Connect with us

Pregled

Zdravko Mamić: Ne sjećam se takvog fanatizma kakvog su pružili naši igrači u utakmici protiv Turske

Objavljeno

-

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=eaoQPYW4o2U” width=”760″ height=”460″]Gost Bujice bio je Zdravko Mamić, prvi dopredsjednik Izvršnog odbora HNS-a, prenosi direktno.hr

[ad id=”93788″]

“Ne sjećam se takvog fanatizma kakvog su pružili naši igrači u utakmici protiv Turske. Bila je to kvalitetna priprema, svi su odisali samopouzdanjem i nije bilo igrača jučer koji nije dao 300 posto od sebe. I navijači su bili veličanstveni. Bila ih je nekolicina koja je pokušala progurati nesportske i naručene uzvike, ali nisu uspjeli. Opet su hrvatske šahovnice dominirale, a u Parizu su svi opčinjeni igrom Hrvatske i predviđaju nam velike stvari”, kazao je večeras u Bujici Zdravko Mamić.

Predviđa da ćemo ući u drugi krug.

“No, moramo stišati euforiju, iako ima razloga za nju. Pa imali smo 18 udaraca prema golu, a Turci su samo jednom ozbiljnije zaprijetili. No, nogometaši su preiskusni da podlegnu euforiji. Mi smo čudo jer kad pobijedimo silu kao što su Turci, imamo razloga biti ponosni”, rekao je Mamić.

Na pitanje tko je odgovoran za pokušaj zabrane pjesma Lijepa li si, Mamić je ispričao da su od Šukera predsjednik FIFA-e i potpredsjednik UEFA-e zatražili da hrvatska nogometna reprezentacija odustane od pjesme Lijepa li si.

“Šuker im je rekao da to neće dozvoliti i zatražio od HNS-a da svim medijima pošalje priopćenje u kojem će pisati značenje te pjesme. Kazao je da dok god je on predsjednik HNS-a, da će svirati pjesma Lijepa li si. Postojao je i pokušaj da se ide s instrumentalom pjesme, no Šuker se ni s tim nije mirio i zaprijetio da će podnijeti ostavu u UEFA-i”; ispričao je Mamić.

“Pobijedio je Šuker sa svojim stavom, a podršku su mu dali i Izraelci, a predsjednik mađarskog saveza rekao je da u životu nije vidio takvu reakciju. Šuker se tamo digao protiv cijele organizacije i pobijedio i naposljetku je bilo divno gledati i hrvatski prijevod pjesme na stadionu”, naglasio je Mamić.

Komentirao je i, kako je rečeno, izjavu Zorana Milanovića da „ne vidi čemu hajka na osobu koja je zatražila zabranu pjesme Lijepa li si jer je njegovo legitimno pravo zatražiti zabranu nečega što nas sve vrijeđa“.

“On je spreman za psihijatriju, to ne može reći Hrvat patriot”, ocijenio je Mamić, dodavši da “ljevica ne podnosi hrvatski barjak, ni sportaše”.

“Ni na jednom sportskom događaju nisam vidio pripadnike ljevice. Nema dvojbe da smo mi sportaši jako ugroženi od političara, a poglavito ako dolaze s ljevice. Ovi s desnice su mrvicu bolji”, kazao je Mamić.

Sramotni transparent u Trogiru

Sramotni transparent na Čiovu

[ad id=”93788″]

“Samo ministar Horvat i Janica Kostelić su bili na utakmici Hrvatska-Turska. Pa obaveza ti je da budeš tamo i dužnost, a toga očito nema. Oni se bave rušenjem premijera, Sabora i Vlade, ne zanima ih što je tu utakmicu gledao cijeli svijet”, komentirao je Mamić.

Ma pitanje što misli o izjavi Bože Petrova da treba uvesti reda u nogomet, Mamić je kazao da se “Petrov i njegovi dečki jako kite poštenjem, no nedostaje im razumijevanja o osnovnim stvarima”.

“Političari zloupotrebljavaju sport za vlastite političke probitke. Bilo je izjava da je u Dinamo ušlo 300 milijuna eura te da što od toga ima država. Pa natpis na mostu u Čiovu je proizvod izjava političara koji raslojavaju hrvatsko tkivo na ‘mi ili oni'”, istaknuo je Mamić komentirajući natpis ‘sve izgubili dabogda’.

Kazao je da se „Udruga Naš Hajduk nametnula Torcidi i Baldasaru“.

“Dolje vlada teror straha, teror manjine nad većinom. Udruga je ohrabrena snagom ljevice demonstrirane u prošlom mandatu, nadaju se novom i njima ništa nije sveto”, ocijenio je Mamić.

Komentirao je i emisiju na HRT-u u kojoj su gosti dan uoči utakmice govorili o stanju u hrvatskom nogometu.

“Dan prije otvaranja prvenstva kada bi trebalo odisati zajedništvo, oni dovedu najgore ljude i mrzitelje Hrvatske da govore o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Moramo pozivati na zajedništvu kao što radi naša predsjednica. Ljubim Milanovića svim svojim bićem, ali on mene gura protiv sebe. Ja ne znam mrziti, ja ne znam njihov jezik. Milanović je grozan čovjek, ali ako bi mu trebalo pomoći, pomogao bih mu”, rekao je Mamić.

“Rumunji na himnu svi stave ruku na srce, Francuzi su svi zagrljeni, a kako se tek kite zastavama Amerikanci za Dan neovisnosti…  Gledam ismijavanje i tu podjelu koju su nam nametnuli… Jedini tko na pravi način prkosi su hrvatski sportaši, najviše nogometaši i njih udaraju mučki ispod pojasa. Nećete razbojnici dok smo živi!“, naglasio je Mamić.

Osvrnuo se Mamić i na politički krizu u Hrvatskoj.

“Da i jedni i drugi mrvicu vole Hrvatsku i da ime je stalo do općeg dobra, bez problema bi se napravila velika koalicija između ljevice i desnice. Zašto je moguće to u jednoj Njemačkoj, a ne kod nas? Mislim da su ljudi iz Mosta ušli s poštenim namjerama, no ne možete graditi budućnost s ljudima koji su do jučer provodili teror. Kad dođete na vlast, morate ju uzeti i konzumirati, stvoriti svoj tim i suradnike. HDZ i Most nikad nisu došli na vlast jer ni jednu instituciju, ni jednu osobu nisu pomaknuli i stavili svoj tim s kojim bi radili promjenu”, ocijenio je Mamić. 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari