Nelegalna Vlada se ponaša kao apsolutni vladar kojega ne obvezuju ni zakoni ni Ustav

  2

  [dropcap]U[/dropcap]natoč jednom od najtežih stanja u kojemu se BiH nalazi nakon završetka rata, pojedine županije ne dopuštaju da stvari izmaknu kontroli. U ZHŽ-u redovite sjednice i razgovor s visokim predstavnikom nagovještavaju bolje dane. Proteklih dana Zdenko Ćosić je zajedno s izaslanstvom, koje su činili općinski čelnici i ministar branitelja ZHŽ-a Mladen Begić, razgovarao s visokim predstavnikom Valentinom Inzkom i upoznao ga s problemima koji muče ovu županiju. Između ostalog, glavna tema bila je nezakonita revizija kojom su zahvaćeni branitelji iz ove županije.

  S obzirom da je mandat nelegalne federalne Vlade u uredu visokog predstavnika, odlučili smo s njim razgovarati o problemima koje je proizvela ova federalna vlast. I Inzko se čudio kako je uopće moguće da netko tko sjedi u federalnoj Vladi ne želi i neće provoditi odluku Ustavnog suda.
  Objasnili smo mu da se Vlada ponaša kao apsolutni vladar kojega ne obvezuju ni zakoni ni Ustav, i da odluke donose na temelju svojih političkih neformalnih razgovora, a ne sukladno zakonu – ističe Ćosić. Inzko je obećao ljudima iz ZHŽ-a da će razgovarati s odgovornim ljudima u FBiH zbog problema branitelja, ali i drugih stvari. – Inzko će, ako pomogne braniteljima, dokazati svoj autoritet. Vjerujem da će on zaštititi građane koji trpe posljedice njihove neodgovorne politike – naglasio je Ćosić.

  Što se tiče financijske situacije u ZHŽ-u, kazao je kako su ugrožene socijalne kategorije najbolnija točka i da će iduća zaduženja biti s ciljem da se te ljude zaštiti i da im se pomogne jer su oni prioritet. Radoslav Luburić, ministar financija u ZHŽ-u, kazao je da je aktualna situacija stabilna. – Plaće isplaćujemo, s tim nemamo problema, i vjerujem da ih neće ni biti unatoč stalnom padu prihoda što nam serviraju s viših razina. Planiramo i određene projekte koje ćemo raditi s ciljem razvoja lokalne infrastrukture, a radit ćemo ih u suradnji s općinama – istaknuo je Luburić.

  VL

  facebook komentari

  • peppermintt

   A Ćosiću niste ni vi dosljedni ,valjala vam nelegalna ministrica nelegalnog min. obrazovanja FBIH koju ste vodali po Širokom, razumim ja tribalo je dobit novac za dovršenje OŠ ali tribalis te znati “što se iza brda valja “

  • peppermintt

   A Ćosiću niste ni vi dosljedni ,valjala vam nelegalna ministrica nelegalnog min. obrazovanja FBIH koju ste vodali po Širokom, razumim ja tribalo je dobit novac za dovršenje OŠ ali tribalis te znati “što se iza brda valja “