Pratite nas

Komentar

Neopravdano nezadovoljstvo HDZ-ovaca zbog nositelja lista

Objavljeno

na

S kvalitetnim ljudima i programom dobit ćemo povjerenje birača!

– poručio  je Andrej Plenković predsjednik  HDZ-a  nakon predaja lista Državnom izbornom povjerenstvu.

Mnogi HDZ-ovci na svojim Facebook profilima iskazuju nezadovoljstvo s listama i bune se zbog redoslijeda  kandidata za sabor i nositelja lista, jer smatraju da mnogi nositelji lista ne zaslužuju biti u Izbornim jedinicama gdje ne pripadaju. Izdvajamo objavu šefa Osječko – baranjskog HDZ-a Ivana Anušića koji je odgovorio svojim biračima zbog čega on nije nositelj liste i da nemaju razloga za brigu jer nositelja liste biraju birači svojim preferencijalnim glasom.

Ivan Anušić:

˝Vidim da se rasprava o nositelju liste u IV. izbornoj jedinici zakuhala pa vas želim upozoriti na vrlo važnu činjenicu. Izmjenama Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor iz veljače 2015. godine ukinuti su nositelji lista, a svi kandidati na listi su ravnopravni. Mogućnost preferencijalnog glasovanja građanima daje pravo formiranja liste, dakle vaši glasovi će reći tko će biti prvi na listi, tko će s naše liste ući u Sabor, a tko neće. Zato vas molim nemojte se osjećati loše i razočarano nego na listiću zaokružite broj ispred imena zastupnika za kojeg smatrate da treba ući u Hrvatski sabor jer će se baš on ili ona najbolje boriti i zalagati za regiju koju predstavlja. ˝

Izborne liste možete vidjeti ovdje http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nakon-predaje-lista-s-kvalitetnim-ljudima-i-programom-dobit-cemo-povjerenje-biraca

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Jurič: Sve dok Thompson, kao ilegalac, mora biti prošvercan na pozornicu, Hrvatska nije pobijedila

Objavljeno

na

Objavio

Sve dok Thompson, kao ilegalac, mora biti prošvercan na pozornicu, Hrvatska nije pobijedila.

I ne samo to, nego je sramota od HRT-a prekinula prijenos dok je Thompson pjevao. Tobože zbog kiše. Kao da ljudi ne bi ostali da su nastavili s programom, nakon desetak sati čekanja.

Najprije su realizatorski unakazili prijenos, a onda jednostavno isključili mikrofon Thompsonu na drugoj pjesmi i prekinuli događaj.
Sramota.

Podsjetilo me to na onaj koncert Prljavaca iz 1989. godine i tada je udba bila protiv koncerta, ali nije imala toliko kuraže da ge prekine. Ovi današnji su beskrupulozni.

I onda još Dnevnik nakon koncerta i ni riječi o tom najzanimljivijem detalju, nego nešto palamude o tome kako su organizatori dijelili vodu žednima iz publike.

Koja je to blamaža i politička i profesionalna i ono što se zove demokratska.
Stidite se vi iz redakcije HRT-ovog Dnevnika, Vi koji se nazivate novinarima vi ste sramota struke. Osobno vas dosta poznajem i znam da ovakvo hrvatsko slavlje ne ide uz vaše jugoslavenstvo i svakodnevne porcije jointova.

Ali nećete dugo usprkos vašoj zaštitnici ministrici Nini Obuljen itd., i njenim kumovima i ‘misterima 10 posto’ od vanjske produkcije.

 

POGLEDAJTE KAKO JE SRAMOTNO PREKINUTO SLAVLJE VATRENIH!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Tihomir Dujmović: Ovo je bilo više od nogometa, Hrvatska je pokazala svoje istinsko nacionalno lice

Objavljeno

na

Objavio

Fah/Ilustracija

Budućnost ovoj državi i naciji je zagarantirana!

Hrvatska je eksplodirala od nacionalnog zanosa kakvog moderna povijest ne pamti. Ovo se još nikada nije dogodilo!

Ali, znate ne radi se ovdje samo o nogometu, najvažnija sporedna stvar na svijetu je tek povod za ovu poravu renesansu hrvatstva koje je nacija doživjela, piše Tihomir Dujmović.

Svega tu ima najviše iskrene, ali upornim političkim djelovanjima zatomljene, nepatvorene nacionalne emocije, ali i prkosa i otpora, nagomilanih frustracija koje traju od 3 sijecnja 2000 godine, do današnjeg dana!

Ovu erupciju hrvatstva gdje god je mogla zatomljivala je najprije Račanova vlast. Sanader se hvalio ni manje ni više negoli u sred Londona da je smanjio hrvatski nacionalizam. Nešto slično je govorio i Plenković. Josipović kao i Mesić nikad nisu zakoračili na nogometnj stadion jer se njima to sve skupa gadi!

Milanović je tvrdio da je Hrvatska slučajna država a danas jedan Beljak vulgarnim riječima prati želju nogometaša da im pjeva Thompson! Biti protiv Thompsona znači biti protiv pola milijuna Hrvata koji su pripremili neviđeni spektakl!

I još more drugih poniženja, od haških do Pupovčevih, sve se to slilo u jedan veliki balon frustracija koje su zajedno sa najvećim mogućim oduševljenjem koje nacija ovih dana proživljava, doslovno eksplodirale! Ta glad za iskrenim nacionalnim osjećajima koje politika kroti gdje god može, to je zajedno sa sjajnim vatrenima dovelo pola milijuna Hrvata na ovaj povijesni doček!

Ovo je dakle bilo više od nogometa, Hrvatska je pokazala svoje istinsko nacionalno lice, to more mladosti koje grca u suzama pjevajući Domovini, to je spokojan signal da je budućnost ovoj državi i ovoj naciji zagarantirana.

Tihomir Dujmović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori