Connect with us

Iz Svijeta

Netanyahu pozvan u američki Kongres dok se nastavlja ofenziva na Rafu

Objavljeno

-

Foto: EPA

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu prihvatio je pozivnicu da se obrati zastupnicima u oba doma američkog Kongresa, priopćio je njegov ured u subotu, dodavši da će biti prvi strani čelnik koji će se ondje pojaviti četvrti puta.

“Dirnut sam privilegijom da mogu predstavljati Izraele pred oba doma Kongresa i pred predstavnicima američkog naroda i cijelog svijeta iznijeti istine o našem pravičnom ratu protiv onih koji žene naše uništenje”, navodi se u priopćenju.

U međuvremenu, izraelska vojska nastavila je operaciju u Rafi na jugu Gaze, unatoč žestokim kritikama međunarodne zajednice.

Borbe su se također nastavile u središnjem dijelu Pojasa Gaze, gdje su u zadnja dva dana ubijeni deseci Palestinaca. Izrael tvrdi da su bili teroristi.

Zbog velikog broja civilnih žrtava i katastrofalne humanitarne situacije u Pojasu Gaze, Izrael se suočava sa sve većim kritikama izvana, posebno zbog operacije u gusto naseljenoj Rafi.

Prije tjedan dana, Međunarodni sud pravde naredio je Izraelu da trenutno zaustavi vojnu operaciju u tom području. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas