Connect with us

Politika

Nemoćni Nikšić podnio kaznenu prijavu protiv Lijanovića

Objavljeno

-

Predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić podnio je Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu krivičnu prijavu protiv ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerka Ivankovića Lijanovića zbog sumnje u malverzacije prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima.

Nikšić je rekao za Dnevni avaz kako je prijavu uputio na osnovu dokumentacije do koje je došla Radna grupa federalne Vlade, koja je ispitivala kriminal u ovoj oblasti.

Pojasnio je kako ne postoji njegova ustavna ili zakonska mogućnost da Lijanovića “natjera” da Upravi za neizravno oporezivanje BiH dostavi dokumentaciju o poljoprivrednim poticajima zbog istrage u akciji “Meso”.

Nikšić dodaje kako je podizanje krivične prijave protiv federalnog ministra poljoprivrede zapravo njegov odgovor na prozivke da ne želi Lijanovića uvjeriti da preda dokumentaciju.

Prema njegovim riječima, Uprava za neizravno oporezivanje BiH ima ovlaštenja da, kao i financijska policija, izuzme određenu dokumentaciju u okviru istrage protiv Lijanovića.

Podsjećamo, Nikšić je pisao Upravi kako ne zna kako da najtera Lijanovića da dostavi podatke.

Srna

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas