Connect with us

Politika

Ne želimo imati za sugrađane ‘fantomske stanovnike’

Objavljeno

on

Građanska inicijativa „Koliko nas ima?“ mi je predstavila svoj plan kojim žele ukazati na probleme oko nadolazećeg popisa stanovništva, koji su danas i predstavili medijima, a ja sam im dao svoju punu podršku, kazao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

U ovu inicijativu okupili su se predstavnici 6 nacionalnih manjina koje žive u Vukovaru, a za cilj imaju točne podatke i objektivnost brojki te su najavili kako će usporedno s popisom stanovništva koji radi Državni zavod za statistiku napraviti paralelni popis kojim će ukazati na mnoge nelogičnosti. Jedan od primjera takve nelogičnosti na koju se ukazuje je preko nekoliko kućanstava u Ulici Europske unije s nepostojećim kućnim brojem.

Imamo samo jedan interes, a to je ne imati za sugrađane fantomske stanovnike, kojih pretpostavljamo ima oko 5.000 do 6.000 i to samo zato što određena politička grupacija i interesna skupina od toga ima koristi.

Ukoliko se želite priključiti inicijativi to možete učiniti na e-mail [email protected], a ja pozivam sve svoje sugrađane, udruge i političke stranke da daju potporu ovoj građanskoj inicijativi, uključe se svojim djelovanjem i da konačno znamo točno koliko nas u Vukovaru zaista ima, objavio je Penava.

Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista kaže kako u Vukovaru trenutno živi oko 22 tisuće stanovnika, sve što bude pokazalo iznad te brojke znači da se radi o netočnim podacima. Po svim pokazateljima, u gradu Vukovaru ima do maksimalno 25 posto pripadnika srpske nacionalne manjine. Sve ostalo su nažalost krivi i fiktivni podaci, bojim se da će i ovaj popis stanovništva otići u totalno krivom smjeru, kazao je Pavliček.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR