Connect with us

Komentar

Nenad Bakić: Važno je da ovo pročitate kako biste znali kako svijet funkcionira!

Objavljeno

-

Je li moguće da je najveća kriza od 2. sv. rata bila uzrokovana teškim nemarom ili nečim gorim, te je zataškavanje toga dovelo do sulude pandemijske reakcije koja je nanijela ogromnu štetu svijetu?

**Ažurirani sažetak hipoteze o laboratorijskom podrijetlu kovida**

Važno je da ovo pročitate kako biste znali kako svijet funkcionira!

Je li moguće da je najveća kriza od 2. sv. rata bila uzrokovana teškim nemarom ili nečim gorim, te je zataškavanje toga dovelo do sulude pandemijske reakcije koja je nanijela ogromnu štetu svijetu?

Pitanje je, naravno, zašto su naše znanstvene institucije kao IRB sudjelovale u zataškavanju – tko ih financira, a kome i čemu služe?
Pogledajmo sažetek koji je upravo napisao Richard H. Ebright, Board of Governors Professor of Chemistry and Chemical Biology at Rutgers University and Laboratory Director at the Waksman Institute of Microbiology.

1) Pandemija uzrokovana koronavirusom sličnim SARS-u šišmiša pojavila se u Wuhanu – gradu udaljenom 1000 km od divljih šišmiša s koronavirusima sličnim SARS-CoV-2, ali koji sadrži laboratorije koji provode najveći svjetski istraživački program o koronavirusima sličnim SARS-u šišmiša.

2) U 2015.-2017., znanstvenici i stručnjaci za znanstvenu politiku izrazili su zabrinutost da Wuhan Institute of Virology (WIV) provodi i razmatra istraživanje koje predstavlja neprihvatljiv rizik od laboratorijskih nesreća i pandemije (https://www.nature.com/articles/nature.2017.21487, https://www.nature.com/articles/nature.2015.18787)

3) Tijekom 2017.-2018., WIV je konstruirao novi himerni koronavirus sličan SARS-u koji je bio u stanju zaraziti i replicirati se u stanicama ljudskih dišnih putova i koji je imao 10 000x pojačan rast virusa i 3x povećanu smrtnost kod miševa projektiranih za prikazivanje ljudskih SARS receptora na stanicama dišnih putova .

4) Godine 2018., u prijedlogu za dodjelu NIH-a, WIV i suradnici predložili su konstruiranje više novih himernih koronavirusa sličnih SARS-u, ciljajući na himere koje zamjenjuju prirodni šiljasti gen s novim šiljastim genima koji kodiraju šiljke koji imaju veće afinitete vezanja na ljudske stanice.

5) Također 2018., u prijedlogu granta DARPA-e, WIV i suradnici predložili su konstruiranje novih “konsenzusnih” koronavirusa sličnih SARS-u, umetanje mjesta cijepanja furina (FCS) na granicu šiljaka S1-S2, i to učinjeno sastavljanjem šest sintetičkih segmenata genoma.

6) Tijekom 2017.-2019., WIV je konstruirao i karakterizirao nove koronaviruse slične SARS-u na razini biološke sigurnosti 2, razini biološke sigurnosti koja je očito neprikladna za rad s pojačanim potencijalnim pandemijskim patogenima i očito je neprikladna za zadržavanje virusa koji ima svojstva prijenosa SARS-CoV-2.

7) U 2019. novi koronavirus sličan SARS-u koji ima šiljak s visokim afinitetom vezanja, FCS na šiljku S1-S2 i genom s restrikcijskim mjestima za sastavljanje genoma iz šest sintetičkih segmenata–virus koji ima značajke prijedloga NIH-a i DARPA-e iz 2018. — pojavljuje se na pragu WIV-a.

8 ) SARS-CoV-2 jedini je od više od 870 poznatih koronavirusa sličnih SARS-u koji sadrži FCS. Ova značajka ne isključuje prirodno podrijetlo, ali se lakše – puno lakše – objašnjava laboratorijskim podrijetlom. Pogotovo jer je prijedlog DARPA-e izričito predložio umetanje FCS-a.

9) FCS SARS-CoV-2 ima upotrebu kodona vrlo neobičnu za koronaviruse povezane sa SARS-om šišmiša. To ne isključuje prirodno podrijetlo, ali se lakše – puno lakše – objašnjava laboratorijskim podrijetlom.

10) FCS SARS-CoV-2 ima identičan slijed 8-od-8 aminokiselina poznatom FCS-u ljudskog ENaCa. To ne isključuje prirodno podrijetlo, ali se lakše – puno lakše – objašnjava laboratorijskim podrijetlom.

11) Genom SARS-CoV-ima BsmBI i BsaI mjesta u skladu s sklopom od šest segmenata. To ne isključuje prirodno podrijetlo, ali se lakše objašnjava laboratorijskim podrijetlom. Pogotovo jer je prijedlog DARPA-e iz 2018. eksplicitno predložio sastavljanje šest segmenata i korištenje BsmBI-ja.

12) Od 2020. do danas, WIV i njegovi financijeri/suradnici u EcoHealth Allianceu uskratili su informacije, krivo predstavili činjenice i opstruirali istragu…iako su, da nisu povezani s porijeklom, lako mogli očistiti svoje ime kroz suradnju s istragom.

Sve su ovo provjerljive činjenice.
Jako su zanimljive tvrdnje koje su dolazile s naših vodećih znanstvenih institucija i globalističkih znanstvenika koji su pokušavali u Hrvatskoj nametnuti lockdown i cijepljenje djece, te također zašto je Faktograf objave koje su samo naznačavale mogućnost ovog scenarija označavao kao ‘lažne’. Dokle su išli pipci zataškavanja?

Nenad Bakić/facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari