Pratite nas

Vijesti

Neprimjereno je danas gaziti Tuđmanov lik i djelo kada provodimo politiku rashrvaćenja, suprotnu njegovoj viziji Hrvatske

Objavljeno

na

Bivši pripadnici tajnih jugoslavenskih službi bili su i ostali pod kontrolom britanskih tajnih službi, koje i danas upravljaju Hrvatskom politikom.
[dropcap]D[/dropcap]oista je zbunjujuće da jedan desno orjentirani aktivist nije našao vremena malo šire i dublje proučiti, a potom i promisliti u kojem vremenu i prostoru je Franjo Tuđman došao na vlast u Hrvatskoj. To mislim iz razloga što se od dana uspostave Hrvatske države blati samo desnica, dok svaka druga politička opcija ima obilato lagodniju poziciju i međunarodnu potporu i biva manje ili više prihvatljiva. Stoga su upravo desničari morali sebe opasati znanjem i informacijama u svim sferama života, kako bi što bolje razumjeli složenu onovremenu geopolitičku situaciju na ovim prostorima a i šire.

Dopušteno je svakoga tužiti, pa tako i bivšeg partizana Tuđmana, ali taj je Titov general ipak vodio pokret i stranku koja je stvorila Hrvatsku. Možda gospodin Petrina i Šešelj imaju problema sa viškom inteligencije, jer začuđuje da netko ima tako kasno paljenje skidajući ulicu i tužeći Tuđmana godinama poslije smrti i baš u času kada bi trebali tužiti živog Predsjednika.

Misli li gospodin Šešelj da je Franjo Tuđman imao čist i nesmetan put ka ostvarenju stoljetnog sna – osnivanja Hrvatske države. Zasigurno nije, što nam govore brojni dokumenti i spisi koji ukazuju na žestoki otpor međunarodne zajednice u provođenju politike hrvatskog osamostaljenja. Malo je vjerojatno da je jedan novo izabrani predsjednik Hrvatske na ovim prostorima mogao raditi što želi, još manje se okružiti ljudima po vlastitoj želji. Nije li možda snažni međunarodni lobi koji prekida ratna djelovanja Hrvatske vojske na ratištu oko Banja Luke uvjetovao Tuđmanu koga smije a koga ne smije ukloniti sa političke scene? Zasigurno da je tako bilo, stoga što na to upućuju brojna događanja za vrijeme rata, od kojih je znakovito izbjegavanje i uklanjanje pravaških prvaka (Kraljević, Paradžik) koji nisu odgovarali međunarodnim čimbenicima. Tuđman sigurno nije naredio ubojstva pravaških prvaka, ali one strukture ostataka jugoslavenskih tajnih službi imale su zadatak i jamstvo međunarodne zajednice, točnije tajnih društava i masona koji oduvijek upravljaju istima, da postupe po naređenju. Tu zapovijednu liniju Tuđman nije smjeo ometati, što se vidi i danas kada to isto nije dopušteno ni Milanoviću i Josipoviću. Oni su prije ulaska u EU pozvani u London što upućuje na notornu činjenicu tko zapovijeda našim udbašima i kosovcima.

Rat je za zapadne moćnike prljava stvar da bi se oni direktno uplitali, ali strategija se njihova mora izvršiti i tu nema suprostavljanja. Nameće se teza o dogovorenom ratu, ali to je doista malo vjerojatno, ali da se demontira Jugoslavija to je zasigurno izvjesno, jer pljačka izvršena od međunarodnih igrača i za njihovu korist sigurno stoji. Brojne tajkune stvorili su upravo strani ekonomski ubojice koji debelo plaćaju domaće tajkune za učinjene usluge demontiranja hrvatskog gospodarstva. U tom geopolitičkom i gospodarskom kaosu Franjo Tuđman igra na posljednju kartu, koristeći zadnji adut neposluha. Nažalost završio je kao Šušak i Boban, jer poznato je masonima se nitko i nikada ne odupire.

Dakle možemo samo zamisliti koliki je križ ponio prvi hrvatski predsjednik stvarajući Hrvatsku u doista nemogućim uvjetima uz nametnuti rat, za čiji su se ishod prevarili masonski prvaci i analitičari. U toj grešci im je obilato pomogao Franjo Tuđman i naši hrabri branitelji, pa je stvar trebalo riješiti preko koljena – međunarodnom izolacijom Hrvatske. Masoni su tada razbješnjeni Tuđmanovim neposluhom kaznili dodatno Hrvatsku dopuštajući prvi put u povijesti osnivanje srpske para države sedamdesetak kilometara od Zagreba. Potvrda ovog viđenja odvija se danas u Hrvatskoj kada ne smijemo ni pod cijenu međunarodnog ugleda procesuirati i kazniti dokazane ubojice i nalogodavce komunističkih zločina iz bivše države.

Stoga tužiti danas prvog hrvatskog predsjednika, te skidati naziv njegove ulice doista je degutantno i neprimjereno, znajući da smo jedini narod Europe koji je krvavim ratom stvorio Državu. U tom ratu nas je vodio upravo Franjo Tuđman i zato mu veliko hvala i laka hrvatska zemlja.

Smiljan Strihić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Plenković predao potpise za izbore u HDZ-u

Objavljeno

na

Objavio

foto HINA

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak je u središnjici stranke predao potpise za kandidaturu u sklopu predstojećih unutarstranačkih izbora.

– Da budem precizan, budući da vas zanima koliki je broj potpisa, naši su članovi prikupili za Olega Butkovića 36.390 potpisa, za Zdravku Bušić 33.256, za Branka Bačića 33.442, za Ivana Anušića 35.115, za Tomu Medveda 38.909, a za mene 45.792 – kazao je.

Na pitanje što ako Miro Kovač dobije izbore i kako će teći suradnja u HDZ-u, premijer je kazao da njegov tim ide u smjeru da pobijede kao tim na izborima.

– Imamo široku platformu za sve članove, uvjereni smo u pobjedu. Što se tiče svih naših članova i članica, nastupamo tako da vodimo računa o njima, poštujemo tuđe mišljenje, drugačiji stav i nakon izbora moramo biti jedinstveni – kazao je.

Komentirao je i napad slovenske vlade na hrvatsku, odnosno izjavu slovenskog ministra zdravstva Aleša Šabadera koji se žestoko obrušio na mjere koje zbog koronavirusa poduzimaju hrvatska policija i epidemiolozi na granici prema Sloveniji jer, kako kažu, nastaju zastoji i kolone.

– Nisam nešto to dramatično doživio. Ne znam je li to bio zadnji tweet odlazeće Šarecove vlade – kazao je premijer.

Na pitanje ugrožavaju li takve mjere gospodarstvo, premijer je kazao:

– Sjećam se tvrdog šengenskog režima kada su bile kolone, a to je bilo objašnjeno kao normalne kontrole. Imamo stvarni razlog da povećamo budnost na granici, to je dobro za Hrvatsku i Sloveniju. Pristupili smo mjerama koje smatramo da su potrebne. Radimo ono što treba i radit ćemo na zaštiti javnog zdravstva i na zdravstvenoj sigurnosti naših građana – kazao je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Na popisu nestalih 1871 osoba, 526 iz Vukovarsko-srijemske županije

Objavljeno

na

Objavio

Na popisu nestalih trenutno se nalazi 1871 osoba iz Domovinskog rata od kojih je 526 iz Vukovarsko–srijemske županije, rečeno je u četvrtak u Vukovaru na tribini o nestalim osobama, gdje je nedostatak informacija i dalje označen kao najveći problem u potrazi na nestalima.

Na tribini “Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet“ navedeno je kako se na području Vukovarsko-srijemske županije trenutno provode probna iskapanja na tri lokacije.

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić kazao je kako je u posljednja tri mjeseca na području te županije ekshumirano 11 posmrtnih ostataka i pronađena jedna masovna grobnica.

Istaknuo je kako je u mandatu ove Vlade pronađeno 109, a identificirana su 173 posmrtna ostatka na razini cijele Hrvatske, dok je u prošloj godini ukupno ekshumiran i identificiran 71 posmrtni ostatak.

Vukovarski gradonačelnik Ivana Penava naglasio je kako rješavanje pitanja nestalih osoba nije problem jedne stranke niti jednog svjetonazora, već se radi o pitanju koje je trebalo staviti kao prioritet bez obzira na vladu ili opciju koja je na vlasti.

Penava: Pridobiti Srbiju na dostavljanje točnih podataka o nestalima

“To smo nažalost na deklarativnoj razini propustili napraviti, a onda morate iz toga polučiti sve ostale korake koji su napravljeni. Naravno da u ovom trenutku imamo normalne diplomatske odnose sa Srbijom, no pitanje je jesmo li to trebali raditi na takav način dok nismo osigurali neke preduvjete, a moje je mišljenje da nismo”, poručio je Penava.

Ako je pitanje nestalih postavljeno kao prioritet, istaknuo je, onda se prema toj problematici tako treba i odnositi te pokušati pridobiti Srbiju za puno bolju suradnju, “dostavljanje točnih podataka za koje znamo da ih Srbija sigurno ima”.

Predsjednica Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja “Vukovarske majke” Manda Patko ocijenila je kako se u posljednje tri godine dosta radi na pronalaženju grobnih mjesta nestalih iz Domovinskog rata, ali i ustvrdila kako se ključ tog problema nalazi u Beogradu.

Predsjednica Udruge zatočenih i nestalih “Hrvatska majka” iz Vinkovaca Spomenka Kušić upozorila je kako u toj udruzi već godinama nije bilo braniteljskih pokopa, ali je bilo dosta pokopa roditelja nestalih branitelja koji nisu dočekali istinu o svojim najmilijima. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari