Connect with us

Komentar

Nedjelja mora biti neradna jer je obred svetosti i čistoće

Objavljeno

-

Teror profitera nad hrvatskom tradicijom Iznova se raspravlja o radnoj ili neradnoj nedjelji.

Razloga da se taj dan ne radi ima napretek, ona nije bila neradna samo po vjeri nego i po dugoj tradiciji, koje su se držali i komunisti.

Za kršćane, kojih je u Hrvatskoj golema većina, nedjelja je dan odmora i svetkovanja, dan kada se za odlazak na misu birala najljepša odjeća, mnogi su se muškarci samo taj dan u tjednu brijali a žene raspletale, prale kosu i iznova plele pletenice. Nedjelja je bila ritual, obred svetosti i čistoće.

Sve je to pogaženo dolaskom stranih trgovačkih lanaca, profitera koji su u stanju zanijekati identitet zemlje koja im je olako prepustila tržište da na njemu rade što žele, da na police trgovina nerado uzimaju domaću robu a u inozemstvo šalju goleme dobiti.

Velika je većina građana za neradnu nedjelju, ali u Hrvatskoj građani imaju pravo glasa samo na izborima, na kojima će glasati za one koji radije slušaju strane profitere nego narod.

Plenković nešto obećava, ali tko da mu vjeruje kad u četiri godine prvog mandata nije učinio ništa. I dalje ćemo gledati tisuće iscrpljenih majki kako lupaju po blagajnama ili guraju kolica između polica dok im muževi i djeca doma jedu podgrijani ručak ili sendviče

Milan Ivkošić / Večernji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari