Pratite nas

Gonjanje

Nedjeljko Babić “Gangster” : Otočke neženje, strpite se, stižu udavače iz Tajlanda i Burme!

Objavljeno

na

Nije trebalo dugo čekati reakciju iz Imotskoga, hrvatske središnjice za spajanje srodnih duša, točnije iz agencije “Nada” neponovljivog Nediljka Babića Gangstera.

Pročitavši u “Slobodnoj” apel neženja s otoka Visa, koji traže da im Gangster odmah na otok pošalje trajekt s pet stotina žena, jer im je već “pregorio fitilj” i spremni su s njima odmah uploviti u višku bračnu luku, Nediljko Babić reagirao je emotivno i profesionalno.

Veliki posao

– Moram priznati da me reportaža vaše kolegice Šimundić-Bendić, kada sam je ujutro na kavi pročitao, toliko iznenadila da sam ostavio kavu, otrčao u ured, pozvao sve raspoložive snage od svojih suradnika i odmah krenuo na posao.

Iako ja u svome registru imam nekoliko divnih viških momaka – na primjer jednog ugostitelja i taksista, koji su vrlo blizu realizacije projekta spajanja – ovaj poziv traži daleko veći posao. Imoćani su sudjelovali i 1866. godine u znamenitoj Viškoj bitki, i to na strani pobjednika, pa će i sada Imoćani pomoći Višanima.

Odmah sam pozvao svoga šefa predstavništva za jugoistočnu Aziju Nediljka Ujevića. On mi je trenutačno zadužen za Tajland, Burmu, Kambožu i Indoneziju.

Morao sam se okrenuti globalizaciji kako bi moji klijenti imali široki izbor – bile su prve riječi Nediljka Babića Gangstera, koji nas je pozvao da bi zasad preko “Slobodne” utješio viške neženje.

miss tajland

Potraga po Indokini

– Zvao me Gangster i kazao mi što Višani traže. Kao stručnjak za psihosomatske bolesti već godinama krstarim zemljama Indokine. Nediljko me zamolio da i tamo vidim kako diše tržište spajanja srdaca i posao sam shvatio ozbiljno.

Ovih dana letim za Džakartu jer je tamo i najbliži naš konzulat, kako bih s tamošnjom filijalama dogovorio koliko se može naći zainteresiranih udavača. Moram reći da su Tajlanđanke najljepše žene na svijetu, pa se nadam da će i Višanima biti zanimljive, kao i ostale žene egzotičnih krajeva – uskočio je u razgovor Gangsterova desna ruka Nediljko Ujević.

‘Morao sam se okrenuti globalizaciji kako bi moji klijenti imali široki izbor’ – pojašnjava Gangster

– Da se razumimo – veli Gangster – već imamo ponude zgodnih i radišnih Ukrajinki, Rumunjki, javile su mi se i Makedonke, a radi Višana moram skoknuti i do Albanije. I oni imaju predivne žene. Dakako, tu su svakako i naše cure.

Evo, vidite, i neke od njih pročitale su reportažu iz “Slobodne Dalmacije” i javile su mi se da bi vrlo rado krenule na Vis. Imam tu naših iz Slavonije, Like, Istre, Dalmatinske zagore, Hercegovine… Već pripremam i susret s Višanima na njihovu otoku, dat ćemo im za sada u slici i tekstu zainteresirane cure, a nakon toga i susret uživo, pa eto im – neka se sami snalaze – poručuje Gangster.

Neka dođu na sajam

– Moj će im savjet biti: lagati je dozvoljeno, ali ne “na kilometre”, već onako s mjerom. Onda triba malo i otvoriti džep, biti kavalir i ne dati curi da sama plati kavu. A, Bože moj, vidit će se što kome odgovara.

Nadam se da ćemo, bilo u Visu ili u Komiži, prikazati film “Gangster te voli” i onda u miru razraditi plan što dalje. Glavno je da rješenje imamo za sve neženje Visa. Sada mi je to prioritet, a rezultate očekujem već do kraja godine – samouvjereno će Babić.

Viški momci, veli on, imaju priliku, ako hoće malo na zagrijavanje, da dođu na Jesenski sajam vjenčanja koji će se od 7. do 9. studenog održati u novootvorenom salonu za vjenčanje “Just Say Yes” u Splitu, gdje je i medijski pokrovitelj “Slobodna Dalmacija”.

Neće im škoditi da malo osjete atmosferu, pred realizaciju važnog životnog projekta koji im slijedi – rekoše nam uglas dvojica Nediljka.

Slobodna Dalmacija

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Gonjanje

Ornela Vištica uvjerljivo je najljepša Hrvatica!

Objavljeno

na

Objavio

Ornela Vištica uvjerljiva je pobjednica Večernjakova izbora za najljepšu Hrvaticu. Mostarska glumica dobila je čak 4564 vaša glasa ili 33,64 posto u anketi koja je trajala tjedan dana.

Na drugom je mjestu voditeljica Tatjana Jurić, koja je prikupila gotovo upola manje glasova od Ornele – 2348 ili 17,22 posto, a treća glumica Nataša Janjić s 1738 glasova ili 12,73 posto.

Četvrto mjesto zauzela je pjevačica Lana Jurčević, koja ima 1344 ili 9,86 posto, a peta je njena kolegica Nives Celzijus, za koju je glasao 1071 čitatelj, odnosno 7,86 posto.

facebook komentari

Nastavi čitati

Gonjanje

DODATNA OPREMA

Objavljeno

na

Objavio

Potaknut upisom koji je promišljeno i mudro postavila Nina Vujicic, a koji se tiče prigovora na ekstremnu dodatnu opremu neke familije na plaži, i kolikoćom i kakvoćom, jer mislim da se radilo i o suncobranu koji je zaklanjao pogled, dao bih dvije-tri napomene, piše prof.dr. Kristijan Krkač

(1) Možda je to samo ekstreman slučaj iste pojave. Između toga i postavljanja dva prazna ručnika u pol 7 ujutro, a na kojima netko leži samo od 11 do 12, a oni na plaži prazni ostaju celi dan, samo je razlika u stupnju, ali ne i u vrsti. Možda je i razlika u vrsti ako se zaklanja pogled što je vrsta onečišćenja vizualnog prostora ili vizure, ali čak i to je samo ekstreman slučaj poput onog kad se među mirise mora, krema za sunčanje i znoja umiješa miris posebne kobase ili kulena serviranog na plaži točno u podne na +35°C. To je samo ekstremni slučaj iste pojave.

(2) Problem “dodatne opreme” za plažu je tema za knjigu i vrti se između na prvi pogled dviju krajnosti. Jedna je kupaći kostim, japanke i možda ručnik, a druga je super-svemirska-najnovija-oprema-za-sve. Teško je ovdje pronaći pravu mjeru. Super-dodatnu opremu bi se moglo ograničiti ako se njome drugima uskraćuju jednaka prava, npr. pogled prevelikim suncobranom, kao što je ograničena i minimalna oprema, primjerice barem kupaćim kostimom, recimo da je toples dopušten, dok nudisti imaju svoju plažu.

(3) Postoji praznovjerje o “minimalnoj opremi”. Mislimo da vidimo opuštene ljude na plaži samo u kupaćem kostimu, japankama i s malim ručnikom, ali zaista vidimo zastrašujuću “dodatnu opremu”, ali je nismo svjesni. Te su žene i muškarci odlazili prije godišnjeg na zdravstveno štetne kure mršavljenja, u teretane u kojima su se iscrpljivali i žderali sva moguća štetna sredstva, zatim otišli na jedno umjereno kvarcanje, tek toliko da ne dođu „beli ko sir“ na plažu, a i da ostave dojam osobe koja je već bila na moru. Tu su zatim i zaštitne kreme, sunčane naočale, badekostimi, japanke, itd. sve brendirano po najnovijem savjetu „plažnogfešngurua“.

Da, to na prvi pogled ne izgleda kao “dodatna oprema”, ali već samo jedno buđenje pokraj takve osobe par mjeseci kasnije, recimo između Badnjaka i Novog leta, otkriva zastrašujuću istinu i odjednom dobijemo na dar od Bogova estetike viziju Morpheusa koji nam izgovara kanonsku rečenicu „Dobro došao u pustinju stvarnosti“.

Na prvi pogled „dodatna oprema“ je loša. A posebno je loša ona na prvi pogled nevidljiva „dodatna oprema“. No možda se varamo. Možda nema ničega ispod „dodatne opreme“. Ona je sve. Ona je stvarnost, a praznina ispod je privid. Živjela dodatna oprema! Pa makar samo tih 2 tjedna na plaži.

izv.prof.dr. Kristijan Krkač

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari