Pratite nas

Komentar

Neopravdano nezadovoljstvo HDZ-ovaca zbog nositelja lista

Objavljeno

na

S kvalitetnim ljudima i programom dobit ćemo povjerenje birača!

– poručio  je Andrej Plenković predsjednik  HDZ-a  nakon predaja lista Državnom izbornom povjerenstvu.

Mnogi HDZ-ovci na svojim Facebook profilima iskazuju nezadovoljstvo s listama i bune se zbog redoslijeda  kandidata za sabor i nositelja lista, jer smatraju da mnogi nositelji lista ne zaslužuju biti u Izbornim jedinicama gdje ne pripadaju. Izdvajamo objavu šefa Osječko – baranjskog HDZ-a Ivana Anušića koji je odgovorio svojim biračima zbog čega on nije nositelj liste i da nemaju razloga za brigu jer nositelja liste biraju birači svojim preferencijalnim glasom.

Ivan Anušić:

˝Vidim da se rasprava o nositelju liste u IV. izbornoj jedinici zakuhala pa vas želim upozoriti na vrlo važnu činjenicu. Izmjenama Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor iz veljače 2015. godine ukinuti su nositelji lista, a svi kandidati na listi su ravnopravni. Mogućnost preferencijalnog glasovanja građanima daje pravo formiranja liste, dakle vaši glasovi će reći tko će biti prvi na listi, tko će s naše liste ući u Sabor, a tko neće. Zato vas molim nemojte se osjećati loše i razočarano nego na listiću zaokružite broj ispred imena zastupnika za kojeg smatrate da treba ući u Hrvatski sabor jer će se baš on ili ona najbolje boriti i zalagati za regiju koju predstavlja. ˝

Izborne liste možete vidjeti ovdje http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nakon-predaje-lista-s-kvalitetnim-ljudima-i-programom-dobit-cemo-povjerenje-biraca

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijan Knezović: ‘Puno je više Hrvatske u Tuđmanovu grobu, nego u Milanovićevom uredu’

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska državnost je toliko skupo plaćena i u nju su utkani hektolitri krvi, suza i znoja. Ne dozvolite da vam taj dan kvari itko, pa ni trenutni predsjednik države kojem su krv, suze i znoj nepoznanica, a njegov politički set vrijednosti nerješiva jednadžba.

Hrvatska nije karijerni političar i diplomat bez manira, bez obzira na funkciju koju obnaša. Hrvatska su naše bake, djedovi, uspomene, perspektive, branitelji, radnici, poduzetnici. Hrvatska je ljubav, optimizam, ponos.

Hrvatska je slavonska ledina, dalmatinska obala, hercegbosanski krš, istarska kuhinja, Međimurska popevka. Hrvatska su ptice u Baranji, ribe pred Dubrovnikom, medvjedi u Lici, kesteni u Zagrebu.

Hrvatska je ono što su Hrvati i Hrvatska je tamo gdje su Hrvati, ona je majka, a majke su puno više od teritorija i puno više od međunarodnih dokumenata. Puno je više Hrvatske u Tuđmanovu grobu, nego u Milanovićevom uredu. No, ljudi se i polažu u grobove kako bi ideje živjele vječno. I žive, žive…

Sretan vam Dan državnosti

Marijan Knezović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Vladimir Šeks: Treba pokrenuti proces opoziva predsjednika Milanovića

Objavljeno

na

Objavio

Na Milanovićevu najavu da će bojkotirati današnji Dan državnosti koji je HDZ-ova vlada nakon 19 godina vratila na 30. svibnja jer to za njega nije Dan državnosti, žestoko je reagirao HDZ-ov Vladimir Šeks, jedan od kreatora prvog hrvatskog Ustava.

Na Hrvatskom radiju rekao je kako bi trebalo pokrenuti opoziv Milanovića jer ne poštuje Ustav.

“Izjava kojom ignorira, urbi et orbi poručuje svim građanima u Hrvatskoj i svijetu da ne priznaje Dan državnosti koji je Hrvatski sabor donio, je presedan u cjelokupnoj povijesti Hrvatske. Presedan je da poziva građane da ne poštuju zakone koje je donio Hrvatski sabor. To predstavlja povredu Ustava i treba ozbiljno razmotriti primjenu odredbi članka 105. Ustava prema kojem je predsjednik odgovoran za povredu Ustava. Mislim da su se stekle pretpostavke pokretanja opoziva. Njegove posljednje izjave pokazuju da s prijezirom gleda na ustavni poredak Republike Hrvatske. Potpuno je izgubio kompas”, rekao je Šeks.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović najavio je da će sudjelovati tek u polaganju vijenaca, a da će ostatak obilježavanja bojkotirati jer ovaj dan za njega nije Dan državnosti.

Milanović o Danu državnosti: Ovo je predizborni skup, obećanje jedne političke garniture

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari