Connect with us

Komentar

Ne ruše Bandića zbog Zagreba, nego zbog novca

Objavljeno

on

Zbog čega bi Zagrepčani glasali za Tomislava Tomaševića ili nekog drugog kandidata ljevice na svibanjskim izborima za gradonačelnika i Skupštinu?

Ili za nekoga kandidata desnice? Što im nude, kakav program imaju? To nitko ne zna, oni samo pričaju o tome kako su se razišli Možemo! i Radnička fronta, o tome trebaju li Možemo! i SDP na izbore zajedno, trebaju li ljevičari imati zajedničku listu i za gradonačelnika i za vijećnika, ili je bolje da idu u blokovima.

Ako pak desnica želi spriječiti da u drugi krug izbora u okršaj s Bandićem uđe ljevičar, morala bi se ujediniti, no Most je, bez dogovora s ostalim strankama, istaknuo svoga kandidata za gradonačelnika Zvonimira Troskota, ne radi pobjede, nego da uzme određen broj vijećničkih mjesta u Skupštini i tako se ojača za budućnost.

Dvojbeno je i hoće li HDZ imati jakog kandidata koji bi mogao pobijediti ili što slabijeg kako bi išao na ruku Bandiću. Kako funkcionira grad, kakva je njegova socijalna slika, kakvo je njegovo gospodarstvo i kakav bi, drukčiji, trebao biti, to nikoga ne zanima.

Očito ih zanima samo 15-ak milijardi kuna gradskog proračuna i golema moć koju ima vlast u Zagrebu, zato hoće rušiti Bandića ili ga zadržati.

Milan Ivkošić / VL

Tomašević: Odluka da ne idemo s SDP-om racionalna

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari