Connect with us

Pregled

Ne nazire se kraj blokadi Maljevca, ali se bilježi porast kriminalnih radnji

Published

on

Već osmi dan međunarodni granični prijelaz Maljevac zatvoren je za sav promet i blokadi se zasad ne nazire kraj.

Iz hrvatskog MUP-a su u ponedjeljak ponovili da će se granični prijelaz otvoriti tek kada posljednji migrant napusti pogranično područje, a u ovim trenucima nema naznaka da bi se to moglo dogoditi uskoro.

Oko 200 migrana postavilo je šatore, griju se uz vatru i djeluju kao da ne namjeravaju otići. Osim mještana koji se, kako kažu, osjećaju nesigurno, na gubitku su i poduzetnici iz Velike Kladuše kojima je blokadom granice blokiran i posao.

Tijekom razgovora uživo za Dnevnik Nove TV, predsjednik Udruge poduzetnika Velike Kladuše Ibrahim Đedović rekao je su članovi Udruge migrantima ponudili smještaj “koji zadovoljava sve međunarodne standarde humanitarnog prava, materijalnu i financijsku pomoć, sve moguće samo da se sklone i da se omogući stavljanje prijelaza u funkciju”. Međutim, migranti su ponuđenu pomoć odbili.

Također je rekao da je samo u noći s nedjelje na ponedjeljak provaljeno u 10 stanova i kuća.

“Ja razumijem te ljude. Kako vremenske prilike budu gore, toga će biti sve više. Vrlo je teško znati kako će se ponašati kada se budu borili za goli biološki opstanak, a oni će u toj situaciji biti. Zato molimo sve nadležne da se ovo pitanje riješi prije toga da ne bi bilo katastrofalnih posljedice”, rekao je Đedović.

 

TRAGEDIJA ILI ORGANIZIRANA DIVERZIJA : ‘Saudijski princ nudi 5000 dolara svakom tko iz islamskih zemalja ode u Europu’?

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari