Pratite nas

Vijesti

Nestala aktivistica Kristina Ćurković; već dva dana nitko nije čuo ništa o njoj

Objavljeno

na

Mlada aktivistica Kristina Ćurković, javnosti poznata po tome što je EU zastavu zamijenila hrvatskom nakon čega je nazvala policiju i prijavila svoje djelo, nestala je, prema navodima Stožera za obranu hrvatskog Vukovara nestala, piše braniteljski-portal.hr

”Zadnji telefonski kontakt sa Kristinom je ostvaren 2. siječnja oko 17 sati s poznanikom iz Splita, tada je bila u Zagrebu. Trebala je nastaviti put ka Splitu.

U tom trenutku je razgovarala s nekim tko se predstavio kao sudionik Križnog puta. Nakon toga kontakt više nije bilo moguće ostvariti. Molimo sve za bilo kakvu informaciju”, poručili su iz Stožera.

Kako doznaje braniteljski-portal.hr, obitelj Kristine Ćurković je prijavila nadležnim institucijama njen nestanak.

 Sa Kristinom Ćurković novinar našeg portala razgovarao je prije mjesec dana u kratkom telefonskom razgovoru u svezi prijetnji ubojstvom, koje je ova mlada djevojka prijavila splitskoj policiji.

U tijeku je potraga za poznatom aktivisticom Kristinom Ćurković. Nestanak je splitskoj policiji u petak navečer prijavila njezina sestra nakon što se Kristina nije vratila iz Zagreba kući u Split.  Informaciju je potvrdila i splitska policija koja intenzivno traga za djevojkom. Sa Kristinom Ćurković novinar našeg portala razgovarao je prije mjesec dana u kratkom telefonskom razgovoru u svezi prijetnji ubojstvom, koje je ova mlada djevojka prijavila splitskoj policiji. I tada je rekla da se ne boji zastrašujućih prijetnji od strane nepoznatih počinitelja. Prijetnje su bile degutantne; od prijetnje silovanjem pa do klanja. Sama Kristina Ćurković je naglasila tada sumnju u srpske ekstremne pokrete.

Uspjeli smo doći do prijatelja nestale Kristine koji je s njom kontaktirao 2. siječnja oko 17 sati posljednji put. Ispričao nam je kako je Kristina zajedno s nekim prijateljima toga dana oko 7.30 krenula iz Vukovara bijelim Hyundaijem vukovarskih registracija. Oko 11.30, kaže naš sugovornik, stigla je u Zagreb, te se sms-om javila njemu i Enveru Arnautoviću. Negdje oko 17 sati kada je ponovno nastao Kristinu Ćurković samo mu se otvorila veza i uspio je čuti kako Kristina razgovara sa sudionikom Križnog puta (to je iščitao iz konteksta). U njega se, kaže, uvukao neki nemir te ju je ponovno nazvao, međutim njezin mobitel odjednom je bio isključen. Signal njezina mobitela, rekao je odvjetnik Zvonimir Hodak za dnevno.hr lociran je kod Dugog Sela.

Kako doznajemo, nestanak Kristine Ćurković, nadležnim institucijama prijavljen je od strane obitelji.

Obzirom da su ‘svi režimski mediji čekali službeno priopćenje policije’ i o nestanku Kristine Ćurković izvjestili tek danas kasno prijepodne, a uredništvo Braniteljskog portala o ovom događaju izvjestilo je svoj čitateljski auditorij još noćas, čim smo zaprimili dojavu, ovim putem još jednom apeliramo na javnost, da ukoliko posjeduje bilo kakve informacije koje mogu pomoći u potrazi, da kontaktirate ili naše uredništvo, ili nekoga iz Stožaera za obranu hrvatskog Vukovara. I dalje ćemo Vas pravovaljano izvjestiti o činjenicama vezanim uz nestanak mlade aktivistitice. Po onome što se za sada zna, Kristinin signal mobitela, lociran je u okolici mjesta Brckovljani, što je suprotan smjer od pravca Splita, gdje se trebala uputiti još noćas, te je opsežna potraga u tijeku…

Napominjemo, kako se zbog zakonsko roka od 48 sati policija ‘nije smjela’ oglasiti, branitelji i Stožer za obranu Vukovara su prvi pokrenuli potragu putem svoje grupe osnovane na Facebook-u.

Nakon toga, danas je na web stranici nestali.hr , njezin nestanak i službeno objavljen;

uskoro opširnije…

braniteljski-portal.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Uhićenje Hamdije Abdića ‘Tigra’ samo alibi za pogrom hrvatskih branitelja

Objavljeno

na

Objavio

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Nakon izricanja presude hercegbosanskoj šestorci te u iščekivanju posljedičnog pogroma hrvatskih branitelja u BiH, svjedočili smo trima slučajevima koji bi trebali pokazati navodnu nepristranost bh. pravosuđa, piše Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Tako je na području Konjica uhićeno 13 Bošnjaka koji se sumnjiče za ratne zločine počinjene nad Srbima u toj općini, a potom i četvorica Srba za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima Donjeg Vakufa. Jučer je, pak, u Bihaću uhićen Hamdija Abdić zvani Tigar koji se sumnjiči za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića. Da je riječ o farsi govori činjenica da nije uhićen glavni čovjek tzv. ARBiH u Bihaću, zapovjednik 5. korpusa Atif Dudaković s kojim je general Šantić sjedio prije nego što je „odveden“.

Kako se bliže božićni blagdani, a time se rapidno povećava i mogućnost uhićenja hrvatskih branitelja, čini se kako bh. pravosuđe posljednje poteze vuče kako bi kasnije moglo kazati: „vidite da nismo selektivni, ne hapsimo samo Hrvate, pa priveli smo i 13 Bošnjaka iz Konjica, četvoricu Srba iz Mrkonjić Grada, pa čak i Hamdiju Tigra“.

Perfidna je to igra bh. pravosuđa koje kontroliraju bošnjačke političko-obavještajne strukture.

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Hrvatima se danas konstitutivnost ne može tek tako oduzeti jer još uvijek postoji veliki broj pojedinaca i organizacija koji bi se tomu žestoko usprotivili. Zbog toga se taj proces i pretvorio u mrcvarenje. No, aktiviranjem stotina optužnica protiv vojnog i političkog rukovodstva bosanskohercegovačkih Hrvata iz posljednjeg rata, doći će do novog (i posljednjeg?) vala odlaska Hrvata iz BiH.

Hrvati s razlogom ne vjeruju bh. pravosuđu koje Hrvate sudi po jednom, strožem, a Bošnjake po drugom, blažem, kaznenom zakonu. To je upravo ono što bošnjačka struktura i želi postići: njima je upravo cilj da Hrvati napuštaju BiH, a ne da im se sudi u BiH. Oni, naime, ne žele da Hrvati odsluže svoje kazne i ostanu u BiH, jer bi tako dobili stotine osoba koje bi se sutra mogle pobuniti protiv velikobošnjačke hegemonije.

Puno je pametnije, rezoniraju bošnjačke strukture, Hrvatima zaprijetiti optužnicama, neke nepravedno osuditi i time poslati poruku svima ostalima: bježite odavde dok još možete!

U cijeloj toj igri Hrvati su potpuno nespremni, ljudi su prepušteni sami sebi, te zbog nepostojanja bilo kakve strukturalne pomoći, radije biraju napuštanje BiH, nego ulazak u kafkijanske procese koji mogu skončati samo onako kako je skončao i proces Slobodana Praljka u Haagu.

Hrvati danas moraju biti organizirani i suglasni oko osnovnih problema s kojima se kao narod suočavaju u BiH: ne smije biti pregovora o konstitutivnosti vlastitoga naroda i ne smije biti kompromisa o procesuiranju branitelja.

Bosna i Hercegovina kakvu danas imamo nije onakva država kakvu želimo. Ako se Hrvati u današnjoj BiH ne osjećaju sigurno i slobodno, čemu onda služi takva BiH? Hoće li Hrvati i dalje nastaviti graditi monstruma koji jede njihove ljude, ili će se možda posvetiti zaštiti vlastitoga naroda, a o BiH neka skrbe oni koji su ju pretvorili u ono što je danas: dvije države pod jednim krovom, jedna za Srbe a druga za Bošnjake u kojoj su Hrvati očigledni višak!

Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Hamdija Abdić Tigar uhićen zbog ubojstva generala Vlade Šantića

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

UNATOČ KIŠI: Više od tisuću studenata predalo zahtjeve i tisuće potpisa za Hrvate u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

Unatoč jakoj kiši danas je u Zagrebu na prosvjednom skupu u organizaciji hrvatskih studenata iz Hrvatske i BiH bilo prisutno više od 1 000 studenata.

Studenti s drugim građanima okupili su se u utorak 12. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u 13 sati odakle su krenuli prema Trgu sv. Marka s glavnim transparentnom „S prijezirom odbacujemo vaše podaništvo“.

Nakon okupljanja na Markovom trgu, ispred Hrvatskog sabora, otpjevana je hrvatska himna te je održana minuta šutnje u čast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te svim žrtvama rata.

Studenti su naglasili kako su se okupili i prije četiri godine na istom mjestu, samo nekoliko dana nakon prvostupanjske presude hercegbosanskoj šestorki, pod geslom „Još nije kasno!“. Ipak, kako su istaknuli, vlasti su zanemarivale vrlo važne činjenice, što je dovelo do smrti „čovjeka koji je s prijezirom odbacio laži, gledao na nepravdu i koji je prezirao nelogičnost i nerad dobrog dijela predstavnika njegovog naroda, za koji je na kraju i život dao!“

Studenti su uspjeli prikupiti preko 6000 potpisa za svoje zahtjeve koje su pročitali na skupu. Naglasili su kako ne žele dozvoliti da se „Hrvatska ponižava zbog sitnih interesa“ te da iznose konkretne zahtjeve kako bi se zaštitili sunarodnjaci u Bosni i Hercegovini, jer je vrijeme da dođe „do oštrog suprotstavljanja onima koji gaze ljudska, politička, ekonomska i sva ustavna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini“.

Među potpisnicima našli su se i saborski zastupnici iz kluba zastupnika HDZ-a, Mosta, Hrasta, nezavisni zastupnici, HSS-a,  zastupnici Europskog parlamenta, generali HV-a i HVO-a, mnogi sveučilišni profesori, akademici i javni intelektualci.

Studente je u Hrvatski sabor, gdje je i službeno predana predstavka s potpisima, primilo izaslanstvo HDZ-a na čelu s Božom Ljubićem, Mosta na čelu s Božom Petrovom i drugima,  Hrasta na čelu s Hrvojem Zekanovićem, Neovisnih za Hrvatsku na čelu sa zastupnikom Željkom Glasnovićem te Ivicom Mišićem kao zastupnikom stranke Promijenimo Hrvatsku.

Na sastanku je, kako doznajemo, više puta naglašeno kako je za Hrvate u BiH važan konsenzus političkog Zagreba. Mladi su zastupnicima istaknuli kako žele da se zajedništvom nadiđe dnevna politika po pitanju Hrvata u BiH, a sudeći po podršci iz gotovo svih parlamentarnih stranaka, to su i uspjeli.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari