Connect with us

Nemiri u RS će doći kad građani budu vjerovali praznom džepu

Objavljeno

on

Damir Miljević, ekonomski stručnjak koji se našao na popisu osoba i institucija koje su prijetnja Republici Srpskoj, u razgovoru za Bljesak.info govori o tužbi koju će podnijeti zbog uvrštavanja na popis, o strahu Milorada Dodika te o pljački teškoj tri milijarde maraka.

U javnosti se pojavio popis tzv. državnih neprijatelja po procjeni SNSD-a na kojem je i Vaše ime. Što mislite čime ste zaslužili tu ”titulu” i namjeravate li tužiti tvorce tog popisa kao što ste objavili na društvenim mrežama?

[dropcap]P[/dropcap]rvo da Vas ispravim navedeni popis je sastavni dio “knjige” grupe autora koja je objavljena na zvaničnom sajtu SNSD-a i u kojoj je na 14. stranici objavljen spisak „izazivača nereda i rušitelja ustavnog poretka RS“ .

S obzirom da je knjiga prvo osvanula na sajtu SNSD-a, s obzirom ko je izdavač, a tko recenzent i da je knjiga izdana u ediciji SNSD, razumno je pretpostaviti da iza svega stoji režim Milorada Dodika.

Inače interesantno je primijetiti da se i na ovoj listi, pored mene, nalaze gotovo sva ona imena koja su se nalazila i na već čuvenoj, nikada objavljenoj, crnoj listi Milorada Dodika iz 2007. godine. Na moju radost i zadovoljstvo ova lista je daleko brojnija nego što je bila ona iz 2007. godine.

Svakako da ću ovaj put tužiti autore popisa i neću ponoviti grešku koju sam činio do sada propuštajući da podignem tužbu a vjerujte mi na riječ bilo je jako puno takvih situacija.

Čime sam zaslužio mjesto na listi morate pitati Milorada Dodika i njegovu vojsku poslušnika koji već godinama pokušavaju na svaki mogući način javno i tajno da me diskredituju u moralnom i profesionalnom smislu, materijalno unište i kriminalizuju, pri tome ne birajući sredstva i zloupotrebljavajući institucije.

Što je po Vama najveći strah Milorada Dodika i vladajućih struktura u Republici Srpskoj i jesu li opravdane tvrdnje da je socijalni bunt i prosvjedi ”rezervirani” samo za Federaciju BiH?

Najveći strah Milorada Dodika i njegove kamarile je gubitak vlasti. Zato se režim koristi svim dopuštenim i nedopuštenim sredstvima da bi opstao i to po svaku cijenu. Po mom mišljenju, radi se o dobro organizovanoj kriminalnoj strukturi koja je za prethodnih osam godina opljačkala građane Republike Srpske za preko 3 milijarde konvertibilnih maraka i dovela ih na ivicu bijede i siromaštva.

Režim se na vlasti održava zastrašivanjem naroda, korištenjem laži i propagandom i zahvaljujući nepotizmu i ogromnom birokratskom aparatu dobro plaćenih neradnika i nesposobnjakovića.

Socijalni nemiri su i u Republici Srpskoj neminovnost, a desiće se onda kad građani budu više vjerovali svom praznom džepu nego upaljenom televizoru.

Podsjećamo, na službenim internetskim stranicama SNSD-a objavljena je knjiga ‘Rušenje Republike Srpske – Teorija i tehnologija prevrata’ skupine autora u kojoj se navode oni koji su prijetnja tom bh entitetu.

”Republici Srpskoj se već nekoliko godina formira infrastruktura lažnih “nevladinih organizacija” sa zadatkom da budu u pripravnosti da bi se na mig inostranih naredbodavaca uključile u podsticanje nereda i podrivanje ustavnog poretka. Među njima su:

1. Transparency International;
2. Helsinški parlament građana Banje Luke;
3. Slobodna Republika;
4. BUKA;
5. GEA Centar za istraživanja i studije;
6. Inicijativa mladih za ljudska prava;
7. The Srpska Times;
8. „Udruženje veterana Republike Srpske“;
9. Također su aktivni internet sajtovi i stranice na socijalnim mrežama poput „frontal.ba“, „frontal.rs“, „slobodanvaskovic.blogspot.com“, abc.ba, index.hr, „50K za bolje sutra“, „Rušimo Dodika“, „NGO.ba
10. Ovu ekipu dopunjavaju „politički korektni“ analitičari koji se redovno pojavljuju kao sagovornici domaćih i stranih medija, i čiji komentari nepogrešivo slede partijsku liniju lažnih NVO. Primeri su Tanja Topić, Svetlana Cenić, Damir Miljević i Aleksa Milojević…”, navodi se u spomenutom izdanju.

bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari