Connect with us

Neredi u Tuzli

Objavljeno

-

ISPRED Kantonalnog suda u Tuzli jutros se okupilo blizu 300 prosvjednika, a u šetnji do Vlade TK njima se pridružilo još nekoliko stotina građana tako da su ispred sjedišta izvršne vlasti zabilježene najmasovnije demonstracije u posljednjih nekoliko godina.

Poslije prosvjeda ispred Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva TK, prosvjednici okupljeni u Facebook grupu “50.000 ljudi na ulice za bolje sutra”, došli su do sjedišta Vlade TK te pokušali ući u zgradu.

Na mjesto događaja pozvani su i specijalci, koji osiguravaju ulaz u zgradu lokalne Vlade. Prema infomacijama portala Klix.ba, u neredima i sukobima s policijom ozlijeđeno je deset osoba, među kojima i jedan maloljetni dječak. Na Hitnu je primljen zbog ozljeda glave, ogrebotina i blažih krvarenja.

Građani su istaknuli svoje ogorčenje radom Vlade TK, koja je u svom četverogodišnjem mandata uspjela oboriti, kako su rekli, neslavni rekord od 100.000 nezaposlenih osoba.

Prosvjednici su zapalili gume petnaestak metara od ulaza u zgradu Vlade TK, odnosno na otoku koji razdvaja dvije prometnice, a dogurali su i kontejnere na ceste, a odlučili su se i na blokadu južne gradske ceste tako da je u Tuzli trenutno prometni kolaps.

U povodu masovnih prosvjeda priopćenje za javnost izdala je i Vlada TK, u kojem se ističe kako rješavanje dugogodišnje problematike pet poduzeća treba pokrenuti u okviru Ekonomsko-socijalnog vijeća.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari