Connect with us

Pregled

Most prihvatio ponudu HDZ-a

Objavljeno

on

Nacionalno vijeće Mosta nezavisnih lista usvojilo je prijedlog usuglašen od strane oba pregovaračka tima sa zadnjeg sastanka održanog u srijedu, 5.listopada.

Zajednička izjava za medije predviđena je za sutra, u petak 7.listopada iza 12:00h. O točnom terminu i mjestu zajedničke izjave biti ćete obaviješteni na vrijeme.

Cijeli dan čelnik Mosta obavljao je telefonske razgovore s članovima Nacionalnog vijeća. U dvadesetak razgovora navodno su zaključili da prihvaćaju kompromisno rješenje oko čelnog mjesta Sabora, koje je bilo kamen spoticanja. A ono glasi kako će prve dvije godine mandata predsjednik Sabora biti iz redova Mosta, a potom dvije godine iz redova HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je da se čuo telefonom s predstavnicima Mosta te dodao da su mu kazali da će mu večeras odgovoriti. Na pitanje jesu li djelovali pozitivno, rekao je kako nije detektiv. Novinarima je rekao neka se strpe još do sutra.

Predstavnici Mosta nisu službeno stupili pred novinare jer je praksa da će prvo o svemu obavijestiti HDZ. Sutra nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a predstavnici dviju stranaka trebali bi se sastati i dogovoriti sve detalje.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković bio je najavio da će Predsjedništvo HDZ-a i Nacionalno vijeće sutra izvijestiti o pregovorima i nakon toga dogovoriti paket.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari