Pratite nas

Neki se dobro zabavljaju na račun onih koji u mukama – umiru!

Objavljeno

na

I u Hrvatskoj je, koliko vidimo pokrenuta hvale vrijedna akcija – polijevanjem ledenom vodom, kako bi se skrenula pozornost na ALS, amiotrofičnu lateralnu skrelozu, opaku bolest koja napada neurološki sustav, i protiv koje navodno nema lijeka (osim u Kini). To liječenje u toj dalekoj zemlji je iznimno skupo, pa si malo tko može dozvoliti da ode tamo i živ i zdrav relativno brzo se vrati u “normalni život”.

polijevanjeMeđutim, većina ljudi s estrade odmah je prihvatilo ovu akciju, pa se baš zahvaljujući njima o ovoj bolesti i ovim ljudima već dosta zna. Hvala im na tome.

Ali, većina pjevača, glumaca, športaša i njima sličnih od ove plemenite akcije jednostavno je napravila – cirkus. Za njih, ali i za njihovu brojnu publiku, to je  neka  vrsta zabave i smijeha, i ono što je najgore i najteže – da na osnovu jedne ovako teške bolesti nastoje ništa drugo nego sebi podići popularnost.

Tako smo brzo saznali da se “ta i ta”  poznata i nepoznata voditeljica ili pjevačica  polila hladnom ledenom  vodom, a da je to učinila i Severina. Sve smo saznali, samo nismo: koliko su ti tzv. poznati platili u neki od fondova u kojima se sakuplja pomoć za one koji se liječe od ALS-a. Išta ili ništa. Oni koji trebaju novac, poput istaknutog hrvatskog branitelja, dragovoljca Domovinskog rata  Ive Krole (47), koji je također obolio od ALS-a, od toga će imati malo ili ništa, ali ako primjerice Severina uplati  milijun kuna ili milijun eura, e onda je to druga stvar. Također nas zanima jesu li se u ovu humanitarnu akciju uključili i neki od naših milijardera, ala Todorić ili Čermak? Što je s našim političarima ili menagerima? Polijevaju li se i oni hladnom ledenom vodom?

Ako već netko i osobno hoće pomoći, što će mu onda novinari i tv-ekipe? Nekima se najvažnije  “slikati”, dok mnogi, vjerujte, nemaju pojima, što znači polijevanje hladnom ledenom  vodom, već im je puno važnije hoće li to sutra izaći u novinama, odnosno hoće li tko to objaviti.

I tako dok drugi umiru u najtežim mukama, neki se na njihov račun dobro zabavljaju i – zarađuju.

Sramotno da sramnije ne može biti.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari