uvjereni da oni koji o tome hladno raspravljaju ili takve zakone donose ili sudjeluju u izvršenju pobačaja na bilo koji način duboko u sebi nisu uopće svjesni zla koje čine.

Ovih dana u organizaciji naše Udruge, naš suradnik g.Mijo Barada, predstavio je svoju novu knjigu te u jednom dijelu knjige govori o zlu pobačaja i njegovim posljedicama na živote svih onih koji u njemu sudjeluju te ga povezuje s mnogobrojnim ratovima i stradanjima.

Donosimo par riječi koje su nam također bile dodatni poticaj da ovaj projekat realiziramo:„U mnogim muzejima možemo vidjeti razna oružana sredstva korištena u ratovima u povijesnim razdobljima. Bilo bi dobro da se podigne muzej gdje će se pokazati ubojito oružje kojim liječnici, unatoč Hipokratovoj zakletvi, nemilosrdno ubijaju nevinu djecu pod majčinim srcem… Ne možemo poput Poncija Pilata prati ruke i ne činiti ništa, nego trebamo odlučno stati u obranu dostojanstva života.“

Majka Terezija je još 1979. godine primivši nagradu za mir u svom obraćanju istaknula kako je najveći rušitelj mira danas krik nerođenog djeteta, već tada je ova svetica čula nebrojene krikove male djece zato jer je imala zdrave duhovne uši i srce. Mi možemo ubijati glas savijesti u nama ali nikada potpuno, često nas neka slika, priča ili događaj može protresti i potaknuti naš um i duh da se vrati onom iskonskom dobru koje je u nas utkano prilikom našega začeća.

Vodeći se poznatom izrekom da slika govori tisuću riječi odlučili smo na više lokacija u našoj Hercegovini postaviti ove plakate zato što želimo da ozdrave naše duhovne oči i uši te da svatko za sebe čuje u srcu ono što mu ova slika govori. Uvjereni smo da će ovaj projekt potaknuti mnoge da stanu u obranu života i ako samo jedna beba bude spašena naša zemlja će biti obogaćena jednim novim životom, jednim novim svijetom.

Stoga srdačno zahvaljujemo svima onima koji čuvaju život, koji brane život od samog začeća do prirodne smrti, obiteljima koje su otvorene životu i rađanju, majkama kojima je karijera majčinstvo i svima onima koji su nam pomogli konkretno u ovom projektu te velikodušno darovali svoj doprinos.

Svima od srca veliko HVALA

Udruga Mlado Sunce

 

Duh Gospodnji objavio je ove riječi Jeremiji: “Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh” (Jer 1,5). Ali to je istina o svakome od nas: prije nego smo oblikovani u utrobama svojih majki, Gospodin nas je poznavao. Gospodin nas je želio. Mi smo volja Božja. Ti i ja smo Božja želja. Tu je naš početak. U Bogu. Važno je živjeti iz ove spoznaje.

Prof.dr.sc. Tonči Matulić: ‘Legalno inducirani pobačaj je namjerno ubojstvo nevinoga ljudskog bića!’

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Plenković: Neka nas Uskrs ohrabri da izgradimo ozračje tolerancije i solidarnosti

Objavljeno

na

Objavio

Uskrs slavimo s vjerom u bolje sutra, neka nas duh ovog velikog blagdana ohrabri da nastavimo izgrađivati ozračje tolerancije i solidarnosti, poručio je na Veliki petak premijer Andrej Plenković u uskrsnoj čestitki koju je uputio svojim vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru.

“U ime Vlade i svoje osobno, svim vjernicima od srca čestitam najveći kršćanski blagdan, kojim se slavi Kristovo uskrsnuće i koji svojom porukom mira, ljubavi i nade dotiče svakog od nas”, kaže premijer.

Ističe kako samo zajedništvom, dijalogom i međusobnim razumijevanjem možemo mijenjati društvo i zajednicu u kojoj živimo po mjeri i na korist svih hrvatskih građana.

“Želim da vam blagdanski dani budu ispunjeni mirom i veseljem, obiteljskom i prijateljskom bliskosti. Sretan i blagoslovljen Uskrs”, zaključuje Plenković u čestitki.

(Hina)

 

Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala Uskrs

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović poslala je u petak uskrsnu čestitku predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimiru Puljiću, kardinalu i zagrebačkom nadbiskupu Josipu Bozaniću, svim nadbiskupima i biskupima, svećenicima, redovnicama i redovnicima te svim katoličkim vjernicama i vjernicima u Domovini i diljem svijeta sa željom jačanja vjere u otkupljenje i spasenje.

“Upućujem vam srdačnu čestitku u povodu Uskrsa sa željom jačanja naše vjere u otkupljenje i spasenje.Neka nas duhovno ozračje najvećega kršćanskog blagdana potakne na jačanje zajedništva u promicanju dobra među ljudima, osnaživanju solidarnosti i međusobnog poštovanja”, stoji u čestitki hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari