Pratite nas

Nemamo program, ali imamo pretplatu!

Objavljeno

na

Tako to radi HRT – Hoćete, nećete platite za “mačka u vreći”

Tko kaže da Hrvatska radiotelevizija (HRT) ne skrbi o svojim pretplatnicima?

opomena hrt

Istina, imaju relativno loš program, poglavito kad su u pitanju hrvatski branitelji, kojima posvećuju čak manje prostora nego domaćim i inim životinjama, ali za to imaju iznimno dobru odvjetničku službu, koja brine čak i o tome da pretplatnici, po sili zakona, nemaju dodatnih problema u vezi plaćanja. Humano, nema što!

Tako ako ste kojim slučajem zaboravili ili niste imali novaca da im podmirite silom nametnu mjesečnu zakonsku naknadu od čak 80 kuna (za što, za ono što prikazuju u informativnim emisijama, koje bi trebali preimenovati u epp-“crvenim barunima”!) oni vam odmah, ali odmah pošalju opomenu, uz upozorenje da ukoliko im u 14 dana ne platite traženi iznos, imat ćete problema s njihovim odvjetničkim društvom, koje će izvršiti ovrhu, i to, kako smo rekli, za ni manje ni više nego 80 kuna. A da znate što vas u tom slučaju čeka, svojim dobrim i dragim pretplatnicima, koji moraju plaćati nešto što im, kako jedan branitelj reče, doslovce se “gadi”, oni vam uz opomenu šalji i troškove ovršnog postupka za – 80 kuna.

A to znači, da skratimo priču, da ukoliko na vrijeme ne podmirite nametnuti zakonski trošak (za što, za ovakav program Hrvatske televizije, gdje voditelj nedjeljnog Dnevnika izgleda i govori kao da je “ispao” iz “putinove” škole?) onda ćete umjesto 80, platiti čak 918 kuna, bez troškova naknade za prisilnu naplatu, troškova poštarine te zatezne kamate do dana naplate! A sve te i druge  troškove, dragi gledatelji Hrvatske radiotelevizije, možete izbjeći, samo ako na vrijeme platite pretplatu!

opomenadva

Humano da humanije ne može biti.

A koliko ti koji mjesečno plaćaju 80 kuna za ovakav program Hrvatske radiotelevizije mogu utjecati na kvalitetu emitiranja emisija, odstranjivanje “putinovih” voditelja, glupe tv i ine priloge, manekenke koje komentiraju nogomet, jednom riječju na slab i nedopadljiv program? Tim prije što HRT od svojih gledatelja svake godine naplaćuje možda i milijardu kuna, (a imaju i ogromnu zaradu od propagandnog programa), nitko tim gledateljima ne dostavlja na kućnu adresu na koji su način potrošeni njihovih čak 960 kuna godišnje?

Takav zakon ne postoji.

Dakle, da pojednostavimo, ako odete u prodavaonicu i kupite robu za 80 kuna vi znate što ste kupili. A ako HRT-u platite mjesečno 80, odnosno godišnje 960 kuna – što ste kupili?

Mačka u vreći!

Sve po (hrvatskom) zakonu!

E, moji branitelji, za što ste vi dali svoju krv i svoje živote?

Mladen Pavković

kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Religija i Vjera

Papa Franjo: Nemojte maknuti Isusa od Božića, Isus je središte Božića, Isus je pravi Božić!

Objavljeno

na

Objavio

Prošlih nedjelja liturgija je naglašavala što znači bdjeti i što stvarno znači pripraviti put Gospodinu – rekao je danas papa Franjo, tijekom podnevnog nagovora na Trgu svetog Petra u Vatikanu, i nastavio – na treću nedjelju došašća koju zovemo “nedjelja radosti”, liturgija nas poziva da primimo duh zahvaljujući kojem se sve to događa, a to je upravo radost.

Sveti nas Pavao poziva da se pripremimo za dolazak Gospodinov zauzimajući tri stava: stalnu radost, ustrajnu molitvu i neprestanu zahvalnost.

Prvi je stav neprestana radost – istaknuo je Papa i dodao – „Uvijek budite radosni“, kaže sveti Pavao, a to znači da trebamo biti radosni i kada stvari ne idu prema našim željama. Nevolje, teškoće i patnje prolaze kroz život svakoga, svi smo ih iskusili; i stvarnost oko nas često izgleda negostoljubiva i neplodna, slična pustinji u kojoj je odjekivao glas Ivana Krstitelja, kako podsjeća današnje evanđelje. Upravo riječi Ivana Krstitelja otkrivaju da naša radost počiva na sigurnosti da je ta pustinja nastanjena: “Među vama – kaže Ivan Krstitelj – stoji onaj kojega ne poznajete”.

To je Isus kojega je Otac poslao i koji dolazi, kako je istaknuo Izaija, „donijeti radosnu vijest ubogima, iscijeliti srca slomljena, zarobljenima navijestiti slobodu i oslobođenje sužnjima, da navijesti godinu milosti Gospodnje” – istaknuo je Sveti Otac i rekao – te riječi koje će Isus izgovoriti u svojem govoru u sinagogi u Nazaretu, pojašnjavaju da je njegovo poslanje u svijetu oslobađati od osobnog i društvenog grijeha i ropstva koje oni izazivaju. Došao je na svijet da ljudima dade dostojanstvo i slobodu djece Božje, što samo On može dati.

Radost koja obilježava iščekivanje Mesije temelji se na ustrajnoj molitvi, to je drugi stav – rekao je papa Franjo i nastavio tumačiti – „Molite neprestano“, kaže sveti Pavao. Po molitvi možemo ući u čvrst odnos s Bogom, koji je izvor istinske radosti. Kršćanska se radost ne kupuje, ne može se kupiti, dolazi iz vjere i iz susreta s Isusom Kristom koji je razlog naše sreće. Što smo više ukorjenjeni u Kristu, to smo bliži Isusu, više nalazimo unutarnji spokoj, čak i usred svakodnevnih proturječja – naglasio je Papa i primijetio – zbog toga kršćanin, nakon što je susreo Isusa, ne može biti prorok nesreće, nego svjedok i glasnik radosti, radosti koju treba dijeliti s drugima, radosti koja je zarazna i koja životni put čini manje napornim.

Treći stav koji je Pavao naznačio je neprestano zahvaljivanje, to jest zahvalna ljubav prema Bogu – rekao je Sveti Otac i objasnio – On je u stvari vrlo velikodušan prema nama i mi smo pozvani uvijek prepoznavati Njegove darove, Njegovu milosrdnu ljubav, strpljenje i dobrotu, živeći tako u neprestanom zahvaljivanju.

Radost, molitva i zahvalnost – ponovio je papa Franjo – tri su stava koji nas pripremaju kako bismo Božić živjeli istinski. U ovom posljednjem dijelu došašća, povjeravamo se majčinom zagovoru Djevice Marije. Ona je “uzrok naše radosti”, ne samo zato što je rodila Isusa, već zato što nas stalno šalje Njemu.

Iz sveg se srca pridružujem apelu nigerijskih biskupa za oslobađanje šest časnih sestara Euharistijskog Srca Kristova koje su prije mjesec dana otete iz svojeg samostana u Iguoriakhiju – rekao je Papa nakon svojeg podnevnog nagovora i dodao – snažno molim za njih i za sve druge ljude koji se nalaze u tom bolnom stanju kako bi se konačno za Božić mogli vratiti svojim domovima.

Pozdravljam sve vas, obitelji, župne zajednice i udruge, koji ste došli u Rim iz čitavoga svijeta – rekao je na kraju Sveti Otac i obratio se djeci – srdačno pozdravljam djecu koja su došla na blagoslov kipića Djeteta Isusa u organizaciji Centra rimskih oratorija. Lijepo je da na jednom od vaših plakata mogu pročitati – primijetio je Papa – Oratorij je upravo za svakoga od nas, uvijek ima jedno mjesto za tebe… Kada molite kod kuće, pred jaslicama, sa svojom obitelji, dopustite da vas svojom nježnošću privuče Dijete Isus koji je rođen među nama siromašan i slab da bi nam dao svoju ljubav. To je pravi Božić. Ako maknemo Isusa, što ostaje od Božića? Prazna zabava. Nemojte maknuti Isusa od Božića, Isus je središte Božića, Isus je pravi Božić – zaključio je papa Franjo.

RV

facebook komentari

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Putin: Hvala CIA-i za sprečavanje napada u Sankt Peterburgu

Objavljeno

na

Objavio

Ruski predsjednik Vladimir Putin zahvalio je američkom kolegi Donaldu Trumpu na pomoći u sprečavanju terorističkog napada u Sankt Peterburgu.

Naime, podaci koje je im je dala CIA omogućili su Rusima da pronađu i privedu teroriste, piše RT.

Putin je u telefonskom pozivu zahvalio Trumpu i dodao da će ruske sigurnosne službe podijeliti informacije sa svojim američkim kolegama ako budu nešto doznali o eventualnim planiranim napadima na američkom tlu.

Ruski FSB ranije je uhitio članove terorističke ćelije povezane s Islamskom državom u Sankt Peterburgu.

Ekstremisti su planirali niz napada na javnim mjestima, uključujući samoubilački bombaški napad i eksploziju u katedrali u Kazanu.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari