Connect with us

Iz Svijeta

Netanyahu rekao da je Izrael spreman na snažno djelovanje na sjeveru

Objavljeno

-

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je u srijedu posjetio granicu s Libanonom na sjeveru zemlje, gdje je rekao da je Izrael spreman na snažno djelovanje na tom području.

Izraelski pogranični gradovi na sjeveru, od kojih su mnogi evakuirani, česta su meta napada projektilima i bespilotnim letjelicama libanonske militantne skupine Hezbolah. Rakete su prouzročile ogromne požare ovog tjedna, pri čemu su izgorjele velike površine diljem sjevernog Izraela.

“Tko god misli da nam može naškoditi, a da ćemo mi sjediti prekriženih ruku, čini veliki pogrešku. Spremni smo za veoma snažno djelovanje na sjeveru. Na ovaj ili onaj način, vratit ćemo sigurnost na sjever”, kazao je Netanyahu.

Hezbolah, koji podupire Teheran, proteklih osam mjeseci razmjenjuje vatru s Izraelom usporedo s ratom u Gazi, što je izazvalo zabrinutost da bi mogao izbiti širi sukob između teško naoružanih protivnika. Neprijateljstvo između Izraela i Hezbolaha je doseglo najgoru razinu otkako su ratovali 2006., a deseci tisuća ljudi s obje strane granice su prisiljeni napustiti svoje domove.  (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas