Pratite nas

Komentar

Nenad Stazić: Pavelićevi sljedbenici ucjenjuju Bandića da promijeni ime Trga maršala Tita

Objavljeno

na

Hrvatski sabor zasjedanje u utorak nastavlja raspravom o Uredbi o hrani za dojenčad i malu djecu kojom se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s europskim, no tijekom prijepodneva članovi Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav saslušat će 11 kandidata od kojih bi, do ljetne stanke, troje trebalo biti izabrano za suce Ustavnog suda

SDP je zatražio stanku zbog namjere za promjenu imena Trga maršala Tita, dok je Silvano Hrelja zatražio stanku zbog dugova u zdravstvu, a vezano i s dopunskim zdravstvenim osiguranje.

Nenad Stazić iz SDP-a rekao je da će najava promjene imena Trga maršala Tita biti posljednji udar na antifašizam u Zagrebu. “Spomenik Josipa Filipovića s uzdignutim rukama je srušen u Opuzenu i nismo ga nikad obnovili.

U Otočcu se najavljuje podizanje spomenika ustaši Juri Francetiću, a Vlada šuti”, rekao je Stazić, dodajući da je Tito u Drugom svjetskom ratu pobijedio Pavelića, što mu sljedbenici Pavelića ne mogu oprostiti.

“Ti sljedbenici Pavelića mu to danas ne mogu oprostiti”, kaže Stazić, podsjetivši da Titovi ulice i trgovi postoje u Italiji, Egiptu, Tunisu, Brazilu, Cipru, Indiji, Rusiji, Angoli… “I jedan asteroid otkriven 1950 godine. Svi ga na svijetu cijene i nisu ove ulice nazvali po tiraninu nego po heroju koji je i hrvatski narod odveo na stranu pobjednika”, rekao je Stazić, dodajući da bi, da nije bilo Tita, hrvatski narod kraj rata dočekao na strani poraženih.

“Pitanje je bi li se uopće smio zvati hrvatski narod. Od takve sudbine nas je spasio Tito. A sada dvoje Pavelićevih sljedbenika ucjenjuje gradonačelnika Zagreba da na to pristane”, rekao je Stazić, najavivši da će Titovo ime odmah vratiti kada dođu na vlast.

> Bruna Esih: Recimo da je ovo prva velika pobjeda, našoj stranci, a nadam se nizu još takvih pobjeda

Don Damir Stojić: Sve što je Tito ostvario završilo je na povijesnom smetlištu

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Jurič: Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića?

Objavljeno

na

Objavio

Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića? Pa tko tu koga u zdrav mozak..?

Kakvo ograđivanje, ako su Stankovićevi stavovi u suprotnosti s temeljima ove države, onda treba dobiti otkaz.

Čak štoviše, proglasiti Domovinski rat građanskim je teška kleveta, veleizdaja Republike Hrvatske i govor mržnje prema svim onima koji su sudjelovali u tom ratu braneći Hrvatsku od agresije.

Stoga bi Agencija za elektroničke medije trebala zabraniti emitiranje programa HRT-a, barem na tri dana.

HRT se ograđuje od Stankovićevih stajališta iznesenih u Nedjeljom u 2

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marijan Knezović: U Hrvatskoj se svašta može! Samo ako si ljevičar!

Objavljeno

na

Objavio

U Hrvatskoj možeš biti demokrat i borac za ljudska prava. Ali samo ako si u prošlom režimu bio totalitarist i gazio ljudska prava. Ostalima nije dozvoljeno kititi se demokracijom i ljudskim pravima.

U Hrvatskoj možeš biti tolerantan, ali samo ako si u prošlom režimu slao ljude u zatvor zbog vica ili pjesme. Ostalima nije dozvoljeno da se povezuju s tolerancijom.

U Hrvatskoj možeš biti moderan i zazivati tisuće izbjeglica, tolerirati njihovu vjeru i sve devijacije te vjere, ali samo ako u isto vrijeme pokušavaš deratizirati javnost od katolika i katoličke vjere. To jednostavno nije moderno. Isus očito za Europu nije više trend, ali Muhammed jest.

U Hrvatskoj se možeš borit za prava homoseksualaca, ali samo ako u isto vrijeme hodaš s Titovim transparentom. Da. Onog Tita koji je homoseksualce proganjao, zatvarao i ubijao.
U Hrvatskoj možeš biti aktivist za prava činčila, bogomoljki i roda kao sto su Klepetan i ekipa. Ali samo ako u isto vrijeme zagovaraš sjeckanje djeteta u majčinoj utrobi.

U Hrvatskoj možeš bez problema studentima predavati o slobodnom tržištu i slobodi. Ali samo ako si do jučer propovijedao o socijalizmu i marksizmu.
U Hrvatskoj se uistinu može bit i priznat i medijski popraćen redatelj. Ali ipak, uvjet je da u vašim predstavama prikažete Isusa Krista kako siluje muslimanku.

U Hrvatskoj možeš biti osoba koja je relevantna za komentiranje žrtve Vukovara po dokumentarnim filmovima. Ali samo ako si taj Vukovar osobno granatirao.

U Hrvatskoj možeš svaki dan pljuvat po Hrvatima iz BiH. Ali samo dok zastupaš stav da su svi ljudi jednaki i da ne treba raditi razlike među ljudima.
Svašta se u Hrvatskoj može. Samo je potrebno u CV-u naglasiti da si ljevičar ili još bolje – da ti se nazadna i licemjerna desnica gadi.

P.S. Isto vrijedi i za Bosnu i Hercegovinu.

Marijan Knezović

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari