Connect with us

Komentar

Nenad Bakić: Hrvatska ZNANOST je najlošiji / najneuspješniji dio hrvatskog društva!!

Objavljeno

-

Hrvatska ZNANOST je najlošiji / najneuspješniji dio hrvatskog društva!!

Evo i dokaza. Pregled grantova navjećeg EU programa za znanost (budget 16 milijardi eura). Ovo su dobitnici po zemljama za zadnje dvije godine kako je prikazano u bazi ERC. Ali situaija je JOŠ GORA. Neki dan je najavljeno 400+ novih dobitnika Proof of Concept granta – nitko iz Hrvatske!

Znanstvenici se često drže na pijedestalu, tome pridonose njihovih frendovi ‘znanstveni novinari’ kojima su oni svojim često tragikomičnim izjavama glavni izvori ‘sadržaja’, od toga žive (kako to izgleda možete vidjeti u prvom komentaru).

Sjetimo se samo da cijela hrvatska znanost nije u najvećoj krizi od Domovinskog rata, kad je znanost bila glavno oružje, nije uspjela proizvesti čak niti epidemijski model?! Čak ni uz pomoć one horde naših znanstvenih gastarbajtera-oštromjeraša. Koji su pak ‘izumili’ lijekove za rak i cističnu fibrozu i drugo, i time se hvalili ‘samo’ u hrvatskim medijima, kod svojih frendića znanstvenih novinara.

Najpoznatiji pak ‘Popularizator znanosti’ dolazi s naše najveće i najbogatije (600 mil. kuna nas koštaju u 2 godine) znanstvene institucije kao jedan od najneuspješnijih znanstvenika na njoj, koji ne vlada ni osnovama svog najužeg područja, a unosi razdor u hrvatsko drušvo svojim agresivnim tumačenjem epidemilogije o kojoj očito ne zna baš puno jer stalno zahtijeva neznanstvene ‘najoštrije mjere’ i vrijeđa hrvatske građane i u tome je očito neslužbeni glasnogovornik samog IRB.

Napomena: Još nije unesen Synergy Grant / ‘Znanstveni Oskar’ za 2022., dobitnik Genos. Dakle jedna mala privatna istraživačka institucija spašava čast cijele hrvatske znanosti?

Nenad Bakić/facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari