NEOBRAZOVANI SREDNJOŠKOLAC: Tko je dovraga Davor Butković da piše o Zvonku Bušiću?

  0

  O Zvonku Bušiću, njegovom tragičnom životu, danas pišu mnogi, ponajviše oni koji mu nisu dorasli, neobrazovane ratne kukavice, zagrebačke skitnice osamdesetih, jednostavno, gladni protagonisti mračne Hrvatske. Naravno, tko će u režimskom biltenu Ninoslava Pavića, Jutarnjem listu, najbolje opisati život i smrt karizmatičnog hrvatskog emigranta od bivšeg Sanaderovog zajebanta, koji je početkom devedesetih kukavički odbio kalašnjikov kako bi si omogućio neslućeno bogaćenje kao vjerni pratitelj beskrupuloznog tajkuna i medijskog mogula?

  Život i djelo Davora Butkovića svima je poznato, kompromitirani novinar osamdesetih osim poderanih traperica i srednje škole nije imao ništa, i dok su naši roditelji završavali fakultete on je izgmizao iz srednje škole, početkom devedesetih naši roditelji opet su izvukli deblji kraj,  on se zavukao pod krevet u Sheratonu, zavalio Paviću u krilo, a branitelji ostali u blatu Vukovara. Od početka devedesetih dvije ratne kukavice, Pavić i Butković, dva Sanaderova jarana, nisu se razdvajala.

  Kad je rat završio, ratne strahote minule, umjesto u ćuzi dva tajkuna završila su Sanaderu u guzi,  od jahti, do podruma i bazena, natakalo se Butkovića i Pavića kao da se radi o ruskim tenkovima iz bitke kod Kurska. Nikad im nije bilo dosta, ni danas im nije dosta. Tajkun želi novce od hrvatske države, lako za državu, ali on želi lovu od hrvatske sirotinji i po svemu sudeći tu lovu će izbiti iz naših novčanika, mislimo ovog puta na Pavića.

  Nećemo ovdje spominjati sve sekte koje je financirao Butković, sve lažne intervjue koje je objavljivao, sve lažne ankete, sve žive ljude koje je pokopao, nećemo čak tražiti ni da nam vrati ono što je požderao sa Sanaderom o našem trošku, iako bismo mu to oprostili ukoliko bii se dragovoljno javio kao hrvatska kamikaza u intervenciji u Siriji protiv tamošnjeg režima, postaviti ćemo samo jedno pitanje, tko je dovraga Davor Butković da piše o Zvonku Bušiću? I zašto, na kraju krajeva, našim roditeljima, hrvatskim braniteljima, svima onima koji su završili u pučkim kuhinjama dok se on obžderavao sa Sanaderom, ne čisti cipele na ulici? Zar u Hrvatskoj tako malo vrijedi obrazovanje i borba protiv fašizma? Ukoliko se ipak Bule pokaje porez smo mu spremni oprostiti, no, za Pavića takvo razumijevanje ipak nemamo.

  Samo je u Hrvatskoj moguće da čovjek s toliko kompromitiranih poteza i jedva završenom srednjom školom ima preko 100 000 kuna plaću. Zašto uopće ići na fakultet? Znate li uopće koliko je Zvonko Bušić bio obrazovaniji od bivšeg Sanaderovog spin doktora?

  tinolovka

  facebook komentari