Connect with us

Kronika

Nelsona Mandelu na životu održavaju aparati

Objavljeno

-

Ikona borbe protiv apartheida Nelson Mandela i dalje je kritično, a CNN javlja da ga na životu održavaju aparati. Aktualni predsjednik JAR-a Jacob Zuma otkazao je posjet Mozambiku.

Bivši predsjednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela i dalje je u kritičnom stanju, a CNN je, pozivajući se na neimenovani izvor, večeras objavio kako ga na životu održavaju aparati.

Mac Maharaj, glasnogovornik aktualnog predsjednika JAR-a Jacoba Zume, CNN-u nije htio komentirati tvrdnje neimenovanog izvora, pravdajući se poštivanjem povjerljivosti odnosa između liječnika i pacijenta.

Sam Jacob Zuma je objavio priopćenje u kojem navodi da je večeras oko 22 sata po lokalnom vremenu posjetio Mandelu te da je njegovo stanje i dalje kritično, a da liječnici čine sve za njegovu dobrobit.

U istom priopćenju stoji i obavijest da je Zuma otkazao za sutra najavljeno sudjelovanje na jednoj regionalnoj konferenciji u Mozambiku.

Ikona borbe protiv apartheida i dobitnik Nobelove nagrade za mir u kritičnom je stanju u bolnici u Pretoriji već nekoliko dana. Ondje je prebačen zbog plućne infekcije, s kojom ima problema još od svojih uzničkih dana na otoku Robben.

CNN

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari