Connect with us

Komentar

Nema tog javnog interesa koji opravdava upad na privatni posjed

Objavljeno

on

‘Uz dužno poštovanje kolegici koja neustrašivo otvara ili zatvara mnoge važne priče, ona nije imala što raditi na kućnoj terasi u posjedu obitelji Marka Perkovića’.

Nema tog javnog interesa koji to opravdava, piše na Facebooku novinar i kolumnist Ivan Hrstić.

Miješanje u građanske imovinske sporove i susjedske svađe uvijek je sklizak teren za novinare i to je doista nešto što bi oni trebali izbjegavati u širokom luku, osim ako je nekome ugrožena egzistencija. Ovdje to nije slučaj, a samo zato što je u pitanju ime Tompsona, kolikogod bilo medijski primamljivo, NE opravdava grubu intruziju u privatni prostor njega i njegove obitelji.

Jedan od najneugodnijih novinarskih zadataka je izvještavanje ispred obiteljskog doma osumnjičenika za nešto. Najčešće korupciju. Kad god je to bilo moguće, trudio sam se da to ne izgleda kao izvještavanje ispred doma, nego iz ulice, ne fiksirajući se na određeni kućni broj, znajući da se iza zastora na prozorima obiteljskog doma često krije i uplašeni dječji pogled, kojemu će ostati doživotna trauma. Da, čak i obitelji korumpiranih političara zaslužuju takav obzir!

Marko Perković nije državni dužnosnik, u ovom slučaju može biti u pravu, može isto tako biti u krivu, no najveća moguća novinarska greška u ovakvom slučaju je unaprijed zauzeti stav da je netko u krivu, uzeti pravo i pravdu u svoje ruke, popeti se ljestvama na terasu koja je nedvojbeno u posjedu njegove obitelji, šetati se oko privatnog bazena u kojem se inače daleko od provociranja očiju javnosti kupaju njegova djeca.

Da, znam, nema televizijske priče bez žive slike, ali znatiželja javnosti jednostavno – nije dovoljno dobar razlog, komentirao je Hrstić na Facebooku.

Dvorište je u Thompsonovu vlasništvu, je li novinarska ekipa smjela ući?

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR