Connect with us

Kolumne

NEKONTROLIRANA KONTROLA ŠTETE

Objavljeno

-

Nakon „prespavane“ noći, jer jutro je pametnije od večeri, još nekoliko puta pregleda, slušanja, osluškivanja, „prisluškivanja“ snimke sazvane konferencije za tisak, g. Bože Petrova, smireno mogu donijeti zaključak odnosno raščlambu sazivanja,  kao i cilj izvanredne pressice, piše Milivoj Lokas/Kamenjar.com

[ad id=”93788″]

Gradonačelnik grada Omiša, g. Ivan Kovačić, u TV kamere je izrekao velike, teške i optužujuće riječi, koje za pravo i nemaju veze s zdravim razumom, direktno se miješajući u izbor čelnika na lokalnoj razini jedne stranke kojoj ni ne pripada, ali si uzima „slobodu“ kritike „sitnoseljačke duše“, nesvjestan svoje političke i ine odgovornosti, kao ni posljedice koje bi njegova izjava pred TV -e kamerama mogla prouzročiti na državnoj razini.

G. Ivan Kovačić napravio je veliku štetu MOST-u, kao i svim demokratskim političkim opcijama koje biraju svoje čelnike bilo na lokalnoj, bilo na „državnoj razini“.

Svjestan posljedica  štete nekontroliranog i „sitnoseljačkog“ ispada, g. Ivana Kovačića i to još u TV kamere, g. Božo Petrov s punim pravom saziva izvanrednu konferenciju za tisak, ne bi li pokušao umanjiti štetu koju je doživio MOST-nezavisnih lista od strane svog člana, a poglavito jer je g. Kovačić ujedno i Predsjednik kluba saborskih zastupnika MOST-a.

Sam „raspored“ pitanja i sama pitanja (uvjerenja sam da su poneka unaprijed dogovorena) na izvanrednoj pressici otkriva nam još nekoliko zanimljivosti, ali i „strahova“ g. Petrova.

Drugo pitanje je najvažnije i po osobnom nahođenju „dogovoreno“, jer je to bio i sam cilj sazivanja izvanredne konferencije za tisak tj. bezuspješan pokušaj „kontrole štete“.

Treće i četvrto  pitanje „nepoznate novinarke“ poznatog glasa, (kojoj ipak bolje pristaje poznati flaster preko usta) govori nam o dodatnom pokušaju izazivanja sukoba u odnosima MOST-a – DK.

Ostala pitanja su na istom ili sličnom tragu, ali ono što ostaje upečatljivo jeste činjenica da je g. Božo Petrov sazvao dva puta izvanrednu pressicu baš iza medijskih istupa g. Milana Bandića, (slučajno?) koji je svojim izjavama i riječima dobro „protresao“ političku scenu u Hrvata.

Iz svega se dade iščitati da je g. Petrov u stalnom „strahu, „optužujući“ gradonačelnika glavnog grada svih Hrvata, u maniri bivšeg Premijera, praktički citirajući njegove izjave, koje smo do sad nebrojeno puta imali priliku čuti.
Samo od sebe, nameće se pitanje:
Boji li se g. Petrov izjave g. Milana Bandića: „Ja sam rješenje?“

Pitanje za razmišljanje koje možemo postaviti i postavljati sebi samima u nedogled: „Je li gradonačelnik glavnog grada svih Hrvata uistinu rješenje?“

Gola činjenica jeste da g. Milan Bandić ima i previše „utakmica u nogama“ na političkoj sceni u Hrvata te da nije isključeno da zna više od svih nas, ma koliko se trudili dokučiti, proniknuti u njegova razmišljanja.
Dodatna činjenica jeste da g. Milan Bandić politički „kotira“ visoko i kod političkih „prijatelja“, kao i kod političkih „neprijatelja“ te da njegove riječi treba uzeti sa velikom dozom „straha“ ili „opreza“ ili pak optimizma.

Najvažnija poznata stvar jeste da gradonačelnik glavnog grada svih Hrvata iznad svega, ne voli NERAD, neradnike, „političke parazite“, kojekakve političke diletante, …..

Za one koji ga ne poznaju, g. Milan Bandić voli RED, RAD, DISCIPLINU, kao i DOMOVINU!
Zbog čega vlada „strah“ od izjava g. Milana Bandića?

 Uvjerenja sam da će to vrlo skoro biti jasno i široj javnosti hrvatske političke scene i običnog malog čovjeka,  a ne samo političkoj ili politikantskoj „eliti“ na kazališnim daskama hrvatske političke scene.

Još jedna bitna poruka je poslana, kao i vidljivi „strah“ g. Bože Petrova od razgovora i pregovora sa sindikatima za koje je on osobno zadužen i stekao sam dojam da se želi iz toga izvući.

Sama najava izvanredne konferencije za tisak  u javnosti je dočekana kao „šok“, koji je na društvenim mrežama izazvao svekolike reakcije, a sad se može samo reći da je to bio tužan pokušaj nekontrolirane kontrole štete, kao i još tužnijeg pokušaja dodatne besplatne „reklame“ u svim medijima od TV, radija, pa preko portala, društvenih mreža ….jer i „negativna reklama je reklama“.

Slobodan sam zaključiti da g. Božo Petrov „ne kontrolira“ MOST, ali vrlo dobro zna kako iskoristiti njihove slabosti i pogrješke i „lopticu“ prebaciti „na drugu stranu“. Uzaludan trud je na ovakav način „pravdanje“ ili kako on to kaže, „razumijevanje“ g. Ivana Kovačića.

Šteta je počinjena!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari