Pratite nas

NEOBRAZOVANI SREDNJOŠKOLAC: Tko je dovraga Davor Butković da piše o Zvonku Bušiću?

Objavljeno

na

O Zvonku Bušiću, njegovom tragičnom životu, danas pišu mnogi, ponajviše oni koji mu nisu dorasli, neobrazovane ratne kukavice, zagrebačke skitnice osamdesetih, jednostavno, gladni protagonisti mračne Hrvatske. Naravno, tko će u režimskom biltenu Ninoslava Pavića, Jutarnjem listu, najbolje opisati život i smrt karizmatičnog hrvatskog emigranta od bivšeg Sanaderovog zajebanta, koji je početkom devedesetih kukavički odbio kalašnjikov kako bi si omogućio neslućeno bogaćenje kao vjerni pratitelj beskrupuloznog tajkuna i medijskog mogula?

Život i djelo Davora Butkovića svima je poznato, kompromitirani novinar osamdesetih osim poderanih traperica i srednje škole nije imao ništa, i dok su naši roditelji završavali fakultete on je izgmizao iz srednje škole, početkom devedesetih naši roditelji opet su izvukli deblji kraj,  on se zavukao pod krevet u Sheratonu, zavalio Paviću u krilo, a branitelji ostali u blatu Vukovara. Od početka devedesetih dvije ratne kukavice, Pavić i Butković, dva Sanaderova jarana, nisu se razdvajala.

Kad je rat završio, ratne strahote minule, umjesto u ćuzi dva tajkuna završila su Sanaderu u guzi,  od jahti, do podruma i bazena, natakalo se Butkovića i Pavića kao da se radi o ruskim tenkovima iz bitke kod Kurska. Nikad im nije bilo dosta, ni danas im nije dosta. Tajkun želi novce od hrvatske države, lako za državu, ali on želi lovu od hrvatske sirotinji i po svemu sudeći tu lovu će izbiti iz naših novčanika, mislimo ovog puta na Pavića.

Nećemo ovdje spominjati sve sekte koje je financirao Butković, sve lažne intervjue koje je objavljivao, sve lažne ankete, sve žive ljude koje je pokopao, nećemo čak tražiti ni da nam vrati ono što je požderao sa Sanaderom o našem trošku, iako bismo mu to oprostili ukoliko bii se dragovoljno javio kao hrvatska kamikaza u intervenciji u Siriji protiv tamošnjeg režima, postaviti ćemo samo jedno pitanje, tko je dovraga Davor Butković da piše o Zvonku Bušiću? I zašto, na kraju krajeva, našim roditeljima, hrvatskim braniteljima, svima onima koji su završili u pučkim kuhinjama dok se on obžderavao sa Sanaderom, ne čisti cipele na ulici? Zar u Hrvatskoj tako malo vrijedi obrazovanje i borba protiv fašizma? Ukoliko se ipak Bule pokaje porez smo mu spremni oprostiti, no, za Pavića takvo razumijevanje ipak nemamo.

Samo je u Hrvatskoj moguće da čovjek s toliko kompromitiranih poteza i jedva završenom srednjom školom ima preko 100 000 kuna plaću. Zašto uopće ići na fakultet? Znate li uopće koliko je Zvonko Bušić bio obrazovaniji od bivšeg Sanaderovog spin doktora?

tinolovka

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Religija i Vjera

Mole se hrvatu fra Augustinu za rješenje političke krize

Objavljeno

na

Objavio

U jeku velike krize u Venezueli narod se moli za zagovor pokojnog hrvatskog misionara fra Augusitna Augustinovića

Prema informaciji Radio Marie Venezuele ovih se dana u župama Capaya, Caucagu i Carizal posebno zaziva ime “malenoga”(niskog rasta) fratra iz bosanske Posavine, jer politička  kriza u Venezueli  poprima sve veće obrise, a narod ovog dijela Venezuele još uvijek pamti njegova svetačka djela i već ga sada smatraju svecem.

U jeku političke krize u Venezueli ondašnji se narod ponovno prisjetio fra Augustina(Ante) Augstinovića, franjevca misionara iz Bosanske Posavine ( rođen 1917. godine u Prijedoru kod Brčkog), koji je davne 1951. godine napustio mjesto profesora Novoga zavjeta u Jeruzalemu i otišao u Venezuelu i tamošnje župe propovijedati Isusa Krista. Njegovo ime ovih se dana često spominje u molitvi  napisanoj 1997. godine, kada je i započeo postupak proglašenja Slugom Božjim od strane tamošnjeg ordinarija.

Naime, sam je fra Augustin u Venezueli proveo 47 godina, a tamo je i umro na glasu svetosti 1998. godine. Uz plodan pastoralni rad (župnikom je u 47 godina bio u tri župe), podizao je škole, bolnice, domove, brinuo se o časnim sestrama, a posebno je poznat po svom književnom i znanstveno-teološkom radu, ali i kao jedan od pokretača malog tečaja kršćanstva  “Cursillo” u Venezueli..

Napisao je veliki broj djela na španjolskom jeziku, a na hrvatski jezik do sada su mu prevedene dvije knjige priča “ Priče iz doline” i “Od obale… do obale”.

Fra Augustin

Fra Augustin

U znanstveno-teološkom smislu posebno mu je cijenjeno djelo “Povijest Isusova”, koje je prevedeno na 32 strana jezika. Izvorno je pisano na španjolskom, a autor ga je osobno preveo na hrvatski jezik. Nekoliko originalnih fra Augustinovih djela na španjolskom jeziku  nalazi se u Republici Hrvatskoj, a u pripremi je i i drugo prošireno izdanje knjige “Malenošću do nebeskih visina”, koja govori o njemu.

Prema informaciji Radio Marie Venezuele ovih se dana u župama Capaya, Caucagu i Carizal posebno zaziva ime “malenoga”(niskog rasta) fratra iz bosanske Posavine, jer politička  kriza u Venezueli  poprima sve veće obrise, a narod ovog dijela Venezuele još uvijek pamti njegova svetačka djela i već ga sada smatraju svecem. Molitva koju mole prevedena je i na hrvatski te glasi:

“Gospodine, Ti si htio da Te upoznamo po ljubljenome Tvome Sinu,

daj nam pravedno živjeti slijedeći Tvoju svetu volju,

te po zagovoru Tvoga vjernoga svećenika, o. Augustina Augustinovića,

koji nam je za života otkrio Tvoje beskrajno milosrđe

i osvojio nam srce sinovskom ljubavlju prema Isusu Kristu,

svom milom prijatelju, udijeli nam tako potrebitu milost za naše dobro

i rješenje političke krize u našoj Venezueli

i po majčinskoj zaštiti Presvete Djevice Marije,

daj da prigrlimo ono što smo primili kao dar i plod Duha Svetoga Tješitelja.

Amen.”

Anto Pranjkić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Potvrđena optužnica osmorici pripadnika tkz Armije BiH za ratni zločin nad Hrvatima u središnjoj Bosni

Objavljeno

na

Objavio

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu državnog odvjetništva protiv osmorice nekadašnjih zapovjednika i pripadnika Armije BiH za ubojstvo najmanje 12 hrvatskih civila i ratnih zarobljenika u mjestu Križančevu Selu u Središnjoj Bosni gdje su po podacima hrvatske strane ubijene najmanje 64 osobe u jednoj od najkrvavijih vojnih operacija bošnjačkih postrojbi.

Kako je objavio portal Dnevnik iz Mostara koji sustavno prati procesuiranje ratnih zločina nad Hrvatima, optužnica je potvrđena više od četvrt stoljeća nakon što je zločin počinjen. Za ratne zločine nad hrvatskim civilima i ratniim zarobljenicima optužnice su podignute protiv Ibrahima Purića, Ibrahima Tarahije, Nijaza Sivre, Rušita Nurkovića, Almira Sarajlića, Šaćira Omanovića, Kasima Kavazovića i Sadika Omanovića.

U vrijeme počinjenja ratnog zločina u Križančevu selu u općini Vitez Purić je bio zapovjednik 325. brdske brigade i zapovjednik taktičke skupine sjever 3. korpusa, Tarahija je bio zapovjednik treće bojne 325. brdske brigade, Sivro pomoćnik zapovjednika za sigurnost te postrojbe, Nurković pomoćnik zapovjednika za moral, informativno-propagandnu djelatnost i vjerska pitanja, dok su ostala četvorica optuženih bili vojnici u postrojbi čiji su pripadnici počinili zločine odnosno bili izravni sudionici zločina.

Oni su konkretno optuženi za ratni zločin počinjen nad žrtvama hrvatske nacionalnosti na području Križančevog Sela te manjim naseljima Šafradina i Dubravice, gdje je 22. prosinca 1993. godine ubijeno najmanje 12 zarobljenih pripadnika HVO-a koji su se prethodno predali, kao i dvije civilne osobe, žene hrvatske nacionalnosti, te su sustavno sudjelovali u pljačkanju i uništavanju njihove imovine. Tijela ubijenih su razmijenjena 40 dana nakon zločina.

Na području Viteza na širem području Križančeva sela je uoči Božića 1993. ukupno ubijeno 64 Hrvata u sklopu operacije Armije BiH čiji je cilj bio potpuno slamanje postrojbi Hrvatskog vijeća obrane u središnjoj Bosni.

(Hina)

 

Križančevo selo – Strašan zločin tkz Armije BiH nad Hrvatima Srednje Bosne

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari