Connect with us

Reagiranja

‘Neojugoslavenski’ portal ‘Telegram’, optužuje naš portal za govor mržnje i fake news

Objavljeno

-

Otkrivamo novi krak afere: Fond za okoliš daje novac opskurnom „fake news“ portalu Kamenjar, koji piše da je ‘Plenković spasio Hrvatsku’’, naslov je brutalnog antihadezeovskog portala „Telegram“.

 Portal Telegram već u samom naslovu uopće ne donosi govor mržnje, već valjda  govor ljubavi, ne donosi istinu, već klasičan fake news, dok drugog optužuje za fake news, jer u svom tekstu ne navode baš ni jedan ni najmanji dokaz niti o govoru mržnje, a još manje o novom kraku afere u čemu navodno sudjeluje naš portal. Prije ovog Telegramovog naslova i njihovog poslovičnog bjesnila na sve što  je u Republici Hrvatskoj afirmativno i uspješno, bez ikakve sumnje je slijedilo detaljno paraobavještajno guglanje Kamenjar.com i mene kao autohtonog kolumniste (čime se ponosim), ne bi li pronašli smrtne grijehe ovom sve uspješnijem i sve čitanijem portalu. I pronašli su moj smrtni grijeh i smrtni grijeh uredništva, koje se usudilo objaviti analitičke tvrdnje svog slobodnog novinara, u slobodnoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj.  Hvala Telegramu što mi diže publicitet i što iskreno priznaju što im to kod mene i kod Kamenjara izaziva otvorenu mržnju, za koju optužuju nekog drugog. Telegram kaže pa me citira:

„Telegram sada doznaje kako, također preko agencije Akter Public, Fond za zaštitu okoliša medijima za samo jednu kampanju upravo dijeli prilično nevjerojatnih 474.939 eura. Pritom je dio tog novca (opa. prema saznanjima Telegrama radi se o budžetu koji iznosi oko 1500 EUR-a) završio na opskurnom portalu Kamenjar.com, mediju kojeg ugledne organizacije redovito proglašavaju izvorom govora mržnje i lažnih vijesti. No, taj medij osim ekstremističke propagande i teorija zavjere redovito objavljuje laude HDZ-u, osobito hvaleći Andreja Plenkovića,  zbog čijeg je “državništva“ ,  tvrdi Kamenjar.com, “Hrvatska danas uspješna i sigurna zemlja u kojoj se živi najbolje u našoj povijesti”.

“Iako smo tjednima uporno slali upite i u Fond za zaštitu okoliša i u agenciju Akter Public, nismo uspjeli dobiti ključne odgovore. Zašto se Fond za zaštitu okoliša reklamira na portalu koji ima središte u Bosni i Hercegovini? I to oglasima koji promoviraju poticaje za izgradnju fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama u Republici Hrvatskoj, a ne u BiH…”

Šire mržnju i dezinformacije – tvrdi Telegram

“U istraživačkom izvještaju “Analiza mrežnih stranica u kontekstu govora mržnje” iz 2019. godine naglašeno je kako Kamenjar.com spada u 28 analiziranih problematičnih mrežnih stranica koje šire mržnju i dezinformacije.

Portal, kako smo rekli, pritom redovito hvali HDZ, odnosno premijera Plenkovića. U intervjuu za Teleskop.hr redovni kolumnist portala Kamenjar.com Kazimir Mikašek Kazo na pitanje (novinara Dražena Čurića)“ zašto tako srčano i nekritički branite HDZ?”- odgovorio je kako glede njegove “apologije HDZ-a koja je za mnoge gotovo pa neukusna, čak plaćenička, nikada nitko ni jednim komentarom nije argumentirano osporio moje tvrdnje da je Andrej Plenković najbolji i najsposobniji državnik nakon Franje Tuđmana“.”

 Eto, to je za Telegram govor mržnje i fake news! Ni ovaj put, kao i nikada prije do danas,  ni jednim argumentom nisu osporili da je Hrvatska sigurna, stabilna i prosperitetna država s najboljim financijskim rejtingom i najboljim međunarodnim položajem u našoj povijesti. Hrvatski državljani danas uživaju neusporedivo veću socijalnu sigurnost nego bilo kada prije, a novinari i politički akteri imaju takvu slobodu da to sve nekažnjeno mogu zgaziti u blato i proglasiti nacionalnom veleizdajom, govorom mržnje ili fake newsom? Tko onda širi govor mržnje i fake news, ja, Kamenjar.com, ili Modričkini telegramisti? Ako sam ja HDZ-ov apologeta i plaćenik, koji odnekud tajno prima novac iz izmišljenih fondovskih afera, čiji su onda plaćenici telegramisti? Iz kojih se možebitno „udbaških fondova“ njih plaća pljuvati po Hrvatskoj i svemu afirmativnom? To su svakako pitanja za istraživačko novinarstvo? Zasukat ćemo rukave.

Neusporediva je Republika Hrvatska danas pod vodstvom Andreja Plenkovića, sa svim vodstvima od 2011. do 2023. i to je istina koja najviše boli „telegramiste“, pa u Kamenjaru.com, koji donosi i afirmativne vijesti, silno bi željeli vidjeti neki novi krak afere Fonda za zaštitu okoliša, bez ijednog i najmanjeg dokaza.

Telegram nadalje problematizira činjenicu da je Kamenjar.com sjedište u Bosni i Hercegovini, pa valjda po samoj logici stvari Hercegovci nemaju pravo participirati u transparentnim marketinškim natječajima u Republici Hrvatskoj.  Istovremeno odriču pravo Fondu, ili fondovima procijeniti u kojim medijima će njihova marketinška akcija polučiti njima željeni rezultat. Telegram se ponaša, kao da netko planira i troši njihov novac! (Inače Telegram media grupa je kako neslužbeno doznajemo  u minusu za 2022.g).  Portalu Kamenjar.com raste čitanost, barem duplo više nego Telegramu, a preko 80% čitatelja našeg portala dolazi iz Republike Hrvatske i to je transparentan i dokaziv argument za participiranje u oglašavanju u RH kroz zakonitu proceduru.  U zadnje vrijeme na stranicama Kamenjara.com desetak je tekstova koji su pročitani preko 100 000 puta, pa Modrićkini telegramisti od jala ne mogu smisliti da to polazi za rukom Hercegovačkim „ćoškoglavcima“ i „bijeločarapašima“! Taj otvoreni animozitet prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini, čini mi se, zapravo je uz mržnju prema HDZ-u jedini dodatni motiv za ovako besmislen, neutemeljen i brutalan napad na jedan hrvatski portal i njegove novinare. Kontraproduktivno!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas