Connect with us

Ne dirajte biskupa Košića!

Objavljeno

on

Ne stišava se bura oko dočeka Darija Kordića. Mediji javljaju da čelnici vjerskih zajednica u Hrvatskoj (osim onih iz Katoličke crkve) pripremaju nekakvo zajedničko protestno pismo koje će uputiti  Hrvatskoj biskupskoj konferenciji u kojem će tražiti smjenu sisačkog biskupa mons.Vlade Košića s mjesta predsjednika Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog.

dario-kordic-arrives-in-zagreb-croatia-6-june-2014-3

s dočeka Darija Kordića

Ne mogu mu oprostiti što je i on dočekao Junaka hrvatskog Domovinskog rata Darija Kordića u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso, zajedno s nekoliko tisuća hrvatskih branitelja. Kordić se kao slobodan čovjek vratio s robije. Proveo je 16 godina i 8 mjeseci u zatvoru u Grazu (Austrija) od 25, na koliko ga je sramno osudio Međunarodni kazneni sud u Den Haagu po tzv. zapovjednoj odgovornosti, za navodne ratne zločine u Ahmićima, gdje je u vrijeme rata poginulo stotinjak ljudi. Bilo je dovoljno da na tom dočeku neki sarajevski psihopata kao dio svog performansa tada uzvikne “Sotono! Ubojice!” i podigla se cijela yugo-medijska dreka.

Za te vjerske zajednice koje danas protestiraju protiv Darija Kordića koji je osuđen jedino i zato što je Hrvat, on je ratni zločinac, ali za nas koji smo za razliku od njih sudjelovali u hrvatskom Domovinskome ratu i stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države taj iznimni domoljub je ipak nešto drugo. Te i takve vjerske zajednice do sada nisu pustile ni glasa kad su na slobodu, kao na tekućoj vrpci, izlazili i izlaze srpski i ini ratni zločinci. Nisu pisala protestna pisma niti su se javljale u vrijeme agresije na Vukovar, Škarnje, Saborsko, Voćin, Županju, Dubrovnik, Osijek, Pakrac, Lipik, Knin, Gospić, Zadar, Šibenik…Nisu tražile smjenu ni jednog srpskog pravoslavnog svećenika, niti su se obraćale srpskoj pravoslavnoj crkvi, čija je uloga u obrambenom ratu uistinu bila i više nego sramna.


Nisu protestirali kad su proganjali i nevino (nepravomoćno) osudili generale Gotovinu i Markača, jednog na 24, a drugog na 18 godina, a još manje  su tražile i traže da Vlade Srbije i Crne Gore kazne one koji su krivi za agresiju na Hrvatsku, BiH i Sloveniju. Njih ne zanima da su katoličke crkve dobrim dijelom bile srušene do temelja, a da su pravoslavne uglavnom ostale čitave. One žele krv – Darija Kordića, a samim time i osudu brojnih drugih hrvatskih branitelja. Što nisu izvijestile Vatikan da još na tisuće srpskih četnika-koljača slobodno šeće ovom regijom, da nitko, ali baš nitko nije odgovarao za smrt 400 hrvatske djece u Domovinskom ratu, i tome slično? Premijer Milanović je nedavno rekao, u povodu partizanskih zločina u Jazovki, kod Sošica na Žumberku, da se uvijek treba vidjeti: tko je prvi počeo? Dakle, je li bi se dogodili Ahmići , Srebrenica ili Vukovar da nije bilo srpske agresije?

Generali Gotovina, Markač i Čermak su nakon dugog vremena provedenog u zatvoru oslobođeni. Kolika je to zasluga čelnika vjerskih zajednica koje ne prestaju tražiti krv među onima koji su branili i obranili hrvatsku državu?


Stoga, pišite i pjenite se koliko hoćete, ali ne dirajte časne i poštene Hrvate, poput biskupa Košića, koji za razliku od vas itekako razlikuje šećer od soli.

A kad javno pišete, onda javno i odgovorite: gdje ste bili i što ste radili 1991.?

Nije valjda da ste se tek sada probudili?

Mladen Pavković UHBDR91/kamenjar.com

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari