Connect with us

Politika

NEMA IDILE NI U SDP-u: Pritisak SDP-ovih gradonačelnika – žele vodeća mjesta na izbornim listama

Objavljeno

on

Generacija mlađih SDP-ovaca koji su se dokazali kao uspješni nositelji vlasti u svojim lokalnim sredinama od predsjednika stranke Davora Bernardića očekuje da honorira rezultate njihova rada i osigura im vodeća mjesta na listama za predstojeće parlamentarne izbore, piše u utorak Jutarnji list.

Mahom je riječ o pripadnicima takozvane Neretvanske skupine, koja je u jeku pobune protiv Bernardića također bila kritična prema predsjedniku stranke, ali se ipak nije priklonila četvorici sada bivših članova Predsjedništva koji su otvoreno tražili da Bernardić odstupi i pokrenuli peticiju s tim zahtjevom, navodi dnevnik.

U toj skupini su gradonačelnik Koprivnice Mišel Jašić, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević, gradonačelnica Supetra na Braču Ivana Marković, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, Ogulina Dalibor Domitrović te gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

SDP-ovi gradonačelnici i načelnici su prije dva tjedna imali sastanak sa stranačkim šefom, na kojem su mu iznijeli svoja očekivanja, a plod toga je oživljavanje SDP-ove koordinacije načelnika, gradonačelnika i župana.

Nakon duže vremena, ova se koordinacija sastala prošli tjedan. Za voditelja skupine izabrali su gradonačelnika Čakovca Kovača, a zamjenice su mu Jasenka Auguštan-Pentek iz Zlatara i Ivana Marković iz Supetra.

Prema izvorima iz SDP-a, vrlo ozbiljne ambicije i želju za ulazak u Sabor iz ove skupine imaju Jašić, Marković, Kovač i Auguštan-Pentek, no na visokim se pozicijama žele vidjeti i Krstičević iz Ploča, ali i neki drugi gradonačelnici koji se 2018. godine nisu našli u ovoj skupini, kao što je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

S nekima od njih Bernardić je navodno već vodio i pojedinačne razgovore, obećao im mjesto na listi, ali nije kazao koje, donosi Jutarnji list. (Hina)

Bernardić i Bauk – borci za pobačaj maloljetnica bez znanja roditelja

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari