Pratite nas

Vijesti

Neprimjereno je danas gaziti Tuđmanov lik i djelo kada provodimo politiku rashrvaćenja, suprotnu njegovoj viziji Hrvatske

Objavljeno

na

Bivši pripadnici tajnih jugoslavenskih službi bili su i ostali pod kontrolom britanskih tajnih službi, koje i danas upravljaju Hrvatskom politikom.
[dropcap]D[/dropcap]oista je zbunjujuće da jedan desno orjentirani aktivist nije našao vremena malo šire i dublje proučiti, a potom i promisliti u kojem vremenu i prostoru je Franjo Tuđman došao na vlast u Hrvatskoj. To mislim iz razloga što se od dana uspostave Hrvatske države blati samo desnica, dok svaka druga politička opcija ima obilato lagodniju poziciju i međunarodnu potporu i biva manje ili više prihvatljiva. Stoga su upravo desničari morali sebe opasati znanjem i informacijama u svim sferama života, kako bi što bolje razumjeli složenu onovremenu geopolitičku situaciju na ovim prostorima a i šire.

Dopušteno je svakoga tužiti, pa tako i bivšeg partizana Tuđmana, ali taj je Titov general ipak vodio pokret i stranku koja je stvorila Hrvatsku. Možda gospodin Petrina i Šešelj imaju problema sa viškom inteligencije, jer začuđuje da netko ima tako kasno paljenje skidajući ulicu i tužeći Tuđmana godinama poslije smrti i baš u času kada bi trebali tužiti živog Predsjednika.

Misli li gospodin Šešelj da je Franjo Tuđman imao čist i nesmetan put ka ostvarenju stoljetnog sna – osnivanja Hrvatske države. Zasigurno nije, što nam govore brojni dokumenti i spisi koji ukazuju na žestoki otpor međunarodne zajednice u provođenju politike hrvatskog osamostaljenja. Malo je vjerojatno da je jedan novo izabrani predsjednik Hrvatske na ovim prostorima mogao raditi što želi, još manje se okružiti ljudima po vlastitoj želji. Nije li možda snažni međunarodni lobi koji prekida ratna djelovanja Hrvatske vojske na ratištu oko Banja Luke uvjetovao Tuđmanu koga smije a koga ne smije ukloniti sa političke scene? Zasigurno da je tako bilo, stoga što na to upućuju brojna događanja za vrijeme rata, od kojih je znakovito izbjegavanje i uklanjanje pravaških prvaka (Kraljević, Paradžik) koji nisu odgovarali međunarodnim čimbenicima. Tuđman sigurno nije naredio ubojstva pravaških prvaka, ali one strukture ostataka jugoslavenskih tajnih službi imale su zadatak i jamstvo međunarodne zajednice, točnije tajnih društava i masona koji oduvijek upravljaju istima, da postupe po naređenju. Tu zapovijednu liniju Tuđman nije smjeo ometati, što se vidi i danas kada to isto nije dopušteno ni Milanoviću i Josipoviću. Oni su prije ulaska u EU pozvani u London što upućuje na notornu činjenicu tko zapovijeda našim udbašima i kosovcima.

Rat je za zapadne moćnike prljava stvar da bi se oni direktno uplitali, ali strategija se njihova mora izvršiti i tu nema suprostavljanja. Nameće se teza o dogovorenom ratu, ali to je doista malo vjerojatno, ali da se demontira Jugoslavija to je zasigurno izvjesno, jer pljačka izvršena od međunarodnih igrača i za njihovu korist sigurno stoji. Brojne tajkune stvorili su upravo strani ekonomski ubojice koji debelo plaćaju domaće tajkune za učinjene usluge demontiranja hrvatskog gospodarstva. U tom geopolitičkom i gospodarskom kaosu Franjo Tuđman igra na posljednju kartu, koristeći zadnji adut neposluha. Nažalost završio je kao Šušak i Boban, jer poznato je masonima se nitko i nikada ne odupire.

Dakle možemo samo zamisliti koliki je križ ponio prvi hrvatski predsjednik stvarajući Hrvatsku u doista nemogućim uvjetima uz nametnuti rat, za čiji su se ishod prevarili masonski prvaci i analitičari. U toj grešci im je obilato pomogao Franjo Tuđman i naši hrabri branitelji, pa je stvar trebalo riješiti preko koljena – međunarodnom izolacijom Hrvatske. Masoni su tada razbješnjeni Tuđmanovim neposluhom kaznili dodatno Hrvatsku dopuštajući prvi put u povijesti osnivanje srpske para države sedamdesetak kilometara od Zagreba. Potvrda ovog viđenja odvija se danas u Hrvatskoj kada ne smijemo ni pod cijenu međunarodnog ugleda procesuirati i kazniti dokazane ubojice i nalogodavce komunističkih zločina iz bivše države.

Stoga tužiti danas prvog hrvatskog predsjednika, te skidati naziv njegove ulice doista je degutantno i neprimjereno, znajući da smo jedini narod Europe koji je krvavim ratom stvorio Državu. U tom ratu nas je vodio upravo Franjo Tuđman i zato mu veliko hvala i laka hrvatska zemlja.

Smiljan Strihić

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Uhićenje Hamdije Abdića ‘Tigra’ samo alibi za pogrom hrvatskih branitelja

Objavljeno

na

Objavio

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Nakon izricanja presude hercegbosanskoj šestorci te u iščekivanju posljedičnog pogroma hrvatskih branitelja u BiH, svjedočili smo trima slučajevima koji bi trebali pokazati navodnu nepristranost bh. pravosuđa, piše Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Tako je na području Konjica uhićeno 13 Bošnjaka koji se sumnjiče za ratne zločine počinjene nad Srbima u toj općini, a potom i četvorica Srba za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima Donjeg Vakufa. Jučer je, pak, u Bihaću uhićen Hamdija Abdić zvani Tigar koji se sumnjiči za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića. Da je riječ o farsi govori činjenica da nije uhićen glavni čovjek tzv. ARBiH u Bihaću, zapovjednik 5. korpusa Atif Dudaković s kojim je general Šantić sjedio prije nego što je „odveden“.

Kako se bliže božićni blagdani, a time se rapidno povećava i mogućnost uhićenja hrvatskih branitelja, čini se kako bh. pravosuđe posljednje poteze vuče kako bi kasnije moglo kazati: „vidite da nismo selektivni, ne hapsimo samo Hrvate, pa priveli smo i 13 Bošnjaka iz Konjica, četvoricu Srba iz Mrkonjić Grada, pa čak i Hamdiju Tigra“.

Perfidna je to igra bh. pravosuđa koje kontroliraju bošnjačke političko-obavještajne strukture.

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Hrvatima se danas konstitutivnost ne može tek tako oduzeti jer još uvijek postoji veliki broj pojedinaca i organizacija koji bi se tomu žestoko usprotivili. Zbog toga se taj proces i pretvorio u mrcvarenje. No, aktiviranjem stotina optužnica protiv vojnog i političkog rukovodstva bosanskohercegovačkih Hrvata iz posljednjeg rata, doći će do novog (i posljednjeg?) vala odlaska Hrvata iz BiH.

Hrvati s razlogom ne vjeruju bh. pravosuđu koje Hrvate sudi po jednom, strožem, a Bošnjake po drugom, blažem, kaznenom zakonu. To je upravo ono što bošnjačka struktura i želi postići: njima je upravo cilj da Hrvati napuštaju BiH, a ne da im se sudi u BiH. Oni, naime, ne žele da Hrvati odsluže svoje kazne i ostanu u BiH, jer bi tako dobili stotine osoba koje bi se sutra mogle pobuniti protiv velikobošnjačke hegemonije.

Puno je pametnije, rezoniraju bošnjačke strukture, Hrvatima zaprijetiti optužnicama, neke nepravedno osuditi i time poslati poruku svima ostalima: bježite odavde dok još možete!

U cijeloj toj igri Hrvati su potpuno nespremni, ljudi su prepušteni sami sebi, te zbog nepostojanja bilo kakve strukturalne pomoći, radije biraju napuštanje BiH, nego ulazak u kafkijanske procese koji mogu skončati samo onako kako je skončao i proces Slobodana Praljka u Haagu.

Hrvati danas moraju biti organizirani i suglasni oko osnovnih problema s kojima se kao narod suočavaju u BiH: ne smije biti pregovora o konstitutivnosti vlastitoga naroda i ne smije biti kompromisa o procesuiranju branitelja.

Bosna i Hercegovina kakvu danas imamo nije onakva država kakvu želimo. Ako se Hrvati u današnjoj BiH ne osjećaju sigurno i slobodno, čemu onda služi takva BiH? Hoće li Hrvati i dalje nastaviti graditi monstruma koji jede njihove ljude, ili će se možda posvetiti zaštiti vlastitoga naroda, a o BiH neka skrbe oni koji su ju pretvorili u ono što je danas: dvije države pod jednim krovom, jedna za Srbe a druga za Bošnjake u kojoj su Hrvati očigledni višak!

Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Hamdija Abdić Tigar uhićen zbog ubojstva generala Vlade Šantića

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

UNATOČ KIŠI: Više od tisuću studenata predalo zahtjeve i tisuće potpisa za Hrvate u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

Unatoč jakoj kiši danas je u Zagrebu na prosvjednom skupu u organizaciji hrvatskih studenata iz Hrvatske i BiH bilo prisutno više od 1 000 studenata.

Studenti s drugim građanima okupili su se u utorak 12. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u 13 sati odakle su krenuli prema Trgu sv. Marka s glavnim transparentnom „S prijezirom odbacujemo vaše podaništvo“.

Nakon okupljanja na Markovom trgu, ispred Hrvatskog sabora, otpjevana je hrvatska himna te je održana minuta šutnje u čast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te svim žrtvama rata.

Studenti su naglasili kako su se okupili i prije četiri godine na istom mjestu, samo nekoliko dana nakon prvostupanjske presude hercegbosanskoj šestorki, pod geslom „Još nije kasno!“. Ipak, kako su istaknuli, vlasti su zanemarivale vrlo važne činjenice, što je dovelo do smrti „čovjeka koji je s prijezirom odbacio laži, gledao na nepravdu i koji je prezirao nelogičnost i nerad dobrog dijela predstavnika njegovog naroda, za koji je na kraju i život dao!“

Studenti su uspjeli prikupiti preko 6000 potpisa za svoje zahtjeve koje su pročitali na skupu. Naglasili su kako ne žele dozvoliti da se „Hrvatska ponižava zbog sitnih interesa“ te da iznose konkretne zahtjeve kako bi se zaštitili sunarodnjaci u Bosni i Hercegovini, jer je vrijeme da dođe „do oštrog suprotstavljanja onima koji gaze ljudska, politička, ekonomska i sva ustavna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini“.

Među potpisnicima našli su se i saborski zastupnici iz kluba zastupnika HDZ-a, Mosta, Hrasta, nezavisni zastupnici, HSS-a,  zastupnici Europskog parlamenta, generali HV-a i HVO-a, mnogi sveučilišni profesori, akademici i javni intelektualci.

Studente je u Hrvatski sabor, gdje je i službeno predana predstavka s potpisima, primilo izaslanstvo HDZ-a na čelu s Božom Ljubićem, Mosta na čelu s Božom Petrovom i drugima,  Hrasta na čelu s Hrvojem Zekanovićem, Neovisnih za Hrvatsku na čelu sa zastupnikom Željkom Glasnovićem te Ivicom Mišićem kao zastupnikom stranke Promijenimo Hrvatsku.

Na sastanku je, kako doznajemo, više puta naglašeno kako je za Hrvate u BiH važan konsenzus političkog Zagreba. Mladi su zastupnicima istaknuli kako žele da se zajedništvom nadiđe dnevna politika po pitanju Hrvata u BiH, a sudeći po podršci iz gotovo svih parlamentarnih stranaka, to su i uspjeli.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari