Pratite nas

Politika

Nemoćni Nikšić podnio kaznenu prijavu protiv Lijanovića

Objavljeno

na

Predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić podnio je Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu krivičnu prijavu protiv ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerka Ivankovića Lijanovića zbog sumnje u malverzacije prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima.

Nikšić je rekao za Dnevni avaz kako je prijavu uputio na osnovu dokumentacije do koje je došla Radna grupa federalne Vlade, koja je ispitivala kriminal u ovoj oblasti.

Pojasnio je kako ne postoji njegova ustavna ili zakonska mogućnost da Lijanovića “natjera” da Upravi za neizravno oporezivanje BiH dostavi dokumentaciju o poljoprivrednim poticajima zbog istrage u akciji “Meso”.

Nikšić dodaje kako je podizanje krivične prijave protiv federalnog ministra poljoprivrede zapravo njegov odgovor na prozivke da ne želi Lijanovića uvjeriti da preda dokumentaciju.

Prema njegovim riječima, Uprava za neizravno oporezivanje BiH ima ovlaštenja da, kao i financijska policija, izuzme određenu dokumentaciju u okviru istrage protiv Lijanovića.

Podsjećamo, Nikšić je pisao Upravi kako ne zna kako da najtera Lijanovića da dostavi podatke.

Srna

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Glasnović: Nitko nema pravo nama dijeliti lekcije a najmanje oni bjednici koji su sabotirali HSS

Objavljeno

na

Objavio

Dragi Hrvatski patrioti!

Svaki pojedinac ima svetu dužnost razotkrivati, osuđivati i upozoravati na zlo boljševičkog sotonizma, koje je još prisutno u svim slojevima našega društva.

Nitko nema pravo nama dijeliti lekcije a najmanje oni bjednici koji su sabotirali HSS. Ovaj narod je žilav i otporan.

Rješiti ćemo se mi licemjera koji su se kao parazit trakavice uvukli u utrobu hrvatskog nacionalnog bića. Stvorit će se kritična masa koja će izolirati i neutralizirati to strano tijelo koje danas vrši intelektualni i psihološki teror nad hrvatskim pukom.

Taj proces pročišćenja je neizbježan. Samo moramo shvatiti da je državu lakše stvoriti nego je očuvati. Više nego ikada, sada trebamo jedinstvo, ustrajnost i iznad svega vjeru i pouzdanje u Boga i u sebe, komentirao je Saborski zastupnik Željko Glasnović

Što je čudno u zadnjem slučaju Beljak?

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Miro Kovač: Moramo vratiti HDZ na Tuđmanov kolosjek

Objavljeno

na

Objavio

Članovi HDZ-a Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier u subotu su potvrdili svoje kandidature na predstojećim unutarstranačkim izborima na koje će izaći kao tim, pri čemu će se Miro Kovač kandidirati za predsjednika HDZ-a.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava bit će kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a, a saborski zastupnik HDZ-a Davor Ivo Stier za potpredsjednika stranke, objavili su na konferenciji za novinare.

Okupili smo se danas ovdje Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, Davor Ivo Stier i ja da potvrdimo sva trojica svoje kandidature na predstojećim unutarstranačkim izborima. Mi smo postigli dogovor i dogovorili zajednički, timski pristup i usuglasili se da ćemo se međusobno podržati na unutarstranačkim izborima.

Davor Ivo Stier bi bio potpredsjednik HDZ-a, Penava bi bio kandidat za zamjenika HDZ-a, a meni je pripala čast i privilegij da budem kandidat za predsjednika HDZ-a, rekao je Kovač, prenosi N1

Kovač je objasnio i što ih je motiviralo na ovaj potez.

“Rekao bih okolnosti u kojima se nalazi naša stranka koja je stožerna stranka, državotvorna stranka hrvatskog naroda. Očito je potreban zaokret. Birači su to jasno poručili na dvama izborima, na europskim i predsjedničlkim, postigli smo u oba slučaja rezultat koji je nezadovoljavajući. Doživjeli smo neuspjeh posebno na predsjedničkim izborima, gdje smo izgubili predsjednicu Republike”, rekao je Kovač.

“Nitko u HDZ-u za to nije preuzeo odgovornost, nismo dobili pravu raščlambu ni što se dogodilo na europskim izborima, iako sam uvjeren da smo je imali. Slušali smo neke teorije da su krivi birači, da su oni odgovorni za neuspjeh, ali birači nikad nisu odgovorni za neuspjeh. Oni nagrađuju ili kažnjavaju određenu politiku. Zašto se to dogodilo, zašto smo doživjeli neuspjeh – ja sam uvjeren da smo iskočili s kolosijeka na koji je HDZ postavio utemeljitelj Franjo Tuđman. Napustili smo taj kolosijek i bit će izazov vratiti stranku na njega. Puno se zadnjih dana govori o Franji Tuđmanu, no nije relevatnno što netko kaže, nego što misle članovi, glasači, simpatizeri… Moramo vratiti HDZ na kolosijek gdje ga je stavio dr. Franjo Tuđman. Apsurdno je govoriti da birači nisu razumjeli poruke. Mi smo ti koji ih moramo uvjeriti u ispravnost naših politika, ljudi žele demokratičnost, transparentnost i osjetiti da se borimo za njihove interese”, rekao je Kovač na konferenciji za novinare.

“Treća točka je način funkcioniranja HDZ-a. Jasno ću reći – mi smo kandidati, ali i suradnici, surađivat ćemo i zajedno donositi odluke. Nikad neću ignorirati stranački statut kao predsjednik. Nećemo donsiti odluke samostalno pa s time suočavati članstvo da se mora složiti. Primjenjivat ćemo paradigmu predsjednika Tuđmana koju je rekao na prvom Općem saboru kad je rekao da će odgovornost za stranačku politiku imati vodstvo i da ćemo u natjecanju različitih ideja izbistriti politiku i zauzeti stav”, rekao je Kovač.

“Četvrta točka je naše određenje, identitet. Ova ekipa, ovaj tim jasno kaže – HDZ kao najveća stranka, državotvorna, ne može imati kao svoj interes stvaranje velike koalicije. Ne može nam to biti u interesu,. Ne smijemo ići u sukob sa svojim članovima i simpatizerima, koji imaju tradicionalne domoljubne stavove. Oni su naši partneri, ne možemo ići u krilo ljevici, SDP radi svoje, oni su naši sunatjecatelji”, rekao je Kovač.

“Peta točka, ovo je simboličko mjesto gdje je prije više od tri desetljeća Tuđman krenuo sa svojim suradnicima, ima ih tu među nama, u skidanje okova jednoumlja, borbu za samostalnu, slobodnu, demokratsku i neovisnu Hrvatsku. Generacije poslije njega uspjele su staviti HDZ u politički zapad, a na nama je sada, na nama trojici, da krenemo prema članstvu HDZ-a, da vratimo HDZ članstvu. Stranku ćemo nakon unutastranačlkih izbora pripremati za parlamentarne izbore, a Vlada će raditi svoj posao do kraja mandata u čemu će imati našu podršku”, rekao je Kovač.

Podsjetimo, u petak je održan sastanak Predsjedništva HDZ-a na kojoj je odlučeno da će se izbori za predsjednika stranke, zamjenika i četiri potpredsjednika održati 15. ožujka.

Te funkcije biraju se izravno, dakle modelom jedan član, jedan glas. Izborni Sabor HDZ-a bit će 16.svibnja i na njemu ce se delegatski birati članovi Predsjedništva.

Od 21. veljače do 14.ožujka birat će se temeljni ogranci, od 16. ožujka do 18. travnja birat će se općinske i gradske organizacije HDZ-a, od 20. travnja do 3. svibnja birat će se županijske organizacije i zagrebački gradski odbor.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari