Connect with us

Iz Svijeta

Netanyahu: Određen je datum invazije na Rafah

Objavljeno

-

Foto: EPA

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u ponedjeljak da je određen datum za izraelsku invaziju na Rafah, posljednje utočište u Gazi za raseljene Palestince, dok se u Kairu održava novi krug pregovora o prekidu vatre.

“Danas sam dobio detaljno izvješće o razgovorima u Kairu, neprestano radimo na postizanju naših ciljeva, a prije svega na oslobađanju svih naših talaca i postizanju potpune pobjede nad Hamasom”, rekao je Netanyahu.

“Ova pobjeda zahtijeva ulazak u Rafah i eliminaciju tamošnjih terorističkih bataljuna. To će se dogoditi – datum je određen”, rekao je.

Netanyahuova izjava uslijedila je nedugo nakon što su desničarske ekstremističke frakcije u koalicijskoj vladi izvršile pritisak da se rat u Gazi nastavi.

“Ako premijer odluči okončati rat bez šireg napada na Rafah kako bi odlučno porazio Hamas, neće imati mandat da ostane premijer”, napisao je ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben-Gvir na platformi X u ponedjeljak.

Ministar financija Bezalel Smotrich iz radikalno desne stranke Vjerski cionizam pozvao je u priopćenju na hitni sastanak izraelskog ratnog kabineta, “povodom izvješća o kraju rata”.

Unatoč žestokom međunarodnom protivljenju, Izrael je tjednima govorio da planira kopnenu invaziju na grad Rafah na jugu Gaze, gdje se više od milijun Palestinaca sklonilo od borbi u drugim dijelovima enklave. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas