Connect with us

Kolumne

Nedićevi neonacisti na beogradskom Filozofskom fakultetu

Objavljeno

on

Grupa muškaraca prekinula je jučer tribinu na Filozofskom fakultetu u Beogradu tako što je studente udarala kaiševima i rukama po glavi, skandirajući “Zig hajl” i “Hajl Hitler”.

Incident se dogodio tokom tribine o istoriji Republike Srpske na Filozofskom fakultetu, a cijeli događaj studenti su zabilježili video snimcima, na kojima se vidi kako nekoliko muškaraca napada studenta fakulteta.

“Došla sam da prisustvujem ovoj tribini kao i brojne moje kolege koje poznajem. Nakon početka tribine grupa od sedam-osam muškaraca, za koje sam kasnije saznala od kolega da su neonacisti, pripadnici organizacije “Nacionalni srpski front”, ustala je i fizički napala studente, udarajući kaišem i rukama po glavi pojedine kolege. Sve vrijeme su uzvikivali parole “Zig hajl”, “Hajl Hitler” i druge. Vrijeđali su prisutne studente na vjerskoj, rasnoj osnovi i prijetili  nožem studentima” ispričala je za “Blic” jedna studentkinja..

Ona tvrdi da su ljudi koji su napali studente pripadnici organizacije koja je prije samo nekoliko mjeseci pokušala da maršira Beogradom, i čiji je vođa Goran Davidović zvani “Firer”. On je već hapšen zbog sličnih događaja, kada je prije desetak godina sa grupom neonacista upao na tribinu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i fizički napao studente.

Slični incidenti

Podsjetimo, ovo nije prvi slučaj upada neonacista na Filozofski fakultet i pokušaj fizičkog obračuna sa studentima. Grupa od 15 mladića je 2011. godine ubacila baklju na ulaz u fakultet. Obračuni s njima su studenti imali i tokom protesta i blokada fakulteta. Na jednoj od blokada, tokom oktobra 2014. godine, desničari su upali i u holu fakulteta pretukli studenta. Slični incidenti su se dešavali i na Filozofskom fakultet u Novom Sadu, kao i na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

…… Javnost nikada nije vidjela da su napadači snosili bilo kakve sankcije zbog nasilničkog ponašanja premda u Srbiji postoji zakon o „Osudi fašističkih i nacističkih simbola i udruga“!

Kako ne bi bilo nikakve zabune, radi se o aktualnim događajima u Srbiji, onoj istoj Srbiji koja putem svoje političke bulumente, lokalno i globalno, docira Hrvatskoj proglašavajući je fašističkom i ustaškom državom. Mogu li se uopće aktivnosti srpskih neonacista usporediti s bilo kakvim sličnim događajem u Hrvatskoj i može li se premlaćivanje studenata na beogradskom fakultetu usporediti s događajima na zagrebačkom filozofskom fakultetu? Naravno, to nije moguće, jer u Hrvatskoj apsolutno ne postoji ni pojedinac, a kamoli organizirana udruga na desnici čija bi se ideologija naslanjala na nacističku i fašističku doktrinu, ne postoji čak ni ideja koja bi se naslanjala na nacističke i fašističke simbole Adolfa Hitlera. Paralele  između događaja na dva odvojena  filozofska fakulteta mogu se povući između ekstremne desnice  u Srbiji i agresivne titoističke, mentalno komunističke  zlatne mladeži u Hrvatskoj i doći ćemo do jednostavnog zaključka da se ovdje  i na jednoj i na drugoj strani zapravo radi o ultradesnim političkim idejama! U Srbiji se radi  o nacističkoj fizičkoj agresiji, a u Hrvatskoj o otvorenoj mrzilačkoj retoričkoj, verbalnoj agresiji mentalno komunističkih intelektualnih elita nad mirnom i šutljivom hrvatskom većinom.

„Firer“ Goran Davidović

Bilo bi naivno pomisliti da poznata neonacistička udruga pod vodstvom „Firera“ Gorana Davidovića svoje ideološke korijene vuče samo iz nacističke, Nedićeve Srbije, one Srbije koja je prva velikog firera Hitlera izvjestila o „konačnom rješenju“ za srpske Židove, koja je jednostavno iz ljubavi prema Hitleru zatukla sve Židove u Srbiji. Iako postoje razumne sumnje da srpski neonacizam svoje korijene vuče upravo iz Nedićeve Srbije, poglavito zbog činjenice što trenutna vladajuća srpska elita ide prema rehabilitaciji tog eklatantnog naciste isto onako kako su rehabilitirali četnički pokret i svog dragog Dražu, neonacizam i fašizam u Srbiji zapravo ima temelje u recentnim povijenim zbivanjima. Svoje utemeljenje, aktivnosti i ohrabrenja traže upravo u fašističkoj vlasti koja trenutno obnaša dužnosti političkog vodstva Srbije.

Na vlasti u Srbiji, bez ikakve razumne sumnje je ultradesna, fašistička bulumenta. Četnici Nikolić, Vučić, Dačić i Vulin i danas kao i 1991. godine provode politiku koja se ni pedalj nije odmakla od velikosrpskog, fašističkog, osvajačkog pohoda na Hrvatsku. Agresivni osvajački rat, protiv Hrvatske, BiH i Kosova, u kojemu su djelatno sudjelovali navedeni likovi, sa svim naci-fašističkim karakteristikama koje u sebi  sadrže etničko čišćenje i genocid dokazan u sudskim epilozima, agresija po uzoru na Adolfa Hitlera, nije bila ništa drugo doli čisti fašizam. Srpska vladajuća elita nikada se nije odrekla Memoranduma 1 i Memoranduma 2, nikada se nije iskreno ispričala zbog krvoprolića, zločina genocida, etničkog čišćenja, kulturocida, nikada nisu priznali niti se ispričali zbog fašističkih koncentracijskih logora diljem Srbije. Naprotiv, zločinac Šešelj ni danas ne odustaje od istih „legitimnih političkih ideja“ o velikoj Srbiji. Naivno je pomisliti da se četnici Nikolić i Vučić suprotstavljaju svom kolegi, četniku Šešelju.

Ove notorne činjenice zapravo su politički temelji iz kojih udruga  neonaciste Davidovića i druge udruge i političke stranke vuku svoju snagu i ne dozvoljavaju da se fašistička ideja velike Srbije ohladi i jednom zauvijek ode u ropotarnicu povijesti. Bez ikakve sumnje srpski neonacisti imaju podršku službenih vlasti u Srbiji. Svakom iole upućenom promatraču razvidno je kako srpski mainstream mediji truju srpsku javnost mržnjom prema Hrvatskoj ne dozvoljavajući da istina o srpskoj fašističkoj agresiji ispliva na površinu. Da bi ta i takva politika ostala živa i da bi opstala, da bi ultradesna srpska oligarhija imala opravdanje i legitimnost obnašati vlast, imala legitimitet pred svojom i svjetskom javnošću potreban im je neprijatelj, potrebna im je fašistička Hrvatska, potrebni su im mitovi o Jasenovcu, potreban im je mit o blaženom Alojziju Stepincu. Bez tih mitomanija, srpska ultradesna osvajačka politika gubi svaki smisao i bila bi prisiljena doživjeti poraz ili konačnu katarzu na putu prema istinskoj demokratizaciji i integraciji u sve institucije uljuđenog demokratskog svijeta. Demokratsku Hrvatsku državu za koju su se borili HOS-oci i svi branitelji u Domovinskom ratu, državu koja je nastala kao notorna suprotnost svakom totalitarizmu, „retoričkom agresijom“ žele pretvoriti u ustašku NDH i to bi im bio ključni dokaz za tezu kojom žele obrnuti povijesna događanja, pretvoriti hrvatski Domovinski rat u građanski rat i pokazati sebe kao one spasitelje koji su u rat krenuli spasiti „divnu“ Jugoslaviju. Na takvu srpsku politiku prilijepila se neokomunistička, jugoslavenska peta kolona u Hrvatskoj i sinergijskim veleizdajničkim politikama na istom su političkom zadatku. Treba li veći dokaz za tu tvrdnju od novoosnovane partije notornog Markovine koji protiv ustavno, javno veliča Jugoslaviju koja je desetljećima sijala smrt u Hrvatskoj, od 1945. do 1995. godine?

Možemo li uopće zamisliti kako bi se Srbija odnosila prema Hrvatskoj da su kojim slučajem oni članica EU, a mi tek tražimo ulazak kroz pred pristupne pregovore? U tim i takvim retoričkim okolnostima Hrvatska ne bi ušla u EU dokle god Srbija ne bi imala spomenik Draži Mihajloviću na Jelačić placu i dok god Beograd ne bi bio glavni grad Hrvatske kao što je bio za vrijeme te „divne“ Jugoslavije. Naravno, po beogradskim željama, a i po željama hrvatskih veleizdajnika, Hrvatska ne bi nikada postojala!?

Proces jugoslavenizacije Hrvatske ne će prestati sam od sebe!

Može li se konačno hrvatska politika prema ovim notornim istinama postaviti muški, suverenistički, pa da umjesto pristojnih diplomatskih isprika onima koje navodno vrijeđaju HOS-ova obilježja iz Domovinskog rata, ta ista i sva druga obilježja, uključujući odore, znakovlja, grbove, ratne zastave, knjige i pjesme iz Domovinskog rata zakonom zaštitimo  kao veličanstvenu hrvatsku povijesnu baštinu „od stoljeća sedmog“ za sve vijeke vjekova, kao neupitne vrijednost na kojima počiva demokratska Republika Hrvatska? Kada će hrvatska politika konačno zakonski razobličiti sve srpske i jugoslavenske mitove na kojima počivaju teze o navodnom hrvatskom fašizmu? Kada ćemo zabraniti veličanje Tita i Jugoslavije, kada ćemo zabraniti i lustrirati one koji javno rade na nestanku Hrvatske, koji nas žele  utopiti u neke nove asocijacije, u neke nove tamnice hrvatskog naroda? Kada će se Hrvatska konačno prestati ponašati kukavički, obranaški i kada ćemo se početi ponašati suvereno, pobjednički? Kada ćemo zabraniti podizanje spomenika i mauzoleja fašističkim osvajačima Hrvatske koji i dan danas sa šajkačama i crvenim zvijezdama prijete hrvatskoj slobodi, suverenosti i opstanku?

Kada će se hrvatski Državnik usuditi dovesti u pitanje potpuno krivu znanstveno povijesnu metodologiju na kojoj počivaju teze o zločinima ustaškog režima u Jasenovcu? Ono što je izvanredno primijetio jedan domoljubni komentator, na HKV portalu, brojanje žrtava ne počinje sa fiktivnih 1 7000 000 ili 700 000 žrtava Jasenovca, nego brojanje žrtava počinje s brojkom 0.Takav metodološki pristup trebao bi biti osnova za raspravu o tom i svim mitovima, za raspravu o istini. Imamo pred očima ispravan metodološki pristup istoj problematici u Hudoj jami gdje je forenzičkom preciznošću od prve žrtve pa nadalje  do danas dokazano pogubljenje više od 1500 žrtava, a do kraja ekshumacije brojka će se vjerojatno popeti do 5000  pogubljenih od ruke Titovog režima. I tu nema imena koja nikada nisu bila ni blizu Hudoj jami, kao što ima, do sada dokazano, preko 2000 imena žrtava Jasenovca koja nikada nisu ni vidjela Jasenovac. Kosti iz  Hude jame su oživjele, kosti  koje vrište za istinom, dok jasenovačke kosti nikada nisu ekshumirane čak ni zbog pijeteta, a kamoli zbog istine. Koliko  god je srpskoj fašističkoj politici potreban mit o Jasenovcu, koliko god je njima potreban mit o Stepincu, toliko je još i više, zbog konačne slobode Hrvatske nama potrebna istina i samo istina, ma kakva god ona bila.

Proces jugoslavenizacije Hrvatske ne će prestati sam od sebe! Naprotiv, sve analize govore o jačanju mentalno komunističkih snaga, a nova umivena ljevica ujedinjuje se više no ikada punom parom. Nove neokomunističke stranke i udruge agresivno jurišaju na hrvatski proračun, a naše vlasti odbijaju amandmane onima koji su suverenistički identificirali nacionalne ugroze i nevladine udruge iz kojih te ugroze dolaze . Sada kada se Vesna Teršelić ujedinila s notornim jugoslavenom Markovinom potpuno je bjelodano koji je politički zadatak Teršelićka imala u Documenti!?

Nakon ubojstva ruskog veleposlanika u Turskoj, nakon masakra na Berlinskom božićnom sajmu, pitanje je samo dana kada će mrzitelji Hrvatske naći suludog islamistu i platiti ga da istu stvar napravi na tlu Hrvatske radi destabilizacije cijelog ovog prostora jugoistočne Europe. Srpska politika upotrijebit će sve moguće alate za destabilizaciju Hrvatske i u to ne treba ni najmanje sumnjati. Islamističke snage su pred porazom i osvetnički ne će birati ciljeve, a pred hrvatskom politikom su teške zadaće zaštite granica i nacionalnih interesa u svjetlu činjenice da je u proteklih nekoliko mjeseci hrvatsku granicu ilegalno prešlo preko 1700 evidentiranih migranata!? Koliko ih je ne evidentiranih?

Zadaće zaštite Hrvatskih nacionalnih interesa nisu ostvarive pristojnim briselskim, nerazumljivim retoričkim diplomatiziranjem, već isključivo, muškim, hrabrim i nužnim državničkim potezima.

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari