Pratite nas

Ne dirajte biskupa Košića!

Objavljeno

na

Ne stišava se bura oko dočeka Darija Kordića. Mediji javljaju da čelnici vjerskih zajednica u Hrvatskoj (osim onih iz Katoličke crkve) pripremaju nekakvo zajedničko protestno pismo koje će uputiti  Hrvatskoj biskupskoj konferenciji u kojem će tražiti smjenu sisačkog biskupa mons.Vlade Košića s mjesta predsjednika Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog.

dario-kordic-arrives-in-zagreb-croatia-6-june-2014-3

s dočeka Darija Kordića

Ne mogu mu oprostiti što je i on dočekao Junaka hrvatskog Domovinskog rata Darija Kordića u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso, zajedno s nekoliko tisuća hrvatskih branitelja. Kordić se kao slobodan čovjek vratio s robije. Proveo je 16 godina i 8 mjeseci u zatvoru u Grazu (Austrija) od 25, na koliko ga je sramno osudio Međunarodni kazneni sud u Den Haagu po tzv. zapovjednoj odgovornosti, za navodne ratne zločine u Ahmićima, gdje je u vrijeme rata poginulo stotinjak ljudi. Bilo je dovoljno da na tom dočeku neki sarajevski psihopata kao dio svog performansa tada uzvikne “Sotono! Ubojice!” i podigla se cijela yugo-medijska dreka.

Za te vjerske zajednice koje danas protestiraju protiv Darija Kordića koji je osuđen jedino i zato što je Hrvat, on je ratni zločinac, ali za nas koji smo za razliku od njih sudjelovali u hrvatskom Domovinskome ratu i stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države taj iznimni domoljub je ipak nešto drugo. Te i takve vjerske zajednice do sada nisu pustile ni glasa kad su na slobodu, kao na tekućoj vrpci, izlazili i izlaze srpski i ini ratni zločinci. Nisu pisala protestna pisma niti su se javljale u vrijeme agresije na Vukovar, Škarnje, Saborsko, Voćin, Županju, Dubrovnik, Osijek, Pakrac, Lipik, Knin, Gospić, Zadar, Šibenik…Nisu tražile smjenu ni jednog srpskog pravoslavnog svećenika, niti su se obraćale srpskoj pravoslavnoj crkvi, čija je uloga u obrambenom ratu uistinu bila i više nego sramna.

Nisu protestirali kad su proganjali i nevino (nepravomoćno) osudili generale Gotovinu i Markača, jednog na 24, a drugog na 18 godina, a još manje  su tražile i traže da Vlade Srbije i Crne Gore kazne one koji su krivi za agresiju na Hrvatsku, BiH i Sloveniju. Njih ne zanima da su katoličke crkve dobrim dijelom bile srušene do temelja, a da su pravoslavne uglavnom ostale čitave. One žele krv – Darija Kordića, a samim time i osudu brojnih drugih hrvatskih branitelja. Što nisu izvijestile Vatikan da još na tisuće srpskih četnika-koljača slobodno šeće ovom regijom, da nitko, ali baš nitko nije odgovarao za smrt 400 hrvatske djece u Domovinskom ratu, i tome slično? Premijer Milanović je nedavno rekao, u povodu partizanskih zločina u Jazovki, kod Sošica na Žumberku, da se uvijek treba vidjeti: tko je prvi počeo? Dakle, je li bi se dogodili Ahmići , Srebrenica ili Vukovar da nije bilo srpske agresije?

Generali Gotovina, Markač i Čermak su nakon dugog vremena provedenog u zatvoru oslobođeni. Kolika je to zasluga čelnika vjerskih zajednica koje ne prestaju tražiti krv među onima koji su branili i obranili hrvatsku državu?

Stoga, pišite i pjenite se koliko hoćete, ali ne dirajte časne i poštene Hrvate, poput biskupa Košića, koji za razliku od vas itekako razlikuje šećer od soli.

A kad javno pišete, onda javno i odgovorite: gdje ste bili i što ste radili 1991.?

Nije valjda da ste se tek sada probudili?

Mladen Pavković UHBDR91/kamenjar.com

facebook komentari

BiH

Izetbegovićevu ponovnu prijetnju ratom HNS BiH ocijenio pokušajem radikalizacije Bošnjaka

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski narodni sabor BiH koji okuplja najveće hrvatske stranke u toj zemlji ocijenio je u priopćenju objavljenom u subotu kako su nove prijetnje ratom, koje je ponovno u Mostaru uputio bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović pokušaj radikaliziranja Bošnjaka i njihova okretanja od Europske unije i NATO-a.

Sudjelujući na obilježavanju obljetnice 4. Korpusa Armije BiH u Mostaru, Izetbegović je rekao kako su Mostar i Bošnjaci bili izloženi agresiji Hrvata i Srba, te je dodao da takav scenarij bošnjačka politika više nikada neće dopustiti.

“Ako prijete ustavnom poretku, teritorijalnom integritetu zemlje, ako misle da mogu dijeliti Mostar i druga mjesta, onda ću ponoviti da će dobiti rat! Neka ne prijete i mi nećemo prijetiti. Nećemo dopustiti da se revidira povijest”, rekao je Izetbegović.

Iz HNS-a BiH ističu da takvim istupima Izetbegović pokušava preusmjeriti Bošnjake protiv euroatlantskog puta BiH i usmjeriti BiH u sferu euroazijskog utjecaja, izravno suprotstavljenog EU i NATO savezu.

“Otvorenim prijetnjama i zagovaranjem jedne vrste panislamizma, Bakir Izetbegović svjesno je odabrao ulogu Hamasa i vlastiti narod vodi prema dugoročnoj političkoj izolaciji i pojačavanju stupnja ekstremizma”, dodaje se u priopćenju. HNS BiH upozorava kako će radikalni Izetbegovićevi istupi pogoršati međunacionalne odnose u zemlji.

“To će se vrlo negativno odraziti na suživot u BiH, podizanje stupnja samoodrživosti ove države i europski put BiH. Stoga su postupci Bakira Izetbegovića, dugoročno gledano, ključni faktor nestabilnosti u ovom djelu svijeta”, zaključuje HNS BiH.

Izetbegović je nedavno u intervju za Deutsche Welle ustvrdio kako bi bio spreman na rat ukoliko se Republika Srpska pokuša odcijepiti od Bosne i Hercegovine.  HINA

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Krstičević: Hrvatska je danas u mislima sa simbolima žrtve Domovinskog rata Vukovarom i Škabrnjom

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska je danas u mislima sa simbolima žrtve Domovinskog rata Vukovarom i Škabrnjom.

S tugom i bolom prisjećamo se 18.11.1991. godine, žrtava Vukovara i Škabrnje, naših poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Naša je zadaća čuvati istinu o obrambenom, Domovinskom ratu i našim hrvatskim braniteljima! Čuvajmo sjećanja, ali budimo okrenuti budućnosti i stvaranju boljeg života za sve nas!

Upravo zbog Škabrnje i Vukovara, trebamo graditi sigurno okružje kako se ti tragični događaji hrvatske povijesti više nikada ne bi ponovili.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari