Connect with us

Komentar

Nenad Bakić: Tijekom pandemije ste jasno mogli vidjeti tko su TOTALITARISTI među nama

Objavljeno

-

Tijekom pandemije ste jasno mogli vidjeti tko su TOTALITARISTI među nama. Mogli ste razaznati prikrivene fašiste i komunjare.

Naravno, bilo je i onih zastrašenih, ali aktivni i agresivni u promociji ‘mjera’ kao što su lockdown, maskiranje, cijepljenje djece, potvrde… su oni koji su skloni totalitarizmu i kojih se morate čuvati u slučaju da situacija bude opasnija. Jer malo tko, tko NIJE takav je mogao tako jako zagovarati mjere usprkos tome što je i najmanje kritičko razmišljanje ukazivalo na suprotno. Jer pitanje je čak i ako je situacija ‘nejasna’, zašto agresivno zagovarati radikalne mjere – jer radikalne mjere trebaju izrazito čvrsta opravdanja, kojih naravno nije bilo.

To ste mogli vidjeti i u odvratnim napadima na Gordana Lauca i mene – budući da se nisu mogli suprotstaviti nikakvim analizama (svi oštromjeraški znanstvenici i institucije, kao IRB, HZJZ, PMF-ovi, nisu uspjeli razviti ni epidemiološki model, a njihovi totalitarni sljedbenici u tome nisu vidjeli nikakav problem), pali su na niske grane najjadnijih uvreda i pokušaja difamacija (pogledajte samo Lenharda – Nindžu, Cecka, Krafnoždera ili neke ‘znanstvene’ ‘novinare’).

Kako je situacija svima sve jasniji, oni govore da je to ‘sve iza nas, ne treba se osvrtati’, ali nije iza nas – jer mi znamo tko su totalitaristi među nama, koji će uvijek biti skloni ideologiju koristiti za nasilje nad drugima, kako bi liječili svoje frustracije.

I naravno, Gordana i mene će mrziti čim više bude jasno koliko smo bili u pravu. Naravno, mrze nas ponajprije zato jer su naši argumenti prevladali i u jesen 2020. je Vlada odabrala ‘švedski model’, koji se pokazao najboljim i zato Švedska ima najmanji višak smrtnosti u EU, a Hrvatska daleko manji nego joj ‘pripada’ s obzirom na zadane okolnosti (siromaštvo, što se ogleda u kratkom životnom vijeku, lošem zdravlju u starosti, debljini i kvaliteti zdravstvenog sustava), komentirao je Nenad Bakić na facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari