Connect with us

Politički rentgen

Neka krepa cijela nacija, samo da se mi dograbimo vlasti!?

Published

on

…..Dubokoj državi ne odgovara nikakav prosperitet države, ne odgovara im ozdravljenje, ne odgovara im obnova , ne odgovara im lustracija, ne odgovara im borba protiv uvoznog lobija, ne odgovara im novi suverenizam koji bi trebao izvirati iz samodostatnosti u proizvodnji hrane u Slavoniji i Baranji,……..

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Svaki dobronamjeran analitičar u ovom groznom ozračju ugroza koje su pogodile Hrvatsku kombinacijom korone i potresa, nalazi se u delikatnoj situaciji, ukoliko želi biti objektivan i savjesno sagledati cjelinu stvari utonućem u more komentara na društvenim mrežama, bili oni pozitivni ili negativni, bili oni afirmativni ili antivakserski. S mučninom u želucu, gotovo je nemoguće probaviti toliku količinu mržnje, jala, lažnih vijesti, trolanja, spinova i nabacivanja blatom po uglednim djelatnicima iz javnog života, pa se udara po vrhunskim stručnjacima iz područja medicinskih znanosti, kao i po vodećim ljudima iz vrha legitimno izabranih vlasti u Republici Hrvatskoj.

Proizvođači pakla znaju da su negativne vijesti uvijek medijski atraktivnije od afirmativnih.

Kolikogod se trudio razumjeti ovaj ubitačni koktel mržnje i poznatog hrvatskog jala, kolikogod molio Boga da im prosvijetli pamet, ne preostaje mi ništa drugo nego tim hrabrim spin doktorima i komentatorima, koji se ne skrivaju iza korona maski već u pravilu „dejstvuju“ pod lažnim profilima, mogu mirne savjesti poželjeti da se što prije prošeću bez maski i cjepiva odjelom zaraženih koronom i da padnu pod respirator ako ga uopće zaslužuju. Zaslužuju li oni uopće bilo kakvu medicinsku skrb, njegu medicinskih sestara koje padaju s nogu od brige za drugoga, zaslužuju li oni bilo kada pomoć liječnika po kojima danas nemilice udaraju i kojima ništa ne vjeruju?

O čemu se ovdje zapravo radi? Kada radikalno odvažemo sve argumente bez argumenata, sve optužbe bez ijednog validnog dokaza, možemo donijeti samo jedan zaključak. Ovdje se radi o brutalnom političkom aktivizmu rušenja države i legitimno izabranih vlasti. Ovdje se radi o paroli, neka krepa cijela nacija samo da se mi dograbimo vlasti! Jer sada je trenutak! Korona i potresi su plodno tlo za uzdrmavanje Plenkovića, Božinovića, Medveda, Beroša, dr. Capaka i gospođe Alemke Markotić. Heroine i heroje prošlogodišnjeg proljeća treba zgaziti u blato po formuli sve ti mogu oprostiti osim uspjeha, jer ako im se dozvoli novi uspjeh, ako im se dozvoli pobjeda nad koronom, ako im se dopusti uspješna obnova Zagreba i zemlje nakon katastrofalnih potresa, ako se Medvedu i Plenkoviću dozvoli transparentna obnova Banovine, nećemo ih moći pomaknuti s vlasti ni na nadolazećim lokalnim, kao niti na sljedećim parlamentarnim izborima. Ako im dozvolimo taj bezobrazni uspjeh, mrski HDZ na čelu s još mrskijim Andrejom Plenkovićem će još više ojačati pa ih više ni dragi Bog neće moći skinuti s ljestvice najpopularnijih u Hrvatskoj.

Na toj agendi, u nedostatku vizija, u nedostatku intelekta, u nedostatku proaktivnih političkih programa, urotili su se svi oporbeni smušenjaci od ultra ljevice do ultra desnice, pa su proizveli jednu do sada neviđenu sramotnu veliku koaliciju protiv kakve su se u načelu uvijek ogorčeno borili. Podarili su jedni drugima svoja najsvetija svjetonazorska i intimna uvjerenja, spremni su međusobno općiti kao deklarirani genderisti samo da se dočepaju fotelja u Banskim dvorima i Hrvatskom saboru. Toj kakofoniji su se pridružili javni i tajni agenti iz jata HDZ-ovih „crnih labuda“ kojima je potpuno svejedno je li HDZ u poziciji ili opoziciji. Ako treba HDZ će zatući maljem, srušit će ga s vlasti samo da oni preuzmu tu bogatu kasicu prasicu, samo da oni preuzmu tu plodonosnu državotvornu stranku koja će im služiti kao partitokratska igračka za vlastito uhljebljivanje i ine probitke.

Kako se takvi bezumnici usude zboriti o nekakvoj srpsko-hrvatskoj koaliciji, kada su sami, gazeći sva svoja najdublja uvjerenja u još puno suspektnijoj koaliciji, u „grupnjaku“ svako sa svakim, s istim rušiteljskim ciljem i nagonom? Bojim se da je ova ekipa „principijelnih“ koalicijskih partnera spremna na puno radikalnija rješenja i da su im oči uprte prema anarhizmu u Američkom kongresu, što im vjerojatno služi kao uzor i pogonsko gorivo za opravdanje vlastitog postojanja. Nisu li to dokazali rafalima po Banskim dvorima prije pucnjave u SAD-u, jer samo naivni mogu misliti da se takav teroristički incident mogao dogoditi slučajno?

Analizirajući društvene mreže i prateći komentare nekih hrabrih komentatora na rijetkim lojalnim i objektivnim portalima , koji se javljaju pod svojim imenom i prezimenom, primijetio sam da ima i onih kojima Milorad Pupovac postaje sve prihvatljiviji kada odvagnu što im to nudi velika oporbena koalicija? Anarhizam te velike koalicije čini se postaje kontraproduktivan i umjesto da u ovim katastrofama zakopaju političke ratne sjekire i ponude vladajućima pomoć u spašavanju Hrvatske stvarajući ozračje zajedništva, oni koriste katastrofe kao opskurni ratni profiteri. Rađaju se nove i nove Jude, etički i ini veleizdajnici, a proizvodnja štrikova je potpuno zanemarena.

Kada već Plenkovića nazivaju Titom ili Bakarićem, diktatorom i autokratom, postavlja se pitanje gdje bi oni danas bili da su se svojevremeno makar malčice okrenuli protiv Tita kao što se danas okreću protiv vladajućih u vlastitoj domovini? Ja znam gdje sam bio nakon što sam ’78. brutalno pretučen zbog Vile Velebita! Trebaju li se u katastrofi koja je proglašena suspendirati neke ljudske demokratske slobode, treba li se u sklopu obnove od potresa porušene zemlje obnoviti Goli otok, ili ustrojiti streljački vod na simboličkoj razini, pa barem prokazati rušitelje koji ruše usred razrušene zemlje, koji otrovom liječe bolesnike oboljele od korone, koji dodatno ruše već razrušenu Hrvatsku? Treba li se utvrditi odakle se slijeva crni novac u medije koji potpiruju ovakav brutalni agitprop i trebali konačno raskrinkati taj odvratni medijski politički reket koji nam je kao najubitačniji virus zarazio cijelu naciju? Kada će se već konačno izmisliti cjepivo protiv te pošasti?

Ugledni urednici, novinari s debelim punim džepovima, ljuljaju se zavaljeni u svojim udobnim foteljama u kojima im ni potres ni korona ne mogu ništa, cinično se cerekaju pa dragovoljno postaju vragovi i plaćene ubojice Hrvatske za pisaćim strojem, stvarajući razdor koji ide na ruku samo onima koji bez razdora ne mogu opstati u hrvatskom društvu.

Dubokoj državi ne odgovara nikakav prosperitet države, ne odgovara im ozdravljenje, ne odgovara im obnova , ne odgovara im lustracija, ne odgovara im borba protiv uvoznog lobija, ne odgovara im novi suverenizam koji bi trebao izvirati iz samodostatnosti u proizvodnji hrane u Slavoniji i Baranji, ne odgovara im završetak tranzicije iz dogovorne u tržišnu privredu, ne odgovara im ništa što odgovara svakom razumnom biću u Hrvatskoj. Jednostavno, ne odgovara im dovršetak stvaranja države!

Odgovara im samo razdor i nastavak lova u mutnom, u globalnom hrvatskom lovištu koje su proglasili svojim nakon uspješne pljačke u ratnoj pretvorbi i privatizaciji, a ta pljačka se nemilice nastavila i ozakonjena je preko čuvenih predstečajnih nagodbi. Eto, s tom dubokom državom danas su u koaliciji svi oni koji sebe nazivaju najvećim domoljubima, a ta koalicija je oštricom mača uperena protiv navodnih veleizdajnika u vrhu vlasti, pod parolom, neka krepa cijela nacija, samo da se mi domognemo vlasti!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari