Connect with us

Komentar

Nenad Bakić: Zanimljivo je da ljevica šuti o ovome

Objavljeno

-

STATISTIKA JE SARMA, neki jedu meso, a neki zelje, u prosjeku sarmu

Najsiromašnijih 10% u Hrvatskoj je prije krize trošilo 40% dohotka na hranu (i bezalkoholna pića, koja su vrlo mali udjel u tome).
Idućih 20% je trošilo oko 35%. Idućih 20% preko 30%.

Dakle, preko pola građana RH je trošilo više od 30% dohotka na hranu (i, vrlo malim dijelom, bezalkoholna pića).
Hrana je od kraja 2020., kad je počela inflacija zbog lockdowna u Europi i drugih gluposti, poskupjela u Hrvatskoj oko 38% (ako vas muče ‘bezalkoholna pića’, koj su ovdje jer nema finije granulacije po decilima, i ona su slično poskupjela). Rasle su i plaće, ali ni blizu toliko.

Osim toga, i oni među njima koji su imali štednju, izgubili su 15%-20% te štednje zbog inflacije. Stanovi su im postali nedostupni.

Pandemijski odgovor je bio malj po glavi ‘radničkoj klasi’. Zanimljivo je da ljevica šuti o tome i podržava Đikića i ostale propagandiste lockdowna. Što bi tek bilo da nismo razmontirali ‘lijevog i planskog’ Rudana i njegovu sektu – nitko od ljevice se nije suprotstavio tom teroru.

Zanimljivo je da se svi najagresivniji lockdonweri javno deklariraju kao ljevičari – ‘borac protiv liberalnog kapitalizma’ Trobonjača, najznačajniji hrvatski znanstvenik Ceci, Lockdown Luka Čičin-Šain, rojalni Rudan, Đikić, Štagljar… čudno je da šute o ovome? Zanimljivo je da i boljševici s Faktografa koji su im držali štangu šute o tome, a sve veliki ‘ljevičari’ rade ondje (i plivaju u parama)?

Ovo je dovelo do velikih napestosti, ogorčenja i bijesa u društvu. Posljedice ćemo tek vidjeti, iako su neke već vidljive – ovo je sigurno jedan od razloga demografskog kolapsa (rađanja). Ali ne brinite, naša glavna znanstvena institucija IRB je rekla ‘sve će biti u redu, doći će nam jako puno para’.

Njima je došlo, hvale se da ne mogu potrošiti koliko imaju. Nisu uspjeli u krizi proizvesti ni jednu jedinu korisnu analizu, o epidemiološkom modelu da i ne govorimo. Te uhljebe plaćaju i ovi što nemaju za hranu…

Nenad Bakić/facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas