Pratite nas

Neki se dobro zabavljaju na račun onih koji u mukama – umiru!

Objavljeno

na

I u Hrvatskoj je, koliko vidimo pokrenuta hvale vrijedna akcija – polijevanjem ledenom vodom, kako bi se skrenula pozornost na ALS, amiotrofičnu lateralnu skrelozu, opaku bolest koja napada neurološki sustav, i protiv koje navodno nema lijeka (osim u Kini). To liječenje u toj dalekoj zemlji je iznimno skupo, pa si malo tko može dozvoliti da ode tamo i živ i zdrav relativno brzo se vrati u “normalni život”.

polijevanjeMeđutim, većina ljudi s estrade odmah je prihvatilo ovu akciju, pa se baš zahvaljujući njima o ovoj bolesti i ovim ljudima već dosta zna. Hvala im na tome.

Ali, većina pjevača, glumaca, športaša i njima sličnih od ove plemenite akcije jednostavno je napravila – cirkus. Za njih, ali i za njihovu brojnu publiku, to je  neka  vrsta zabave i smijeha, i ono što je najgore i najteže – da na osnovu jedne ovako teške bolesti nastoje ništa drugo nego sebi podići popularnost.

Tako smo brzo saznali da se “ta i ta”  poznata i nepoznata voditeljica ili pjevačica  polila hladnom ledenom  vodom, a da je to učinila i Severina. Sve smo saznali, samo nismo: koliko su ti tzv. poznati platili u neki od fondova u kojima se sakuplja pomoć za one koji se liječe od ALS-a. Išta ili ništa. Oni koji trebaju novac, poput istaknutog hrvatskog branitelja, dragovoljca Domovinskog rata  Ive Krole (47), koji je također obolio od ALS-a, od toga će imati malo ili ništa, ali ako primjerice Severina uplati  milijun kuna ili milijun eura, e onda je to druga stvar. Također nas zanima jesu li se u ovu humanitarnu akciju uključili i neki od naših milijardera, ala Todorić ili Čermak? Što je s našim političarima ili menagerima? Polijevaju li se i oni hladnom ledenom vodom?

Ako već netko i osobno hoće pomoći, što će mu onda novinari i tv-ekipe? Nekima se najvažnije  “slikati”, dok mnogi, vjerujte, nemaju pojima, što znači polijevanje hladnom ledenom  vodom, već im je puno važnije hoće li to sutra izaći u novinama, odnosno hoće li tko to objaviti.

I tako dok drugi umiru u najtežim mukama, neki se na njihov račun dobro zabavljaju i – zarađuju.

Sramotno da sramnije ne može biti.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Kultura

ZVONA VUKOVARA

Objavljeno

na

Objavio

ZVONA VUKOVARA

Tiho plaču zvona stara
tu u srcu Vukovara,
oplakuju sve heroje
napaćene zemlje moje.

Oplakuju tužnu majku,
što je svoga sina dala
i broje joj suzu svaku,
što je s njenog lica pala!

Čekala je ona njega
i molila da se vrati,
volila ga iznad svega,
a sad u samoći pati.

Tužnom ocu pogled luta
tamo negdje u daljinu,
koliko je samo puta
pošao u susret sinu!?

Varaju ga suzne oči
pa ih često rukom briše,
srce hoće da iskoči,
ne može izdržat više!

Teška je to sudbina
i žalosti nema veće,
kad čekaš svoga sina
a znaš da više doći neće!

Velimir Velo Raspudić / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Vukovar: Glogoški optužio SNV, SDSS i ZVO da nisu odustali od velikosrpskih ideja

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Udruge 100-posto hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški ocijenio je u ponedjeljak u Vukovaru kako su oni koji su 1991. izveli agresiju na Hrvatsku danas prihvaćeni u hrvatskom društvu, a Hrvatskoj su se odužili tako što ju ne mogu prihvatiti jer su ostali na onim temeljima s kojima su počeli agresiju.

Na konferenciji za novinare pod nazivom “Mi vas ‘dobro’ razumijemo” Glogoški je naveo što je Hrvatska dala svima onima koji su na nju izveli agresiju 1991., pri čemu je spomenuo Zakon o općem oprostu, za koji je rekao kako je taj akt “obuhvatio i više nego što je trebao”, Zakon o konvalidaciji kojim je “omogućeno da mirovine dobiju i oni koji su sudjelovali u agresiji i nisu niti jedne lipe uplatili u mirovinski sustav, a stekli su pravo da im se prizna radni staž za vrijeme okupacije”.

Spomenuo je i Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, koji je, ocijenio je, donesen pod ucjenama jedne političke opcije koja zastupa pripadnike srpske nacionalne manje, a koja se, kako je rekao, ucjenama i danas bavi u institucijama hrvatske države, među kojima i u Hrvatskome saboru.

Pokazao i hrvatske udžbenike povjesti za osme razrede osnovne škole po hrvatskome i srpskom programu, ističući kako u udžbeniku po hrvatskom programu piše da se 90-ih godila dogodio raspad SFRJ, a u udžbeniku na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu “to ne piše, nego piše da bio raspad komunizma”.

“Znači li to da za njih još uvijek nije bilo raspda SFRJ? Po programima koje uče, to je očito”, zaključio je Glogoški. Naveo je i primjer i identične fotografije iz tih dvaju udžbenika za koju u udžbeniku na hrvatskom jeziku piše da prikazuje odlazak srpskog pučanstva i paravojnih jedinica za vrijeme Oluje, a u udžbeniku na srpskom jeziku navodi se kako je riječ o odlasku srpskih civila nakon Oluje.

“Tražili smo da se taj udžbenik povuče iz upotrebe, ali još jedna generacija djece pripadnika srpske nacionalne manjine učit će da su Hrvati protjerali srpsko stanovništvo iz Knina nakon Oluje. Za nas je to neprihvatljivo”, poručio je Glogoški.

Također je ocijenio kako ćirilica nije samo pismo, nego i simbol velikosrpske agresije i težnji, te je Srpskome narodnom vijeću (SNV), SDSS-u i ZVO-u zamjerio što se nisu ogradili od otkrivanja spomen-ploče generalu bivše JNA Mladenu Bratiću u Novome Sadu, koji je kao zapovjednik Novosadskog korpusa poginuo 1991. godine tijekom napada na Vukovar.

“Pozvamo gospodina Pupovca da javno progovori je li upoznat s održavanjem sjednica skupštine Republike Srpske Krajine u Beogradu i zašto se ne ograđuje od tih stvari. Zašto se ne ograđuje od podizanja spomen-ploče ratnom zločincu u Novom Sadu i od transparenata u Hrvatskoj i Srbiji koje ispisuju pripadnici srpske nacionalne manjine? Je li to da se bolje razumijemo ili je to način da političkim putem postignu ono što nikada nisu postigli oružjem? Gospodo, dok je onih koji su branili hrvatsku domovinu, u tome nećete uspjeti”, poručio je Đuro Glogoški.

On je hrvatskim vlastima zamjerio mlaku reakciju u vezi s otkivanjem spomen-ploče generalu JNA Bratiću u Novome Sadu.

“Kada pogledamo koje nam poruke stižu iz Beograda, sa stadiona, onda nam je jasno odakle je izvor svega toga što preuzimaju pripadnici srpske manjine u Hrvatskoj”, rekao je Glogoški. Pokazao je fotografije s beogradskih stadiona i navijačkim transparentima kojima se veliča negdašnja “Krajina” i “velika Srbija”, ističući kako institucije u Srbiji ništa ne poduzimaju protiv takvih i sličnih transparenata. (Hina)

 

Ivan Penava: Institucije gotovo 30 godina nakon Ovčare okreću glavu

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari