Connect with us

Politika

Nekad ljuti protivnici, danas partneri! Sabo Penavi osigurao većinu

Objavljeno

-

Foto: Hina

Bivši SDP-ov vukovarski gradonačelnik, nezavisni Željko Sabo osigurao je u srijedu Nezavisnoj listi Ivana Penave prevagu u Gradskom vijeću Vukovara te je postao predsjednik toga Vijeća.

Sabo je izabran na konstituirajućoj sjednici održanoj iza zatvorenih vrata i bez nazočnosti novinara, glasovima vijećnika Penavine liste, Hrvatske konzervativne stranke (HKS) te vlastitim glasom.

Nakon sjednice vukovarski gradonačelnik Ivan Penava je, na primjedbu novinara kako mu Sabo 2014. kada je izgubio izbore za gradonačelnika upravo od Penave nije htio pružiti niti ruku, a sada je predsjednik Gradskog vijeća, upitao novinare: “A koje bi to bile političke opcije bile idealne za suradnju?”.

“Koja je to suradnja poželjna za medije i javnost? Otvoreni smo za političku suradnju sa svim političkim opcijama u Gradskom vijeću i nadam se da ćemo svi zajedno doprinijeti boljitku grada Vukovara”, kazao je Penava rekavši kako su oporbeni vijećnici bili suzdržani kada se glasovalo o prijedogu da Željko Sabo bude predsjednik Vijeća, a jedan je vijećnik bio protiv. Također je kazao kako zamjenik predsjednika Gradskog vijeća nije izabran jer oporba nije željela predložiti svoga kandidata.

Po njegovim riječima, Željko Sabo je dobio glasove 1.700 građana Vukovara na lokalnim izborima i on nije želio ignorirati volju tolikog broja birača.

“Ono što me sada zanima je da imamo legitimitet za vođenje grada, a odabir je bio vrlo jednostavan – ili ćemo imati ovaj izbor ili ćemo ići u nove izbore”, kazao je Ivan Penava dodavši kako ne sumnja da će u Gradskom vijeću imati stabilnu većinu.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Sabo čestitao je Ivanu Penavi na pobjedi za gradonačelnika koju je, kako je kazao, ostvario na svim biračkim mjestima u Vukovaru. “To je činjenica koju prihvaćam ja i svatko od nas”, kazao je Sabo. Rekao je i da se s Ivanom Penavom našao na tragu zajedničke programske suradnje u korist Grada Vukovara poručivši kako se sve različitosti mogu prevazići ukoliko su ljudi iskreni jedni prema drugima.

U Gradskom vijeću Vukovara po pet vijećnika imaju Nezavisna lista Ivana Penave i HDZ, četiri HKS, dva SDSS, dok po jednog vijećnika imaju Demokratski savez Srba, HNS i Nezavisna lista Željko Sabo te je aktualnom gradonačelniku Ivani Penavi koji se u Gradskom vijeću nalazi u koaliciji s HKS-om trebala jedna vijećnička ruka za većinu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari