Connect with us

Komentar

Nenad Bakić: Jako zanimljivi podaci iz Njemačke s najmjerodavnijeg mjesta

Objavljeno

-

LONG-COVID

Jako zanimljivi podaci iz Njemačke s najmjerodavnijeg mjesta. Nada cjepiša djece je da će uplašiti roditelje je tako da im kažu da će zdrava djeca razviti ‘long-covid’.

Podaci iz Njemačke ih uvjerljivo demantiraju:
“Središnji zavod liječnika obveznog zdravstvenog osiguranja (ZI) procijenio je podatke pacijenata. Rezultat: Long Covid gotovo se nikad ne javlja kod zdravih osoba. U 24 od 25 slučajeva, dugotrajni Covid pacijenti već su imali barem jednu prethodnu bolest.

Šef ZI-ja Dominik von Stillfried za BILD: “96 posto slučajeva dugotrajnog Covida već je bilo pod medicinskim liječenjem godinu dana prije. Podaci pokazuju: pacijenti s dugim Covidom imaju već postojeća stanja kao što su respiratorne bolesti, visoki krvni tlak, pretilost i mentalne bolesti češće od opće populacije.”

(Središnji institut za liječničku njegu zakonskog zdravstvenog osiguranja vodeći je istraživački institut za medicinsku skrb u Njemačkoj)
Članak ne ulazi to da li se u stvari radi o prijašnjim simptomima koji su samo rebrendirani kao long-Covid… no ne bi nas čudilo da kasnije izađu i s takvim zaključkom.

Nend Bakić / facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari