Pratite nas

Istaknuto

Neka Mesić sam zaradi 600 tisuća kuna i otvori si svoj ured

Objavljeno

na

Zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak komentirao je za Direktno.hr ukidanje Mesićeva ureda i njegove izjave.

[ad id=”93788″]

Hodak smatra da je ukidanje Ureda više nego opravdano.

“Taj Ured je trebao biti za pravog hrvatskog predsjednika, za dr. Franju Tuđmana, a ne za čovjeka koji je u Haagu svjedočio protiv svoje zemlje i koji je umirovio pobjedničke hrvatske generale i kojem svaki čas ispada neki kostur iz ormara kao slučaj Patria, slučaj cementare u Našicama, slučaj čekova u Australiji, slučaj pjevanja Jure i Bobana”, rekao je Hodak.

Smatra da je narod zaslužio da Mesić ima Ured i da njihov novac odlazi na njegove, kako kaže, egzibicije, budući ga je isti taj narod dva puta izabrao za predsjednika RH.

“Iz Mesića izvire pravi kriptokomunistički, boljševički duh. To je sve hrvatski narod zaslužio jer su dva puta birali takvog predsjednika. Onda je on zaslužio taj ured. Ali da doživotno uživa beneficiju, da se skoro milijun kuna godišnje troši na njega i njegove egzibicije, putovanja po raznim Korejama, nema nikakvog smisla. Taj novac se može daleko korisnije iskoristiti za one kojima je taj novac potreban”, kazao je Hodak.

Očekuje puno oštrije rezove od Vlade.

“Bojim se da Hrvatska nema vladu koja će iskoristiti taj novac. Hrvatska vlada je odlučila čak skresati sve one koji svake godine i svaki mjesec primaju novac Vlade, a neprekidno govore i rade protiv nje i Hrvatske države. Sad vidim da od toga neće biti ništa, da će oni dobiti svoje novce, Vlada će podržati Vesnu Pusić. Osudili su NDH iako je ona u četiri godine napravila svašta i treba je osuditi ali ne osuđuju komunistički režim koji je 45 godina radio isto ono što je radio NDH. Zatvarao, ubijao bez suđenja, punio jame”, objasnio je Hodak.

Podsjetimo, premijer Orešković rekao je da će podržati Vesnu Pusić, dok je Tomislav Karamarko rekao da o tome nisu razgovarali.

Osudio je izjave Mesića kako je ukidanjem Ureda ušteđeno samo 600 tisuća kuna dok se ranije govorilo o milijunskim iznosima.

“Neka gospodin Mesić sam zaradi 600 tisuća kuna pa neka si otvori svoj ured. To je ušteda iz vaših i naših džepova. Kao i za nevladine udruge. Ako im se ukine ono što su do sada imale onda ćemo uštediti više od 14 milijardi kuna. Pa će opet reći da to nije nekakav novac. Samo se Pelješki most može napraviti i ništa drugo”, rekao je Hodak.

Hodak objašnjava kako Mesić nakon Odluke o ukidanju koja stupa na snagu 1. svibnja može biti samo u posjedu.

“U odnosu na druge elemente zadržavanja te vile u Grškovićevoj Vlada ga može najobičnijom ovrhom izbaciti van. Potreban je samo sudski ovršitelj i dva policajca, odnosno trebat će jedna policajka da ga se izvede van. Ali to je inaćenje.  Tipično boljševičko inaćenje da je to njegovo pravo. Zakoni se izglasaju i kasnije ukidaju novim glasovanjem ili dolaskom nove vlasti. Vlada mu ukida ono što mu je dodijelila i on može sjediti gore. Neće doći ni do kakvog izbacivanje, pustit će ga da gore živi sam sa sobom i sa svojom savješću. A to je dosta teško”, rekao je odvjetnik Zvonimir Hodak za portal Direktno.hr. 

Vlada ukinula Mesićev ured!

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

Tko je Božo Kožul – zapovjednik “Tigrova”?

Objavljeno

na

Objavio

Prva gardijska brigada Hrvatske vojske “Tigrovi” obilježila je 27. obljetnicu svog ustroja prigodnom svečanosti u vojarni “Croatia” na kojoj je istaknuto da su pripadnici “Tigrova” dali veliki doprinos u Domovinskom ratu te da je obaveza društva čuvati uspomenu na tu borbenu postrojbu u kojoj je tijekom rata poginulo 367 pripadnika, a njih šest još se vode kao nestali.

Na obilježavanju obljetnice prisustvovao je i posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, zapovjednik „Tigrova“.

Stožerni brigadir Božo Kožul u “Tigrove” je stupio 5. kolovoza 1990., a general Janko Bobetko imenovao ga je pukovnikom u 21. godini. S 27 godina postao je zapovjednik 1. gardijske brigade, a 2001. godine je umirovljen.

Kožul je svojevremeno govorio kako branitelji u vrijeme naoružanja nisu imali gotovo ništa, tek ono što su naslijedili u Rakitju. “Nije bilo vremena zapovijedati, nešto planirati, sve je bilo stvar dogovora”, rekao je te istaknuo kako su ratovali neiskusni i neškolovani momci protiv oficira JNA.

“1991. godine je važna jer smo bili neslomljivi, dečki su imali veliki duh i domoljublje, vladalo je zajedništvo. Bez 1991. godine, ne bi bilo ni Oluje. Tada je odnos snaga bio 5:1 u korist neprijateljske vojske, dok je za vrijeme Oluje bilo obrnuto”, ocijenio je Kožul.

Božo Kožul umirovljeni je stožerni brigadir, rodom iz Širokog Brijega. Tijekom ratnih godina zapovijedao je 2. i 3. bojnom do samoga kraja, da bi 1995. preuzeo dužnost načelnika Odsjeka za operativno-nastavne poslove sve do 1997. godine, piše Narod.hr

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Istaknuto

5. studenog 1990. – Osnovana 1. gardijska brigada “Tigrovi”

Objavljeno

na

Objavio

Na današnji dan 1990. godine formirana je Jedinica za posebne namjene MUP-a Republike Hrvatske u Rakitju, koja je kasnije prerasla u 1. gardijsku brigadu “Tigrove”.

Bila je formirana od dragovoljaca i dijelova Hrvatske policije. U prvoj fazi svoga djelovanja, kao Jedinica za posebne namjene MUP-a “Rakitje”, izvršavali su delikatne vojno-redarstvene zadaće.

Iza njih su ostale briljantno provedene akcije poput hvatanja Arkana i drugih terorista.

U suradnji sa drugim jedninicama za posebne namjene MUP-a RH proveli su povijesnu akciju na Plitvicama koja je u historiografiji zapamčena kao “Krvavi Uskrs”.

Daljnjim rastom snaga i postupnim formiranjem Hrvatske vojske uvjetovanim stupnjem agresije na Republiku Hrvatsku, “Tigrovi” postaju 1. A brigada ZNG-a, koju čini šest bataljuna (bojni).

Tada su se bojne nazivale prema bazama ili kodnim nazivima i to: 1. bojna-Vrapče (ćukovi), 2. bojna-Rakitje (kosovi), 3. bojna-Pionirac, po Pionirskom gradu (žune), 4. bojna -Kumrovec pa Petruševac (gavranovi), 5. bojna -Vinica kod Varaždina (oblaci) i 6. bojna – Tomislavac po planinarskom domu na Sljemenu (orlovi).

Tijekom ljeta 1991. godine, dio “Tigrova” držao je položaje u Novim Čakovcima, Vukovaru, Dalju, Erdutu, Iloku, Đeletovcima i Tenji.

Tijekom 1991. godine “Tigrovi” su sudjelovali i u borbama na novogradiškom i novljanskom ratištu, te su spriječili namjere banjalučkog da se spoji s bjelovarskim korpusom JNA. Štoviše u operaciji “Orkan ’91” brigada je imala zapaženu ulogu u oslobađanju okupiranog područja. Sredinom 1992. godine brigada je poslana u deblokadu opkoljenog Dubrovnika.

Sve zadatke uspješno su obavili i najjužniji dio Hrvatske je potpuno oslobođen do kraja godine. Godine 1993. dijelovi brigade sudjeluju u operaciji “Maselnica”, a 1994. godine brigada je uglavnom neaktivna te je taj period provela u treningu i opremanju.

Ipak ta godina ostat će upamćena kao ona u kojoj je život izgubio jedan od simbola “Tigrova” – heroj Domovinskog rata Damir Tomljanović Gavran. U operaciji “Bljesak”, “Tigrovi” su bljesnuli na njima poznatom terenu zapadne Slavonije, a kruna njihova djelovanja bila je operacija “Oluja”.

Važno je napomenuti činjenicu koja se se često zaboravlja, a to je da je brigada sudjelovala i u ratnim operacijama u BiH, od operacije “Ljeto ’95” do “Južni potez“. Tijekom Domovinskog rata ime i važnost “Tigrova” gradilo je oko 11 tisuća pripadnika.

U ratnim akcijama Domovinskog rata poginulo je 367 pripadnika Tigrova dok je 1711 ranjeno, a 201 pripadnik je prošao torture logora. Šestorica se još uvijek vode kao nestali, piše vojna povijest

 

Ministar Krstičević čestitao obljetnicu Tigrovima

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari